rmpst gorzów

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

vilku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: vilku » pn maja 30, 2005 11:58 am

Dawno sie nie produkowalem - wiec napisze - hmmm w kwestii klasy P - od poczatku bylem przeciwny podzialowi tej bedacej w agonii klasy... bo na przyklad; nie obawiam sie konkurencji z 5,0 l V8 :) /jesli zostanie na swoich mostach, z ciezkim nadwoziem i resorakiem bedzie/ - moze to i aroganckie, ale tak jest . Wolalbym przegrac z kims i scigac sie w wiekszym gronie niz zajmowac miejsca na pudle - bo nikogo za nim juz nie ma...
w temacie braku puchara - mi to zwisa po czesci, ale uwazam, ze ma to znaczenie propagandowe i moze nowych P-klasowcow zachecac -jak sie napatrza, ze gaziorem mozna na pudlo sie dostac w RMPST - a przynajmniej nie odstraszac :)

w kwestii sporu o wyniki - zakonczcie juz te spory - prawda lezy tam gdzie lezy i nikt podburzonymi tonami tego nie zmeni - nalezy isc do przodu, uczyc sie regulaminow - po to chocby by moc formalnie zglosic zazalenie, a czlowiek jest tylko czlowiekiem - zawsze moze sie pomylic.

no i milego dnia wszystkim :)

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » pn maja 30, 2005 6:10 pm

nie ma co robic szumu o podzial klas na P1 i P2 bo wlasnie po rundzie gorzowskiej nastapi polaczenie i bedzie tylko P2 .Regulamin okresla ,ze jesli klasa sie nie zbierze to wtedy nastepuje polaczenie ....Przed sezonem nikt nie wiedzial ile i jakich zalog wystąpi stad taki wymysl z P1 i P2...czy bez sensu..trudno stwierdzic..w kazdym razie od Góry Kalwari wszystkie Gaziki jada w P2 :D
z tego co pamietam przyznanie pucharow tez jest okreslone regulaminem ...(2 zalogi -1puchar,3-2,4-3...)a to ze kolega z klasy nie dostal kielicha za 2 miejsce to kwestia oszczednosci bo w klubie zostalo 40 pln wiecej - smutne..

p-klasowiec.
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
Patryk

Kontaktowanie:

Post autor: Patryk » pn maja 30, 2005 8:05 pm

W temacie dyskusji o klasie KJST: Irek i Jêdrek - zgadzam siê z Wami w 100%!

W temacie podzielenia klasy P: to by³o dla mnie zaskoczenie i do koñca nie wiem czemu taki podzia³ ma s³u¿yæ w obliczu garstki uczestników, ale z drugiej strony nie chcia³bym siê "zamykaæ" na takie zaskakuj±ce pomys³y... Najbardziej ciekaw jestem opinii zawodników z klasy P1 (np. Igora) czy mieliby co¶ przeciw byciu klasyfikowanym np. z Marcinem ?? ?? ??

A teraz nowy w±tek:

Czy kto¶ w koñcu móg³by jednoznaczenie potwierdziæ lub zaprzeczyæ czy Grzesiek K. zosta³ zdyskwalifikowany na trzy rundy ?? ?? ?? I w jaki sposób taka decyzja jest oznajmiana (w komunikacie KRST czy tylko ZSS na rundzie)? Ka¿dy mówi mi co innego i ju¿ sam nie wiem, a chyba najstarsi górale nie pamiêtaj± podobnej sytuacji w RMPST...

Irku?

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 30, 2005 8:10 pm

Patryk pisze: Czy ktoś w końcu mógłby jednoznaczenie potwierdzić lub zaprzeczyć czy Grzesiek K. został zdyskwalifikowany na trzy rundy ?? ?? ?? I w jaki sposób taka decyzja jest oznajmiana (w komunikacie KRST czy tylko ZSS na rundzie)? Każdy mówi mi co innego i już sam nie wiem, a chyba najstarsi górale nie pamiętają podobnej sytuacji w RMPST...

