Rozpoczecie sezonu- CHOJNICE 28/29 kwietnia

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz maja 07, 2006 9:51 pm

chermol pisze:... To się powinno wreszcie zmienić....
Kruszarki nie som tanie :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » ndz maja 07, 2006 11:26 pm

To może po tygodniowym odstepie porajdowym ja wtrace swoje 3 słowa....

Po pierwsze wycielam miesiac z wlasnego zyciorysu przygotowujac impreze, robilam to z mega zapalem i miloscia do tego sportu i wlozylam w to tyle serca i czasu ile bylam w stanie....
wspomne o wielkim człowieku jakim jest Irek, ktory włożyl w to wiecej niz kazdemu z nas sie wydaje
3 osobą , ktora kosztem urlopu i nieprzespanych nocy dopinala z nami impreze jest Karol - jestes wielki!!!

Pogoda zepsula nam 70% ciezkiej i mozolnej pracy...
no ale trudno taki life...

Ale wiecie co jest najgorsze???
To że najgorsza krytyke uslyszelismy nie od od zawodnikow ktorzy jezdza latami, nie od chlopakow ktorzy wystartowali pierwszy raz, ale od ludzi ktorzy na RMPST pojawiaja sie rzadko a w zyciu nie zrobili zadnej imprezy

A propos postu "elektrycznego" i jego uwagi do ciagnika.....w momencie wyciagania srebrnej cieżarowki, kierowca mial wlaczony wsteczny bieg....nie mowiac o braku łopaty i odpowiedniego lewarka...nie skomentuje,
Pan B. w restauracji, ktora tak sie sklada, jest własnościa moich rodzicow skrytykowal wszytsko i wszystkich, poczawszy od samej restauracji, poprzez rajd,zawodników, , sędziow, a skonczywszy na organizatorze, nie majac w ogole racji i zrobił to w najbardziej okrutny i chamski sposob

Reasumujac pasja i zaciecie z jaka przygotowywalismy impreze zostala zgaszona przez ludzi ktorzy widza tylko $$$, a nie widza poswiecenia innych :(

Czekamy na decyzje Irka w sprawie przygotowania kolejnych imprez (zlot, rmpst), który po tej imprezie stracil checi do dalszej pracy....a ludzi ktorzy w tym kraju chca robic imprezy jest coraz, coraz mniej

Awatar użytkownika
elektryczny

Post autor: elektryczny » pn maja 08, 2006 6:07 am

Dominika chyba się nie zrozumieliśmy ,ja wcale ich nie bronie we wrocławiu mieliśmy transporter na gąsienicach z wojska i on też sobie nie poradził, z ciężarówkami .po prostu im większe auto tym większy problem dla organizatora.

Awatar użytkownika
WyRC

Kontaktowanie:

Post autor: WyRC » pn maja 08, 2006 6:32 am

Chciałem przypomnieć że dyskusja dotyczy
MISTRZOSTW POLSKI
Jeżeli organizatorzy tłumaczą się deszczem to jest śmieszne, ale to nieusprawiedliwia nieuprawnionych zachowań zawodników.
To są MISTRZOSTWA POLSKI a nie ipreza przy piwku.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 08, 2006 8:30 am

Dominika pisze:w momencie wyciagania srebrnej cieżarowki, kierowca mial wlaczony wsteczny bieg....nie mowiac o braku łopaty i odpowiedniego lewarka...nie skomentuje,
Pan B. w restauracji, ktora tak sie sklada, jest własnościa moich rodzicow skrytykowal wszytsko i wszystkich, poczawszy od samej restauracji, poprzez rajd,zawodników, , sędziow, a skonczywszy na organizatorze, nie majac w ogole racji i zrobił to w najbardziej okrutny i chamski sposob
on jest wiecznie niezadowolony...
na jelczu kiedyś ominął bramki i awanturował się kilka godzin
potem jeszcze pierdolił na stadninie jak potrzaskany odgrażając się że jego noga wiecej na rmpst nie postanie
taki stajl buraczany
#noichuj

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » pn maja 08, 2006 9:46 am

WyRC pisze: Jeżeli organizatorzy tłumaczą się deszczem to jest śmieszne, ale to nieusprawiedliwia nieuprawnionych zachowań zawodników.
To są MISTRZOSTWA POLSKI a nie ipreza przy piwku.

