runda VII

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 11:37 am

Czy ty i ta najszybsza ciężarówka jesteście licencjonowanymi zawodnikami RMPST???? To jest link do wyników dla zawodników z Mistrzostw Polski i to w klasyfikacji ROCZNEJ a nie z ostatniego rajdu! Nic dziwnego, że zawodnicy KJST często nie znają regulaminów tego sportu, skoro nie potrafią czytać! I TO jest żenada!
Fakt, że na stronie nie ma jeszcze kompletu wyników, choć wiem, że Tomek je wprowadzał późnym wieczorem. Prawdopodobnie coś padło i trzeba podesłać mu o tym informację.
Tu znajdziesz swoje punkty:
http://www.rmpst.org/wyniki/2005/wyniki05.html

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz paź 16, 2005 11:43 am

:D

Bez sensu. Nie ma takiej klasy jak KJST ciezarowek.

PS. Na przyszly sezon trzeba sobie gotowy formularz z wyciagiem z regulaminu wydrukowac i tylko przyczyne wpisywac :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 11:55 am

Bystry, to nie jest takie proste!
Sędziowanie w tym konkretnym przypadku było do "bani" i to jest pewne. Ten sędzia w trakcie trzeciego odcinka został przestawiony w okolice bramki nr 14 a wcześniej stał w innym miejscu. Nikt nie wie, co spowodowało taki bałagan w jego protokole. Być może fakt, że po zmianie miejsca próbował notować zawodników przejeżdżających na nowej pozycji i na starej jednocześnie. Pewne jest to, że wina leży po stronie organizatora i on do tego od razu się przyznał! Dyrektor potwierdził, że w protokole były cuda np. załoga nr 50!?? Dla niezorientowanych: na tym rajdzie nie było załogo z tym numerem.
Jeśli są TAKIE wątpliwości, to nie można na podstawie tego protokołu kogokolwiek karać.
Nie było to rozwiązanie dobre, ale najlepsze z możliwych.
Panowie, rajd wygrywa się skuteczną jazdą a nie wykluczaniem rywali za czyjeś błędy.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz paź 16, 2005 11:58 am

Biga pisze::D

a gdzie byś chciał zostać klasyfikowany skoro:
-nie macie licencji
-nie macie wymaganych regulaminem środków ochrony osobistej
-samochód nie spełnia wymogów załącznika j

najpierw pomyśl zanim zaczniesz pierdolić...
#noichuj

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 11:59 am

W przypadku rundy specjalnej, jaką jest Mercedes jest klasa KJST ciężarówek choć tak nie nazwana. W klasie ciężkiej startowały tylko załogi nr 76 i 77.
Bez sęsu jest to, że zabieracie głos, bo na forum można łatwo kogoś opluć a nie macie o sprawie bladego pojęcia!

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz paź 16, 2005 12:06 pm

chłopakom się wydawało że mają zajebiste auto i pokażą innym leszczom jakie są debeściaki...
a tu dupa
żeby zrobić wynik to trzeba na niego pracować kilka lat...uczyć się i jezdzić systematycznie
buractwem i nieznajomoscią zasad jeszcze nikt wyniku nie zrobił
trochę pokory potrzeba
no
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz paź 16, 2005 12:12 pm

czesław&jarząbek pisze:
Biga pisze::D

a gdzie byś chciał zostać klasyfikowany skoro:
-nie macie licencji
-nie macie wymaganych regulaminem środków ochrony osobistej
-samochód nie spełnia wymogów załącznika j

najpierw pomyśl zanim zaczniesz pierdolić...
Czeslaw jest niedziela krotko po poludniu. Powinienes byc trzezwy.

Nie mamy licencji (tak jak kazdy w KJST)
Zostalismy dopuszczeni do rajdu na BT z takimi srodkami i wyposazeniem jakie mielismy.
Samochod spelnia wymagania zalacznika J dla startujacych bez licencji poniewaz ma zamkniete nadwozie.

Zupenie nie wiem o co ci chodzi.

@Irek

Zgadza sie z wypowiedzia o wybraniu mniejszego zla przez sedziow i ja akceptuje, mimo ze mi sie nie podoba. Co do KJST ciezarowek to skoro twierdzisz, ze taka klasa byla to gdzie sa jej wyniki.

