Góra Kalwaria - co ma zrobić kibic?
Moderator: Pasza
Góra Kalwaria - co ma zrobić kibic?
Czy ktoś może mi poradzić, jak zobaczyć edycję RMPST w Górze Kalwarii - chciał bym popatrzeć, zrobić kilka zdjęć, a tu żadnej informacji dla kibiców - gdzie OS-y, gdzie warto stanąć, jak dojechać - no pełna konspiracja. 

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
na poligon w GK dotrzeć (200 metrów za rondem jadąc w stronę warki po prawej stronie), tam zapewne bedzie start i meta do dwóch OS
po lesie lepiej ostrożnie, bo cholernie wązkie te dróżki
a trzeci OS to cholera wie gdzie bedzie, pewnie koło ogródków działkowych kilka km na południe
po lesie lepiej ostrożnie, bo cholernie wązkie te dróżki

a trzeci OS to cholera wie gdzie bedzie, pewnie koło ogródków działkowych kilka km na południe
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Czy to jest rondo,gdzie zbiegają się Grójecka, Wyzwolenia,Dominikańska i Wojska Polskiego i jechac tzeba dalej Wojska Polskiego 200 m i skrecic w prawo. Rozumim, że ostrożność potrzebna, by nie trafić na zawodnika - nie ma obawy, moim autem na trasę nie wyjadę
Dzięki

Ostatnio zmieniony czw cze 08, 2006 8:59 pm przez alfik, łącznie zmieniany 1 raz.
Te budynki nie są zburzone tylko rozkradzione 
Jeśli 3ci OS będzie tam gdzie zawsze czyli jak Krecik napisał koło działek...
Jedziesz drogą nr. 79 na południe około 4km od ronda. Skręcasz w prawo w drogę szutrową (przed mostkiem na 79) i po prawej stronie mijasz stadninę koni. Jedziesz dalej aż dojedziesz do działek po lewej stronie a po prawej skończy się las i skręcasz w drugą drogę w prawo białe kamyczki (Pierwsza droga w prawo to meta jednego z oesu więc tam nie wjeżdżaj
) Tam parkujesz samochód i idziesz na północny zachód. Będzie widać
Można skręcić z drogi 79 w prawo o jedną drogę wcześniej (asfalt) i z tego co pamiętam są tam tablice oznajmiające coś o gazach technicznych. W każdym razie jedziesz prosto tą asfaltową drogą jakieś 300-400m i przed bramą do owego zakładu od gazów odbijasz w las w lewo, w drogę. Potem jedziesz tak jak droga prowadzi pod górkę i z drugiej strony górki zostawiasz samochód i kierujesz się na południowy zachód (będzie widać ślady
)
na teren strzelnicy można wjechać do tył a nie z drogi 79 na której nie ma gdzie zaparkować... drogą walewicką. Gdy już jedziesz walewicką i skończą się zabudowania (jedziesz na południe) po lewej stronie będzie więcej piasku taki plac z piasku
jedziesz jeszcze troszkę dalej i skręcasz w lewo (na pewno będą ślady samochodów terenowych) niech Cię nie przestrasza dołki po lewej stronie tej drogi (jeśli ich nie ma to znaczy że to nie ta droga
) Jedziesz (albo idziesz) jakieś 100-200m n wschód i dochodzisz do OS’u
Żeby dojechać na montecalwarie czyli piaskowe podjazdy jedziesz drogą 79 na południe i za stacją Rafinerii Gdańskiej skręcasz w las w prawo. Jedziesz jakieś 400?-500m i dojedziesz do policjanta i taśmy biało czerwonej
. Tam zostawiasz samochód i idziesz dalej z buta w kierunku południowo zachodnim (uwaga na samochodu) (jeśli nie będzie policjanta ani taśmy a będzie pole do pejtbola ogrodzone zieloną siatką znaczy że trasa się zmieniła
Na górki można dojechać bez żadnych problemów od tył nie przekraczając trasy... ale nie wytłumaczę tego bo nie ma tam żadnych charakterystycznych punktów w lesie
Start będzie pewnie jak co roku z pod ratusza. Ulica Ratuszowa (między 3maja a Piłsudskiego Józefa