Irku?
:o
a co to za akcja?
#noichuj

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » pn maja 30, 2005 8:46 pm

Nie było mnie 5 dni a tu taakkaa afera:))
Więc mam tylko to do powiedzenia (napisania):

Irek...szacuneczek:))) :)2
Mona (on/ona/ona)...żenada... :)3

I tak w woli wyjaśnienia....Hubert jest moim BRATEM...męża jeszcze nie posiadam :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam wszyskich

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » pn maja 30, 2005 9:20 pm

Jeśli chodzi o sprawę Grzegorza mogę powiedzieć tylko jak wyglądała sytuacja w dniu rajdu.
Padła propozycja wykluczenia na trzy kolejne rundy za niesportowe zachowanie. Nie chciałbym na forum opisywać co się stało.... na karę zasłużył.
Uznaliśmy że taka kara to ostateczność i podjeliśmy próbę negocjacji za pośrednictwem Darka Andrzejewskiego.
Nie czuję się upoważniony do podawania szczegułów, ale z grubsza to miało wyglądać tak, że jeśli mediacja Darka się powiedzie to kary nie będzie a jeśli nie, to w ramach KRST ustalimy karę. Myślę, że do tego nie dojdzie!

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » pn maja 30, 2005 9:27 pm

Patryk pisze: Najbardziej ciekaw jestem opinii zawodników z klasy P1 (np. Igora) czy mieliby coś przeciw byciu klasyfikowanym np. z Marcinem ?? ?? ??
nikt z klasy P1 nie jest przeciwny klasyfikacji z Marcinem ...

pozdrawiam
prawy Igora..
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pn maja 30, 2005 11:25 pm

nie "prawy Igora" tylko SUPERPILOT II :)21
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Jędrek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jędrek » wt maja 31, 2005 7:01 am

Dominika, przepraszam za męża, :-? niewiedza kosztuje - pozdrów Brata.
Chłopaki wy się odczepta od tych komputerów i skończta te dyskusje a do roboty się weśta!!!! Dziewczyna jest do wzięcia i to jaka temperamentna!
Ja niestety już zajęty :(

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » wt maja 31, 2005 9:17 am

Jędrek pisze:Dominika, przepraszam za męża, :-? niewiedza kosztuje - pozdrów Brata.
Nie szkodzi już się przyzwyczaiłam że Hube traktują jak mojego męża...
Pozdrowiłam ...z wzajemnością.... :lol: :lol:

Awatar użytkownika
elektryczny

Post autor: elektryczny » wt maja 31, 2005 7:32 pm

z tym wykluczeniem to chyba jakaś nowa moda prosto z F1 /i ani górale ani rybacy nie pamiętają takiej sytuacji/

vilku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: vilku » wt maja 31, 2005 10:29 pm

Do Pawel_R - jak mam byc z lekka zlosliwy, a czasem to lubie :) se se se - to powiem, ze troche pozno te stwierdzenia padaja... moglo byc duzo lepiej.
no, ale lepiej pozno niz wcale - tym optymistycznym akcentem zakonczmy temat dualizmu w klasie P :)

Co sie zas tyczy kar dla zawodnikow - kompletnie nie znajac sprawy uwazam, ze kary powinny byc jawne /ogloszenie na stronie rmpst/ - jak mi palma odwali i cos przeskrobie to uwazam, ze moi rywale powinni wiedziec co nabroilem i za co oraz jaka dostaje kare - trzeba nad tym pomyslec i okreslic w przyszlym regulaminie jasno. Sport ten z poczatkowo rekreacyjnego staje sie coraz bardziej profi, a za tym niestety ryzyko, ze beda sie rodzily takie sytuacje - by temu przeciwdzialac powinnismy uzbroic sie w instrumenta.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » śr cze 01, 2005 4:48 pm

W sprawie jawności kar- może masz rację, z tym, że publikowane powinny być kary, które są już nałożone a nie te prawdopodobne.
W tym przypadku nastąpiło przewinienie w stosunku do kilku osób i jeśli załoga załatwi to w sposób "gentelmeński" - zasugerowany przez KRST to nie będzie sprawy.
Nieładnie z naszej strony byłoby, gdybyśmy najpierw sugerowali załatwienie sprawy "po męsku", a za chwilę jak przekupki plotkowali na ten temat na forum.
Obiecuję, że jeśli dojdzie do ukarania załogi to poproszę Tomka Lisickiego o zamieszczenie informacji na ten temat na jego stronie.

vilku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: vilku » śr cze 01, 2005 5:48 pm

Cenię taką postawę Irku i jestem jak najbardziej za.

