po co ten wątek?

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: po co ten wątek?

Post autor: czesław&jarząbek » sob lip 02, 2011 10:27 pm

RG_H31 pisze:Jednak można porozmawiać na forum. Tak sobie myślę, że zawodnicy zapomnieli o tym by dzielić się z innymi swoimi emocjami.
to nie są emocje którymi dałoby się podzielić.
ani wspomnienia.
można przekazać zaledwie namiastkę.

kto nie jezdził, nie ogarnie.
#noichuj

Awatar użytkownika
Janusz2000

Kontaktowanie:

Post autor: Janusz2000 » śr lip 06, 2011 1:09 pm

Czesław, to zabrzmiało strasznie ale to strasznie elitarnie :)21
RaceCars

Tacoma->Hilux 4.0 V6 TRD Supercharged
HDJ100
Touareg V8

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr lip 06, 2011 3:23 pm

ale jest to strasznie, ale to strasznie prawdziwe...

nie ogarniam klimatu rajdu, na którym podbija do mnie typ i zaczyna gadkę od: "proszę pana..."

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lip 06, 2011 8:12 pm

Student pisze:ale jest to strasznie, ale to strasznie prawdziwe...

no właśnie.

:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » czw lip 07, 2011 7:06 am

domator pisze:nie ma racji.
z perspektywy kibica tez jest lepiej ogladac BMW X3 a nie oleszczakowozy.
z perspektywy zawodnika jest dokladnie tak jak pisal pajero.v60 - lyzwa/krotiuk doskonale sie bawia i w generalce nie jada nisko, oj nie. I wcale nie jada wolno. A w TH wpisowe to o ile wiem polowa normalnego! Mozna? Mozna.
Kolejna rzecz to T2 - teraz bylo 7 samochodow! Z czego 6 z Polski! Tanie i przyjemne.
Jedyne co mozna by zmienic to "zamknac" Mistrzostwa Polski bo w sumie slabo jest z tym ze na 6 miejscu jest pierwszy polak :-(
domator
Super, a możesz podać jeszcze kilka nazwisk oprucz ww, które "doskonale się bawią". Może ta lista Ci pomoże?: http://rmpst.org/wyniki/wyniki06.html

Awatar użytkownika
pajero.v60

Kontaktowanie:

Post autor: pajero.v60 » czw lip 07, 2011 7:50 am

Bystry, a kto tym nieobecnym zabrania startować np. w TH.
Większość tamtych aut po niewielkich modyfikacjach idealnie pasuje do TH.

złośliwość Ci nie wyszła

poz
Tolo
Budowa repliki legendarnego auta, zwycięzcy rajdu Dakar - Mitsubishi Pajero Evolution MPR13.

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » czw lip 07, 2011 8:19 am

Ja i złośliwy, normalnie kulam sie po podłodze. :lol: :lol: :lol:

marek sobkowiak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek sobkowiak » czw lip 07, 2011 3:16 pm

Chłopaki i po co tą pianę bijecie i tak już nic nie zmienicie.Było dwóch- trzech zapaleńców którzy mocno naciskali na zmiany, a że my się nie postawiliśmy to już nasza wina. RMPST w jego prawdziwej formie, która mi osobiście odpowiadała się skończyło wręcz słyszę ,że trzeba zamknąć zlikwidować Polskie Mistrzostwa Polski.I kto to mówi niedawny mistrz Polski wstyd i (sorry Piotrek , ale ciebie bym o to nie posądzał) Ciekawe co by powiedzieli ludzie którzy tak walczyli aby powstało RMPST. Jakieś dwa lata temu napisałem o tym na forum , że w końcu zabijecie rempsty wtedy dostałem na forum bure, że przesadzam i w końcu się odbudują. I co ? Mówicie że są wyrównane szanse oglądałem filmik jak startują zawodnicy do OS-u. Jesteśmy w czarnej dupie byli pokazani zawodnicy z zagranicy którzy startowali jak by mieli podtlenek startował również Włodziu najlepszy na dzień dzisiejszy z nas i wydawało mi się że stoi w miejscu. I Wy mi tu mówicie, że są wyrównane szanse. Rozmawiałem z Grajkiem i pytałem dlaczego tak się stało? Odpowiedział krótko kasa Marek kasa. I to uważacie za wyrównaniem szans to powodzenia. Gdzie większa kasa tym lepszy wynik, a gdzie wynik sportowy i umiejętności? Jest kilku zawodników którzy nie jadą ze względu na kasę a gwarantuję że gdyby wystartowali byliby w czołówce zakładając że mieliby czym startować. I trzeba jeszcze pamiętać , że nie zawsze to co z zagranicy jest lepsze, należało zostawić nasze RMPST w starej formie i tylko dołożyć Klasę t1 i t2 wtedy wszyscy byliby zadowoleni tak jak się to miało z gazikami jeśli oczywiście jeszcze ktoś je pamięta. Już nie wspomnę o szkoleniu narybku w KJST. Ps. Szacunek dla załogi z Th choć wiem że nie przepadają za mną ale dają rade i trzymam za nich kciuki tylko ciekawe na ile im starczy zapału. Pozdrawiam stary kierowca ze starego RMPST.
MAREK MAHINDRA