Jeśli 3ci OS będzie tam gdzie zawsze czyli jak Krecik napisał koło działek...
Jedziesz drogą nr. 79 na południe około 4km od ronda. Skręcasz w prawo w drogę szutrową (przed mostkiem na 79) i po prawej stronie mijasz stadninę koni. Jedziesz dalej aż dojedziesz do działek po lewej stronie a po prawej skończy się las i skręcasz w drugą drogę w prawo białe kamyczki (Pierwsza droga w prawo to meta jednego z oesu więc tam nie wjeżdżaj

Można skręcić z drogi 79 w prawo o jedną drogę wcześniej (asfalt) i z tego co pamiętam są tam tablice oznajmiające coś o gazach technicznych. W każdym razie jedziesz prosto tą asfaltową drogą jakieś 300-400m i przed bramą do owego zakładu od gazów odbijasz w las w lewo, w drogę. Potem jedziesz tak jak droga prowadzi pod górkę i z drugiej strony górki zostawiasz samochód i kierujesz się na południowy zachód (będzie widać ślady

na teren strzelnicy można wjechać do tył a nie z drogi 79 na której nie ma gdzie zaparkować... drogą walewicką. Gdy już jedziesz walewicką i skończą się zabudowania (jedziesz na południe) po lewej stronie będzie więcej piasku taki plac z piasku

Żeby dojechać na montecalwarie czyli piaskowe podjazdy jedziesz drogą 79 na południe i za stacją Rafinerii Gdańskiej skręcasz w las w prawo. Jedziesz jakieś 400?-500m i dojedziesz do policjanta i taśmy biało czerwonej

Na górki można dojechać bez żadnych problemów od tył nie przekraczając trasy... ale nie wytłumaczę tego bo nie ma tam żadnych charakterystycznych punktów w lesie

Start będzie pewnie jak co roku z pod ratusza. Ulica Ratuszowa (między 3maja a Piłsudskiego Józefa
mam gotową mapkę dojazdu do oesów
w poniedziałek powiesze na stronie
http://www.rajdy4x4.pl/terminy/index/747
w poniedziałek powiesze na stronie
http://www.rajdy4x4.pl/terminy/index/747
Dziękuję za rady, byłem widzialem, kibiców ogólnie na lekarstwo, a część złożeczyła kierowcom.
Po drodze chyba widziałem Ramzesa (który ładnie przepuścił ciężarówkę, a ja się nie wykazałem - wstyd), ale ja pojechałem dalej inną trasą, nie przez Górę, a od tyłu.
Zrobiłem kilka zdjęć, dałem się pociąć przez komary, widzialem pierwasz przejazdy na 3 OS...do nastepnego razu
Po drodze chyba widziałem Ramzesa (który ładnie przepuścił ciężarówkę, a ja się nie wykazałem - wstyd), ale ja pojechałem dalej inną trasą, nie przez Górę, a od tyłu.
Zrobiłem kilka zdjęć, dałem się pociąć przez komary, widzialem pierwasz przejazdy na 3 OS...do nastepnego razu
dobrze zauwazyles... troche przegiecie ze serwis ścisneli na stacji , jak po drugiej stronie tyyyyyyyyyyle miejsca wolnego heh ... jak juz robi sie rajd toi o zapleczu trzeba pomyslec ..
kibiców srednio ... w Radziejowicach było chyba ze 3 razy wiecej
ogólnie kilka punktów ciekawych terenowo .. jak np. bramka 35. i 36 ...
noi taaa pogoda .. heh .. mogloby być ciut chlodniej
Btw: jak mnie widzita to wołać przez Cb < kanał : 19 >
Doo nastepnego razu.
kibiców srednio ... w Radziejowicach było chyba ze 3 razy wiecej

ogólnie kilka punktów ciekawych terenowo .. jak np. bramka 35. i 36 ...
noi taaa pogoda .. heh .. mogloby być ciut chlodniej

Btw: jak mnie widzita to wołać przez Cb < kanał : 19 >
Doo nastepnego razu.
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
zapraszam tu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 5&start=25
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 5&start=25