Generalnie dyskusja jest bez sensu ...
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 12:18 pm

Czesław masz rację! Potwierdzeniem na to jest sukces załogi Ryczkowski/ Wikowicz. Walczyli z przeciwnościami losu i złośliwością rzeczy martwych (czytaj: awariami samochodu) przez kilka sezonów. W tym roku ich cierpliwość została nagrodzona. :)2 Jeszcze raz Gratulacje! :)2

Awatar użytkownika
Slawo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Slawo » ndz paź 16, 2005 12:26 pm

Nie wnikajac w zasadnosc sporu o bramki , powiem tylko , ze zawodnicy w swoim wlasnym interesie powinni zadbac o wlasciwe zachowanie podczas takiej sytuacji . Nie dopuszczalne jest by sponsorzy poczuli sie wspolorganizatorami bijatyk slownych , a nie zawodow sportowych :)3

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 12:33 pm

Biga, Czesław jest trzeźwy ale z Tobą chyba coś nie tak!
Przeczytaj Jego wypowiedź zanim się do niej ustosunkujesz!
Napisał Ci, że nie możesz być w klasyfikacji rocznej RMPST bo........

Przeczytaj kiedyś w wolnej chwili załącznik "J" to będziesz wiedział, że nie spełniacie jego żadnych wymagań. Wasze wyposażenie sprawdza się na podstawie załącznika do regulaminu RMPST dotyczącego obowiązkowego wyposażenia pojazdów startujących w KJST.

Jeśli chodzi o wyniki to tak jak pisałem wcześniej powinny być na stronie. Nie ma, to trzeba uderzać do moderatora.

Jak ktoś nie jest przygotowany do dyskusji to wtedy jest ona zawsze bez sensu.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 12:39 pm

Slawo niestety masz rację!!!!!!!!

Teraz Mirosław WRÓBEL zrobi z Wami wszytkimi porządek!

Ten gość to jest to!

My wszyscy, to na szczęście, nie jego prywatny folwark i mamy go w głębokim poważaniu!

Awatar użytkownika
elektryczny

Post autor: elektryczny » ndz paź 16, 2005 1:30 pm

czesław&jarząbek pisze:
elektryczny pisze:miałem na myśli poprzednich mistrzów i auto które jest do czegoś podobne
jak na debiut to pojechali bardzo ładnie...znaczy mają potencjał
pod koniec dnia rozeszła się pogłoska że odpuszczają kjs i na przyszły rok jadą w klasie

a wy placki ściemnacze mieliście nie startować
o przepraszam ja też jestem zaskoczony

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz paź 16, 2005 2:01 pm

Irek pisze:...Przeczytaj kiedyś w wolnej chwili załącznik "J" to będziesz wiedział, że nie spełniacie jego żadnych wymagań. Wasze wyposażenie sprawdza się na podstawie załącznika do regulaminu RMPST dotyczącego obowiązkowego wyposażenia pojazdów startujących w KJST.
A co ja napisalem ?? Napisalem BEZ LICENCJI. Chyba jednak ty musisz jeszcze raz przeczytac. Nie startowlismy w RMPST tylko w klasie, nieklasie ciezarowej. Czyli niby ciezarowe KJST. Tak ? Kto wygral RMPST w klasie ciezarowej to wiem. I regulamin znam. I uzupelniajacy do rajdu tez znam. I wszedzie tam sa punkty ktore nie byly wziete pod uwage. Np. nie znalazlem na roadbooku wpisow gdzie sa POI. Nie ma tam tez definicji niewiarygodnego sedziego i wielu innych ktore byly przez sedziow podnoszone. Koncze bezsensowna dyskusje bo musze smazyc list do sponsora. Czesc jak czapka.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz paź 16, 2005 2:21 pm

elektryczny pisze:
czesław&jarząbek pisze:
elektryczny pisze:miałem na myśli poprzednich mistrzów i auto które jest do czegoś podobne
jak na debiut to pojechali bardzo ładnie...znaczy mają potencjał
pod koniec dnia rozeszła się pogłoska że odpuszczają kjs i na przyszły rok jadą w klasie

a wy placki ściemnacze mieliście nie startować
o przepraszam ja też jestem zaskoczony
upsss...
:)21
#noichuj

aneczka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: aneczka » ndz paź 16, 2005 6:26 pm

Odpowiedź prawie z pierwszej ręki... Mercedes G z Zielonej Góry. Za kierownicą Wojtek Tolak, z boku Maciej.....
Ostatni wytwór stajni Lisowski

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz paź 16, 2005 6:39 pm

Maciej Szurkowski oczywiście a autko to kolejne wcielenie Merlisa tym razem z przodem od G - klasy.

aneczka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: aneczka » ndz paź 16, 2005 7:04 pm

Irek pisze:Maciej Szurkowski oczywiście (...)
Jasne że Szurkowski, zawsze zapomne jego nazwisko :D
U nas ma nazwe Merlis 4 :D

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz paź 16, 2005 7:14 pm

Dla spragnionych blota na rajdzie chce powiedziec tylko, ze dziwi mnie osobiscie dlaczego jezdzilismy po takich suchych miejscach. Na paru kawalkach mozna bylo nawet na tak ulozonej trasie zawezic bramki i bylo by fajne bloto. Nie dalej niz 50m od totalnie wyschnietej trasy byly czasami piekne blotniste kawalki, ktore znamy i lubimy. Do tego mocno manewrowe. Dziwne to bylo, ale widocznie taka byla potrzeba.