nikt sie nie tlumaczy deszczem, ale cala otoczka rajdu - wszystkie koncerty, wystepy, pokazy tanca, konkursy, ogrodki i wiele innych rzeczy na ktore pracowalismy ciezko i za ktore trzeba bylo zaplacic nie male pieniadze zepsula nam pogoda.....i nikt sie nie tlumaczy tylko po prostu szkoda i zal tych wszystkich przygotowac, poza tym niektorzy sedziowei nie przyszli tylko dlatego ze padal deszcz....na co juz nikt nie ma wplywu:(

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » pn maja 08, 2006 9:52 am

Dominika pisze: niektorzy sedziowie nie przyszli
a co trzeba zrobić żeby być sędzią ? jakaś licencja czy uprawnienia ?

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » pn maja 08, 2006 10:10 am

czaykowski pisze:
Dominika pisze: niektorzy sedziowie nie przyszli
a co trzeba zrobić żeby być sędzią ? jakaś licencja czy uprawnienia ?

trzeba miec licencje "O" czyli okregowa, na to zdaje sie egzamin, ktory robilismy miesiac przed runda dla okolicznych sedziow, na powazniejsze stanowiska na rajdzie trzeba miec licencje "P", ale nam brakowalo tych z "O"
jezeli Irek zdecyduje zeby kiedykolwiek zrobic jeszcze runde, to napewno taki egzamin sie odbedzie w Chojnicach, bo po chojnickiej rundzie nie jestes pierwszym ktory o to pyta, a najlepiej jak sedzia jest ktos kto ma duzo wspolnego z off-roadem , bo wtedy nic nawaet paskudna pogoda nei stanowi problemu

rally1

Kontaktowanie:

Post autor: rally1 » pn maja 08, 2006 11:33 am

czytam wszystkie posty i powiem tak.......
od kilu lat bywam na duzej ilosci imprez i to co sie tu stało to jest naprawde pryszcz,
były imprezy MP nie terenowe! na oesy wjezdzały samochody ludzie rozlewali olej pijane grupy kibiców i niekt nierobił takiej tragedi.....
kiedys na Farmie Makedońskich trasa biegla wałem slyszałem od pewnej osoby ze kilku zawodników wysprzątali zeby było łatwiej przejechac,a potem i tak większosc omijała bramki itp.to po co sie wysilac startowac !!!
......panowie z cięzarówek widzieli trase wczesniej,a i ch samochody srednio nadają się na trasy w polsce zastanawia mnie to jak ONI chcą pojechac w Zyrardowie,Górze Kalwari
mentalonosc tych ludzi jest dziwna ,najlepiej jak wszyscy by dostosowali trasy do ich aut.
.............czas ucieka!

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 08, 2006 11:39 am

rally1.pl pisze:panowie z cięzarówek widzieli trase wczesniej,a i ch samochody srednio nadają się na trasy w polsce...mentalonosc tych ludzi jest dziwna ,najlepiej jak wszyscy by dostosowali trasy do ich aut.
to nie mentalność, to...ociężałość
jeżdzą tymi gruzawikami bo nad małą i szybką maszyną nie byliby w stanie zapanować mentalnie
:)21
#noichuj

rally1

Kontaktowanie:

Post autor: rally1 » pn maja 08, 2006 11:54 am

masz racje bo ta ich jazda tez jest taka.....................
zastanawia mnie po co ktos takie coś ztworzył?
moze mają plany inne od MP.
moze Dakar?
ale raczej jako serwisówki bo do scigania to w/g mnie to chyba się nienadaje.
.............czas ucieka!

oskierek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: oskierek » pn maja 08, 2006 1:28 pm

Patryk pisze:
Jedna z załóg ominęła bramkę. Ten fakt widziało kilkunastu czołowych, długoletnich zawodników. Widział też sędzia. Tymczasem fakt naliczenia taryfy nie znalazł się w protokole. Sędzia był nieosiągalny w czasie obrad ZSS i nie dało się z nim skonsultować. Pod wnioskiem podpisało się kilkunastu zawodników. Nie chodziło o podważenie decyzji sędziego, ale o korektę ewidentnej pomyłki/niedopatrzenia nie wpisania taryfy do protkołu.
Patryk byla to runda Mistrzostw Polski odbywajaca sie wedlug regulaminu..