Awatar użytkownika
Patryk

Kontaktowanie:

Post autor: Patryk » śr cze 01, 2005 7:39 pm

vilku pisze:Sport ten z oczatkowo rekreacyjnego staje sie coraz bardziej profi, a za tym niestety ryzyko, ze beda sie rodzily takie sytuacje - by temu przeciwdzialac powinnismy uzbroic sie w instrumenta.
Kiedys to w RMPST bardzo duzo spraw rozstrzygalo sie przy zielonym stoliku. Chodzi mi mniej wiecej o polowe lat 90-tych (ubieglego wieku :wink: ). W tym momencie prawie w ogole nie mamy przypadkow wytykania kruczkow regulaminowych rywalom, dokladnego sprawdzania samochodow, podkladania sobie swin. A przeciez jakby dobrze sie przyjrzec autom, to wiekszosc z nich mozna by w ogole nie dopuscic do startu! Ale na szczecie nie o to tu chodzi. Ostatnio mielismy jedynie przypadek niepodstawienia auta na koncowe BK celem sprawdzenia przynaleznosci do klasy... Reszta spraw (typu blad w policzeniu wynikow, naprawiony zgodnie z przepisami) to w sumie drobiazgi. Natomiast do ostatniej sprawy bedzie mozna odniesc sie dopiero po jej rozstrzygnieciu - i jedynie mozna liczyc, ze ktos sie opamieta, zrozumie swoj blad i przeprosi!

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » czw cze 02, 2005 10:04 am

Myślę, że w tej chwili z "biurokracją" przy RMPST jest naprawdę nieźle.
Sam pamiętam, jeszcze kilka lat temu sytuacje gdzie zawodnicy stali na rundzie w Słomczynie pod daszkiem, przez cztery godziny, czekając na odprawę dla zawodników. Było zimno, lał deszcz, wiał wiatr a w baraczku przy torze obradowała komisja, nie przejmując się losem zawodników, którzy mieli dzień rajdu przed sobą.
Wiem, że z pozycji zawodnika wszystko wygląda inaczej, ale od kilku lat zawodnik w tym sporcie stał się dość ważnym elementem. Wiem, że to dziwnie zabrzmiało, ale tak właśnie jest. Kiedyś działacze byli sami dla siebie a zawodnicy im tylko przeszkadzali. Przewodniczącym RKST był przez chwilę pan Ł. z Olsztyna który obawiam się, że wcześniej nie widział żadnego rajdu terenowego a chciał robić porządki "po swojemu".
Zmieniło się bardzo dużo dzięki Zbyszkowi Tełowskiemu - aktualnemu przewodniczącemu komisji. Ten cichy, opanowany i bardzo skromny człowiek doprowadził do sytuacji w której na rundzie jest możliwy dialog kilku stron, odbiór administracyjny nie jest szokiem, technicy sprawdzają samochody a nie je "trzepią", wyciszyły się też animozje pomiędzy załogami. Opowieści kolegów dotyczące przeżyć z rajdów sprzed lat mogą to potwierdzić.
Na posiedzeniach ZSS wszystkie sytuacje konfliktowe, które się oczywiście nadal zdażają, są rozwiązywane w kierunku - co będzie najbardziej logiczne i sprawiedliwe, a nie co jest korzystne dla X czy Y.
Mam nadzieję że chroniczny brak finansów nie zawróci rozwoju rajdów terenowych a niezadowoleni niestety znajdą się zawsze, bo jak mówi powiedzenie- "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".