Awatar użytkownika
PIORUN

Kontaktowanie:

Post autor: PIORUN » ndz paź 16, 2005 8:50 pm

Biga pisze:Dla spragnionych blota na rajdzie chce powiedziec tylko, ze dziwi mnie osobiscie dlaczego jezdzilismy po takich suchych miejscach. Na paru kawalkach mozna bylo nawet na tak ulozonej trasie zawezic bramki i bylo by fajne bloto. Nie dalej niz 50m od totalnie wyschnietej trasy byly czasami piekne blotniste kawalki, ktore znamy i lubimy. Do tego mocno manewrowe. Dziwne to bylo, ale widocznie taka byla potrzeba.
jak byśmy jechali tam gdzie byśmy chcieli to dopiero była by impreza :lol:

błoto, woda, a nie kurz, chyba ze coniektóre auta sie boją wody i błota i trasa była podnie ułozona
RAYO OFFROAD CENTRUM

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » ndz paź 16, 2005 9:05 pm

Widzę, że ożywiona dyskusja po rajdzie.
Ja mogę się wypowiedzieć tylko od strony kibica. Jak dla kogoś, kto przyjechał na oglądarę było ciekawie. Trochę raził brak zabezpieczenia trasy służbami porządkowymi. To, że ludzie środkiem trasy łazili między przejazdami kolejnych zawodników, tam gdzie staliśmy było niemal normą. Fakt, stał tam jakiś sędzia, ale to, co na trasie się działo miał raczej w głębokim poważaniu. Później na trasie pojawił się kawał sporego kamienia. Raczej się sam wykopał, po tylu przejazdach samochodów, niż ktoś go podłożył. Dobrze, że go usunęliśmy, bo jak oceniliśmy tor jazdy załogi Łady Nivy to zgodnie doszliśmy do wniosku, że prawego koła by nie miała.
Nieopodal tego miejsca był szybszy fragmęt trasy i znów nikogo, kto by nad porządkiem czuwał, a ludzi stało sporo.

Ogólnie warto było przejechać 350 km. żeby zobaczyć zawody, jednak jakoś wydaje mi się, że sam rajd jest nieco przereklamowany. rundy w Łasku czy w Żyrardowie były ciekawsze.

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » ndz paź 16, 2005 9:48 pm

Jak ktoś w końcu wlezie pod koła rozpędzonego potwora to może się nauczą... ja kiedyś przez taki tłum niezorganizowanych gapiów co wlazł na trasę tak wtopiłem złoma, że całą próbę zablokowałem na długo... na szczęście skończyło się tylko na mojej osobistej porażce a nie musiałem odkręcać z wału jakiegoś ciecia co chciał z bliska popatrzeć :evil:

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz paź 16, 2005 10:00 pm

PIORUN pisze:...jak byśmy jechali tam gdzie byśmy chcieli to dopiero była by impreza :lol:

błoto, woda, a nie kurz, chyba ze coniektóre auta sie boją wody i błota i trasa była podnie ułozona
Dokladnie :)2 Pare metrow dalej bylo kilka super blotnych miejsc :)21 Po tych stepach to nie ma po co jezdzic w sumie bo nuda :)21

Hella_

Post autor: Hella_ » pn paź 17, 2005 7:11 am

Biga pisze:Dla spragnionych blota na rajdzie chce powiedziec tylko, ze dziwi mnie osobiscie dlaczego jezdzilismy po takich suchych miejscach. Na paru kawalkach mozna bylo nawet na tak ulozonej trasie zawezic bramki i bylo by fajne bloto. Nie dalej niz 50m od totalnie wyschnietej trasy byly czasami piekne blotniste kawalki, ktore znamy i lubimy. Do tego mocno manewrowe. Dziwne to bylo, ale widocznie taka byla potrzeba.
A Ty czegoś się spodziewał :o wiesz ile by było protestów ,ze trasa zmienną jest i inne pierdoły :roll:

Awatar użytkownika
Drażetka

Kontaktowanie:

Post autor: Drażetka » pn paź 17, 2005 9:38 am

dla rozładowania napięcia... :)21

tu znajdziecie trochę fotek
http://www.wroclaw4x4.org/galeria/categ ... 42&start=0
Podpis mi uciekł :o

Awatar użytkownika
Slawo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Slawo » pn paź 17, 2005 12:28 pm

Drażetka pisze: tu znajdziecie trochę fotek
http://www.wroclaw4x4.org/galeria/categ ... 42&start=0
Podziekowania za zdjecie , juz jest na tapecie kompa :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”