A regulamin w takiej sprawie mowi:

4.8.1n. Pomylenie trasy, ominięcie POI lub nie dojechanie do Mety OS - u powoduje naliczenie " taryfy " (patrz Załącznik 17), lub wykluczenie.
W przypadku uznania przejazdu załogi za błędny (np. pomylenie trasy, potrącenie chorągiewki, opuszczenie bramki itp.), Sędzia na Mecie Odcinka ma obowiązek poinformować załogę o tym fakcie oraz dokonać odpowiednich wpisów w Karcie Drogowej oraz Protokole. W przypadku uchybienia ze strony sędziego (dokonania tylko jednego wpisu, lub jego brak) przewinienie uznaje się za nie zaistniałe.

Po co wiec jest regulamin ????
YJ 2,5

żeber
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: żeber » pn maja 08, 2006 3:03 pm

Witam
Obawiam się że moje pojawienie może wywołać burzę. To co napiszę również nie spodoba się kilku osobą ale takie jest moje zdanie. Po lekturze wcześniejszych postów dotyczących organizacji rajdu uśmiałem się do łez. Z całym szacunkiem dla osób zajmujących się tą eliminacją to jak można zwalać winę na pogodę ? ! Jak można dobrać sędziów, którzy boją się złej pogody ? Jaki jest sens wypowiadania się jak to ciężko jest zorganizować rajd ? Pierwsza podstawowa zasada jest taka, że organizowanie jakiejkolwiek imprezy trzeba przemyśleć. Jeśli nie ma wystarczajacych zasobów ludzkich czy finansowych to należy sobie darować. Napinanie się na zorganizowanie eliminacji do MISTRZOSTW POLSKIzobowiązuje do dopięcia wszystkiego na ostatni guzik. Zawodników nie powinno interesować kto i ile nocy nie spał by rajd się odbył. Przyznaje że nie byłem na rajdzie a ocenę piszę na podstawie tego co przeczytałem ale czuję że mam rację.
Koleżanka D. i kolega I. bardzo mnie skrytykowali w zeszłym roku. Wykazali się dużą wiedzą teoretyczną broniąc pewnego dobrego zawodnika i organizatorów rundy RMPST. Już wtedy okazało się, że nie mieli racji co potwierdzili licencjonowani sędziowie. Było minęło ale wróciło. Znów wpadka. Pewnie usłyszę, że skoro jestem taki mądry to sam mogę się zabrać za zorganizowanie rajdu. Dlatego też odpowiem już że nie mam takich mocy przerobowych by się zajmować czymś takim. Sugeruję na przyszłość przemyślenie tego co napisałem. Nigdy nie uda się zadowolenie wszystkich uczestników i kibiców ale im mniej niedociągnięć tym mniej lania wody o organizacji.
AAAAAA na koniec dodam tylko, że kolega B. z Unimoga jest mi znany od 15 lat. Przyznaję że jego charakter jest trudny i dziwię się, że spadł tak nisko by ścigać się w RMPST. Mając na swym koncie liczne tytuły Mistrza Polski nie powinien próbować swych sił w tej dyscyplinie a przynajmniej w klasie C o której wie niewiele. No ale cóż- kto go zna to wie jak jest.

pozdrawiam wszystkich zawodników
walczcie dzielnie

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » śr maja 10, 2006 9:35 am

Witam,
w mnie na stronie www.rally4x4.pl w dziale "filmy" jest juz fragment programu OES z TVN Turbo z Chojnic. Ciekawe wypowiedzi zawodników :-)
pozdrawiam

domator

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » śr maja 10, 2006 7:09 pm

elektryczny pisze:a i jeszcze dodam że naj większe emocje wywołał chłopak który jechał iltisem , naprawde bylo co oglądać /
Dzieki za pochwały , ale jechalo tam nas 2 chlopaków ;) , pilot sie spisał na medal ;)
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

Awatar użytkownika
Patryk

Kontaktowanie:

Post autor: Patryk » śr maja 10, 2006 7:52 pm

oskierek pisze: Po co wiec jest regulamin ????
Dziêki za przypomnienie. Mam nadziejê, ¿e sam nie bêdê musia³ nigdy siêgaæ do tego przepisu :wink:

Je¼dzimy oczywi¶cie wed³ug regulaminu. Na szczê¶cie jednak w tym sporcie pozosta³ nadal duch czego¶ takiego jak zdrowa rywalizacja, a nie prze¶ciganie siê na kruczki regulaminowe. Dlatego cieszê siê, ¿e sêdziowie podjêli prawid³ow± decyzjê, zgodnie z zasad±, ¿e ¶cigamy siê - zgodnie z regulaminem - od braki od bramki.

Co wa¿niejsze, w tej sytuacji nie powinna czuæ siê pokrzywdzon± za³oga, która dokona³a przewinienia, gdy¿ sama mia³a tego ¶wiadomo¶æ, ani oczywi¶cie pozostali zawodnicy. St±d jak rozumiem, ¿e reprezentujesz g³os sêdziego?
Samochód: Orca BMW
Wcze¶niej: Gaz 69 2,5td, Gaz 69 evo2, Orca MP05, Orca MP07

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » śr maja 10, 2006 7:57 pm

Nauka z tego filmu płynie jedna: czerwoną chorągiewke bierz z lewej :o

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » śr maja 10, 2006 8:19 pm

domator pisze:Witam,
w mnie na stronie www.rally4x4.pl w dziale "filmy" jest juz fragment programu OES z TVN Turbo z Chojnic. Ciekawe wypowiedzi zawodników :-)
pozdrawiam

domator
ciekawe..zakurwiście ciekawe...
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » śr maja 10, 2006 10:38 pm

szary pisze:
domator pisze:Witam,
pozdrawiam

domator
ciekawe..zakurwiście ciekawe...
ciekawe....ciekawe co za matol jest za ta relacje odpowiedzialny :evil:
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

misiek13
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misiek13 » pt maja 12, 2006 11:22 am

ten program to totalna porażka

po pierwsze nic ciekawego z jazd samochodami kilka krótkich ujęć pojazdów i koniec
po drugie to wywiad robili z tymi z ciężarówek o ile się nie myle a ci tylko narzekali (ci unimoga na trasie gdy zakopali sie przy tym słupie z wysokim napięciem w Dolinie Śmierci gadali tylko żeby przyszedł organizator i sam tę trasę ciężarówką przejachał)
po trzecie to nie wiem kto to montował ale bylo fatalne
a po czwarte ta impreza nadawała się na lepszy komentarz a nie jak to w TVN Turbo powiedzieli że następnym razem niech organizator lepiej się przygotuje, niech ekipa TVN następnym razem wybiera lepiej osoby do wywiadu

żeber
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: żeber » pt maja 12, 2006 3:49 pm

W zeszłym roku pokazywali tylko p. Dominikę a w tym roku mocniejszy jest kolega B. z Unimoga. On niestety jest jak dziecko. Jak się nie powiedzie to trzeba zwalic winę na kogokolwiek. Dlaczego ja go nadal lubię ?

misiek13
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misiek13 » sob maja 13, 2006 8:07 pm

Hmm dlatego, że z tobą jeździ??? Ale masz racje bo tym razem zwalił na organizatora, ale sam sie przygotował na nie wiem co. Z takim wyposażeniem to niech se na Dakar jedzie.

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » sob maja 13, 2006 10:18 pm

misiek13 pisze:Hmm dlatego, że z tobą jeździ???
:o :o :o
żeber... nic się dzisiaj nie chwaliłes ???? :D

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz maja 14, 2006 5:29 pm

chermol pisze:
misiek13 pisze:Hmm dlatego, że z tobą jeździ???
:o :o :o
żeber... nic się dzisiaj nie chwaliłes ???? :D
Zeber na prawego poszedl ?? :lol:
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

żeber
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: żeber » pn maja 15, 2006 7:43 am

A czy ja wyglądam na kaskadera ??? Dobrze wiem dlaczego jest problem z pilotami. Sam tego doświadczyłem. Nie jestem jednak taki odważny by siąść na goracym fotelu. Tam nie ma się czego trzymać :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”