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw lip 07, 2011 7:25 pm

a co ty byś chciał szukać wozem t1/t2 przygotowanym za zylion na tych niezmienianych od epoki górnej kredy kurwidołach-muzgojebach jakie były w słomczynie, górze kalwarii czy osranym gdowie, hę?
albo gorzów w schyłkowej fazie.
karwa.
niech zdychają w zapomnieniu.
#noichuj

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » czw lip 07, 2011 9:07 pm

marek, chyba mnie nie zrozumiales. Ja chce zamkniecia mistrzostw Polski nie w sensie ich likwidacji :-) tylko zeby nie byly "otwarte". Czyli zeby w RMPST klasyfikowani byli tylko polacy. Wegrzy tak maja. I jest super. Ja sie chetnie poscigam z bratem wegrem ale wegier jedzie w wegierskich mistrzostwach a ja w polskich.
Mam nadzieje ze wyjasnilem nieporozumienie bo posadzenie mnie o chec likwidacji mistrzostw to przesada :-)
domator

marek sobkowiak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek sobkowiak » pt lip 08, 2011 6:43 am

Dzięki Piotrek za wyjaśnienie ulżyło mi. A jeśli chodzi o T1 i T2 przecież mogli sobie jeździć na rajdy cross,a nie rozpieprzać stary system. Poza tym jeśli mam być szczery to startowałem w rajdach terenowych, a nie ściganiu się po "trawie". Oczywiście przyznaję że Góra Kalwaria była rajdem ze źle przygotowaną trasą. Ale to był jedyny rajd który mi nie odpowiadał. A takie miejsca jak Gorzów, Mszczonów,Hałda ( na której Czesi posrali się ze strachu) to też były złe trasy? Bo dla mnie ok. Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie. i trzeba je uszanować.
MAREK MAHINDRA

Awatar użytkownika
Robert suzuka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Robert suzuka » pt lip 08, 2011 10:25 pm

Gadacie, narzekacie, a jak byście jeździli dalej w TH to chyba żadnej różnicy byście nie odczuli co do starych RMPST. Jedynie na plus wyszły by dłuższe przygotowane trasy. Grupa TH stworzyła by myślę jakąś grupę mistrzostw jak w dawnych RMPST pod warunkiem chociaż 10 samochodów. Chyba zgnuśnieliście i siedzicie w bamboszach przed telewizorem. Jakoś nie widzę nikogo (oprócz startujących aktualnie w RMPST) na innych rajdach. Piszecie o Gotikach, masteracach itp a nikt w nich nie jedzie. Stare RMPST zdechły by szybciej.
Jak ktoś chce pomysłu bo mówi, że nie ma kasy - to podpowiem. Wystarczy troszkę chęci i zaradności. Więcej chęci. Po co mam tak oklejony samochód? Dla fanu? Koszty poza tym nie są większe niż w starych RMPST. W TH wpisowe obniżone.
Chcę w tym miejscu jeszcze podziękować H31 za wkład i promowanie tego sportu. Pozdrawiam również osoby które pokazują , że można - Włodek , Gosia i Darek, Malarz, Domator, Grzesiek z Piotrkiem i Biga z wiecznym optymizmem i stoickim spokojem.

Awatar użytkownika
RG_H31
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: RG_H31 » sob lip 09, 2011 10:24 pm

Dziękujemy za miłe słowa.

Nie widzę przeszkód aby odbywały się zawody mistrzowskie w dwóch różnych formułach: cross country i samochodów terenowych. Wystarczy się zebrać, napisać regulamin, zgłosić do PZM i poszukać organizatorów rund. A pieniądze, żądzą niestety w każdym sporcie. Nawet amatorskim.

