Sezon 2008
Moderator: Pasza
-
-
- Kontaktowanie:
Zgadzam sie Kreciku ze pojecia to ja nie mam.
Ale jestes Ty, jest AlbertN jest jeszcze wiele osób które scigały sie i wiedzę mają tak dużą że spokojnie wymyslilyby i ulozyly trasy.
generalnie chodzilo o to że w środowiskach lokalnych organizacji jest wiele osób które zrobią to z pasji i dośiwadczenia i wiedzy i takie coś udało by sie bo one czują rmpst tak jak zawodnicy.
Ale jestes Ty, jest AlbertN jest jeszcze wiele osób które scigały sie i wiedzę mają tak dużą że spokojnie wymyslilyby i ulozyly trasy.
generalnie chodzilo o to że w środowiskach lokalnych organizacji jest wiele osób które zrobią to z pasji i dośiwadczenia i wiedzy i takie coś udało by sie bo one czują rmpst tak jak zawodnicy.
- Maciek Skura
-
GAZFAN pisze:Zgadzam sie Kreciku ze pojecia to ja nie mam.
taaa czują rmpst - oby nie tak jak w Krakowie ostatnio ( czuli przeprawówki to fakt )
P.S.- i nie twierdzę że trasy w rmpst mają być lekkie ale jak musze na runde zakłądac wyciagarkę to to juz mi sie nie podoba
Maciek Skura
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport
609-500-811
No właśnie w tym problemmo Gazfanku, że nie wychodzi! Za każdym razem gdy lokalne kluby maczają palce w organizejszyn to powstaje mniejsza lub wieksza kicha! Zobacz-Mszczonów... AK Rzemieślnik organizował (klub z duuużym doświadczeniem w dyscyplinach szybkościowych), dyr. trasy Darek Andrzejewski i efekty były doskonałe!
A zwycięzcy w nagrodę wcale nie dostali filiżanek!
A zwycięzcy w nagrodę wcale nie dostali filiżanek!

Tak jak napisalem. Procedura udzielania wizy na organizację rund i zdanie zawodników musi wziąść górę nad samozadowoleniem działaczy.
Nie ma zanaczenia kto runde organizuje. Jakis AK czy prywatne osoby. Muszą spełnic wymogi co do trasy i mediów. Jak organizacja okazuje się być totalna klapą to organizujacy dostaje ban'a i koniec. Wypada z gry.
Po co delegaci PZM przyjeżdzają na rundy? No po co? Żeby tylko kasę zainkasowac? Powinni reagowac na zdanie zawodników i z nimi rozmawiać, a nie chować się biurze rajdu za zamknietymi drzwiami i mataczyć jak tu jeszcze raz przepchnąć bubla.
Wiem, że ryzykuje brakiem licencji na 2008 pisząc to, ale mam to głęboko.
Nie ma zanaczenia kto runde organizuje. Jakis AK czy prywatne osoby. Muszą spełnic wymogi co do trasy i mediów. Jak organizacja okazuje się być totalna klapą to organizujacy dostaje ban'a i koniec. Wypada z gry.
Po co delegaci PZM przyjeżdzają na rundy? No po co? Żeby tylko kasę zainkasowac? Powinni reagowac na zdanie zawodników i z nimi rozmawiać, a nie chować się biurze rajdu za zamknietymi drzwiami i mataczyć jak tu jeszcze raz przepchnąć bubla.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Maciek Skura
-
Biga pisze:Tak jak napisalem. Procedura udzielania wizy na organizację rund i zdanie zawodników musi wziąść górę nad samozadowoleniem działaczy.
tak zasadniczo to licencje masz dożywotnio a tylko od ciebie zależy czy zapłacisz opłatę za ubezpieczenie