Pozdrowienia dla wszystkich.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » czw cze 02, 2005 10:09 am

Oczywiście KRST, przepraszam za "czeski" błąd.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw cze 02, 2005 10:23 am

to prawda
przez ostatnie lata nastawienie działaczy bardzo się zmieniło...jest znacznie lepiej, a głos zawodników nabrał znaczenia
#noichuj

mona
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mona » sob cze 04, 2005 3:05 am

jestem KOBIETĄ !!!!!!!!! nie jestem i nie będę zawodniczką !!!!!!!!! przetestowałam to forum i twierdzę, że offroadowcy-znawcy nie udzielaja się tu a pseudo talenty, które tu piszą nie posiadają nawet jednaje opony MT już nie wspominając o aucie 4x4. Dyskusja o wynikach dobitnie pokazała jak mozna walczyć z przeciwnikami. Wystarczy opowiedzieć się za kimś i potem trochę pomataczyć a taki gość irek chwalący się prawami sędziowskimi straszy załogę 48 jakimiś konsekwencjami. To ma być ten profesjonalizm ? Nie dziwota, że wyniki się losuje a nie oblicza, bo tam nie ma ludzi myślących trzeźwio.Dowodem kolejnym na stronniczość sędziów jest BT. JuZ się wiara oburzyła ? Dobrze dobrze to czytajcie dalej. Jak to mozliwe, że jak przybywają nowi zawodnicy to mają problem z przejściem badania a jak przybywa znana wcześniej załoga to ma podpis w kilka sekund ? Nie wierzycie w to ??? To proponuję się przyjrzeć autom starych wyjadaczy i porównać z załącznikiem J. Gwarantuję, że 3/4 aut odpadnie. Tym większym debilizmem sędziów jest to że jak stara gwardia przechodzi BT to ich samochodem inny zawodnik nie przeszedł. Dlaczego ???????? Auto było bez zmian i cały sezon startowało. Nagle zmiana kierowcy spowodowała zmianę zgodności z załacznikiem J ???????????? Brawo dla sędziów z "papierami". Liczę, że zastanowicie się nad tym a nie będziecie bić piany na forum. pozdrawiam uczciwych

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » sob cze 04, 2005 8:35 am

:)20 :)20 :)20

To sie nazywa "umiejetna zmana tematu" :)21

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » sob cze 04, 2005 1:19 pm

mona pisze:. pozdrawiam uczciwych
Skoro jestes za uczciwoscie to powiedz uczciwie kim jestes. Piszacy tu nie sa anonimowi i wszyscy wiedza kto i zacz.
Skoro zazucasz nieuczciwosc to wypadalo by sie pod tym podpisac.
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob cze 04, 2005 1:26 pm

mona pisze:jestem KOBIETĄ !!!!!!!!! nie jestem i nie będę zawodniczką !!!!!!!!! przetestowałam to forum i twierdzę, że offroadowcy-znawcy nie udzielaja się tu a pseudo talenty, które tu piszą nie posiadają nawet jednaje opony MT już nie wspominając o aucie 4x4.
buahahahaha
:)19 :)19 :)19

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » sob cze 04, 2005 1:28 pm

mona pisze: Słysząc, że protest został uznany i mam czwarte miejsce uznałem to za fakt.

pozdrawiam wszystkich palantów
Troche dziwne jak na kobiete...
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » sob cze 04, 2005 2:36 pm

Jerry pisze:
mona pisze: Słysząc, że protest został uznany i mam czwarte miejsce uznałem to za fakt.

pozdrawiam wszystkich palantów
Troche dziwne jak na kobiete...
Może to jest kobieta z niespodzianką ... W kroku :)21
A tak powarznie mona to skoro nie jesteś ani nie będziesz zawodnikiem, to po cholere pouczasz działaczy i zawodników? Podejrzewam, że masz o tym wszystkim marne pojęcie, tylko nie możesz znieść, że twój kumpel z nr. 48 nie zyskał uznania.

A jak tak Ci wszystko nie pasuje to kursy na licencje sędziowskie nie są drogie i organizuje je większość automobilklubów. Zamiast szczekać możesz się wykazać.

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » sob cze 04, 2005 4:41 pm

sie wypowiedział(a)
sie wykazał(a)
i sie... wyautował(a)
:)23
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”