Awatar użytkownika
Darek T1

Kontaktowanie:

Post autor: Darek T1 » ndz lip 10, 2011 8:55 pm

Zgadzam się z Robertem a dla H31 wielkie brawa i szacun :)2 :)2

kaczor127
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kaczor127 » czw lip 21, 2011 2:57 pm

marek sobkowiak pisze:Chłopaki i po co tą pianę bijecie i tak już nic nie zmienicie.Było dwóch- trzech zapaleńców którzy mocno naciskali na zmiany, a że my się nie postawiliśmy to już nasza wina. RMPST w jego prawdziwej formie, która mi osobiście odpowiadała się skończyło wręcz słyszę ,że trzeba zamknąć zlikwidować Polskie Mistrzostwa Polski.I kto to mówi niedawny mistrz Polski wstyd i (sorry Piotrek , ale ciebie bym o to nie posądzał) Ciekawe co by powiedzieli ludzie którzy tak walczyli aby powstało RMPST. Jakieś dwa lata temu napisałem o tym na forum , że w końcu zabijecie rempsty wtedy dostałem na forum bure, że przesadzam i w końcu się odbudują. I co ? Mówicie że są wyrównane szanse oglądałem filmik jak startują zawodnicy do OS-u. Jesteśmy w czarnej dupie byli pokazani zawodnicy z zagranicy którzy startowali jak by mieli podtlenek startował również Włodziu najlepszy na dzień dzisiejszy z nas i wydawało mi się że stoi w miejscu. I Wy mi tu mówicie, że są wyrównane szanse. Rozmawiałem z Grajkiem i pytałem dlaczego tak się stało? Odpowiedział krótko kasa Marek kasa. I to uważacie za wyrównaniem szans to powodzenia. Gdzie większa kasa tym lepszy wynik, a gdzie wynik sportowy i umiejętności? Jest kilku zawodników którzy nie jadą ze względu na kasę a gwarantuję że gdyby wystartowali byliby w czołówce zakładając że mieliby czym startować. I trzeba jeszcze pamiętać , że nie zawsze to co z zagranicy jest lepsze, należało zostawić nasze RMPST w starej formie i tylko dołożyć Klasę t1 i t2 wtedy wszyscy byliby zadowoleni tak jak się to miało z gazikami jeśli oczywiście jeszcze ktoś je pamięta. Już nie wspomnę o szkoleniu narybku w KJST. Ps. Szacunek dla załogi z Th choć wiem że nie przepadają za mną ale dają rade i trzymam za nich kciuki tylko ciekawe na ile im starczy zapału. Pozdrawiam stary kierowca ze starego RMPST.
Zgadzam sięz tobą w stu procentach. Pzd

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » czw lip 21, 2011 7:30 pm

Większość marudzących nawtet nie przeczytała regulaminu RMPST :)3

Cytuję : "Podczas Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych dopuszcza się utworzenie klasy „O” „Otwartej” dla samochodów o dowolnym zakresie przeróbek, bez ograniczników wlotu powietrza i minimalnych mas, których konstrukcja nie koliduje z wymogami Prawa o Ruchu Drogowym.
Uczestników rajdu zgłoszonych w klasie „Otwartej” obowiązuje Regulamin Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych (wraz z załącznikami) z zastrzeżeniem punktów dotyczących ograniczników wlotu powietrza, minimalnych mas i klasyfikacji generalnej."

Pozostawiam to oczywiście bez zbędnego komentarza. :)1
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » czw lip 21, 2011 9:37 pm

Znaczy, że moge Gazikiem, w biały dzień?? 8)

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » czw lip 21, 2011 10:14 pm

skoro można Gazikiem na Magamie to czemu nie w remstach :roll: :)21

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » pt lip 22, 2011 9:47 am

Biga pisze:Większość marudzących nawtet nie przeczytała regulaminu RMPST :)3

Cytuję : "Podczas Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych dopuszcza się utworzenie klasy „O” „Otwartej” dla samochodów o dowolnym zakresie przeróbek, bez ograniczników wlotu powietrza i minimalnych mas, których konstrukcja nie koliduje z wymogami Prawa o Ruchu Drogowym.
Uczestników rajdu zgłoszonych w klasie „Otwartej” obowiązuje Regulamin Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów Terenowych (wraz z załącznikami) z zastrzeżeniem punktów dotyczących ograniczników wlotu powietrza, minimalnych mas i klasyfikacji generalnej."

Pozostawiam to oczywiście bez zbędnego komentarza. :)1
Zapomniałeś tylko dodać, iz nie są oni klasyfikowani w generalce i jadą o puchar PZM-otu a nie o Mistrzostwo Polski. To tak jakby stary KJST. Nara.

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » pt lip 22, 2011 11:05 pm

Laska pisze:skoro można Gazikiem na Magamie to czemu nie w remstach :roll: :)21
...bo regulaminy źdźiebko inne? :roll:

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » sob lip 23, 2011 8:06 am

Igor K pisze:
Laska pisze:skoro można Gazikiem na Magamie to czemu nie w remstach :roll: :)21