Maciek Skura
609-500-811
609-500-811
Dozywotnio mam tylko certyfikat, licencje wystawia sie na nowo kazdego roku (powinienes to wiedziec) nie zamierzam nie placic, ale mam dziwne doswiadczenia z polskim sportem motorowym jako byly sponsor i rozne dziwne rzeczy juz widzialem.Maciek Skura pisze:..tak zasadniczo to licencje masz dożywotnio a tylko od ciebie zależy czy zapłacisz opłatę za ubezpieczenie)))))))))))))))
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Maciek Skura
-
No dobra. Wszyscy chca, zeby było lepiej. Teraz tylko pytanie jak to zrobic
Ja moge pomóc jak bedę umiał. Mogę postarać sie dać namiot na BK i jego transport na każdą rundę.
Mataczę tereny gdzie umiem. Jest temat Bolesławiec i okolice. Wrocław z rundą rownoległą odpadł mimo alternatywnej do poligonu lokalizacji bo Natura 2000 i wladze, ale się nie poddaję. Hałdy w okolicach Rudy Slaskiej sa za mało atrakcyjne terenowo niestety.
Chcemy jezdzic i jak kazdy swoj mały kamyczek bedzie dokładał to sie uda.

Mataczę tereny gdzie umiem. Jest temat Bolesławiec i okolice. Wrocław z rundą rownoległą odpadł mimo alternatywnej do poligonu lokalizacji bo Natura 2000 i wladze, ale się nie poddaję. Hałdy w okolicach Rudy Slaskiej sa za mało atrakcyjne terenowo niestety.
Chcemy jezdzic i jak kazdy swoj mały kamyczek bedzie dokładał to sie uda.
Tor w Lipinach znam, ale nie wiem kto jest wlascicielem. Moze ktos wie?
10km OS-u tam nie zrobisz. Wyjdzie moze 5-6. Do tego sa to Lipiny
Daj wiecej info o jakie tereny po koksowni chodzi.
Ruda Slaska ma duza wade. Brak noclegow.
10km OS-u tam nie zrobisz. Wyjdzie moze 5-6. Do tego sa to Lipiny

Tereny hałdy przyległe do toru w Lipinach są 2-3 razy większe niż sam torBiga pisze:Tor w Lipinach znam, ale nie wiem kto jest wlascicielem. Moze ktos wie?
10km OS-u tam nie zrobisz. Wyjdzie moze 5-6. Do tego sa to Lipiny![]()
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Szty ... =2&scale=4
1,5km od toru jest baza DeltyTrans gdzie jest stacja kontroli pojazdów, teren dozorowany gdzie można by spróbować zrobić park zamknięty na noc. Ze 2-3 hotele w odległości do 5km się znajdą.
Tereny po koksowni:
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Szty ... =2&scale=5
T2 optymista
"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"
Na torze bylem cylion razy jak sie uczylem moturem enduro jezdzic i uwierz, ze nie zrobisz tam 10 km. To tor crossowy wiec duzo przeszkod nie nadaje sie na auta, ale do treningu fajny.
Dowiedz sie kto jest wlascicielem.
Drugi teren to Inkubator ma. Jest rekultywowany i jak znam zycie to wystarczy, zeby nic tam nie zrobic. Jest teraz plaski jak doopa modelek, ale pojade sie zapytac czy by nas tam nie wpuscili.
Dowiedz sie kto jest wlascicielem.
Drugi teren to Inkubator ma. Jest rekultywowany i jak znam zycie to wystarczy, zeby nic tam nie zrobic. Jest teraz plaski jak doopa modelek, ale pojade sie zapytac czy by nas tam nie wpuscili.
Szkoda, ze Cie nie znalem jak pojechalismy LJ80 z wylotu stawu w strone rozlewiska gdzie spedzilismy nastepne 8h, zeby wyjechacmirek_to pisze:Po torze jeździłem GRem i Vitarą XL7, cały przejezdny i szybki. Spróbuję się dowiedzieć czyje to.

Pytaj, pytaj

shit happensBiga pisze:Szkoda, ze Cie nie znalem jak pojechalismy LJ80 z wylotu stawu w strone rozlewiska gdzie spedzilismy nastepne 8h, zeby wyjechacmirek_to pisze:Po torze jeździłem GRem i Vitarą XL7, cały przejezdny i szybki. Spróbuję się dowiedzieć czyje to.![]()
Pytaj, pytaj

T2 optymista