runda VI
Moderator: Pasza
www.korycki.pl i na tej stronie kliknij Rajdy. Pierwszy news to o Łasku!
- Patryk
-
- Kontaktowanie:
@SilvestrSilvestr pisze:![]()
![]()
![]()
Gdybym tylko wiedzia³ ¿e wygra³em, to nie pojecha³bym wcze¶niej do domu... Szkoda, bo po cichu w³asnie na to liczy³em![]()
Nie dosta³em nawet maila z potwierdzeniem wygranej
![]()
W wys³anych mam potwierdzenie wys³ania do Ciebie maila w czwartek na adres, z którego wys³a³e¶ do moderatora mojej strony prawid³ow± odpowied¼ na konkurs. W trakcie rajdu wyda³o mi siê to dziwne, ¿e siê nie zg³aszasz, dlatego szukali¶my Ciebie, m.in. z Mi¶kiem Bielsko z tego forum, który te¿ wygra³ przeja¿d¿kê. Ja niestety nie wiem jak wygl±dasz...
Nie wiem kiedy bêdzie nastêpna mo¿liwo¶æ poje¿d¿enia. W ka¿dym razie zapraszam. Bêdê stara³ siê zrobiæ kolejne jazdy we Wroc³awiu.
@all
Na mojej stronie znajdziecie: relacjê z rajdu, relacjê z przejazdów oraz galeriê zdjêæ z £asku oraz kilka nowych z poprzednich rund. Zapraszam.
Samochód: Orca BMW
Wcze¶niej: Gaz 69 2,5td, Gaz 69 evo2, Orca MP05, Orca MP07
To pewnie wina zbyt "szczelnych" filtrów antyspamowych na moim serwerzePatryk pisze:@Silvestr
W wysłanych mam potwierdzenie wysłania do Ciebie maila w czwartek na adres, z którego wysłałeś do moderatora mojej strony prawidłową odpowiedź na konkurs. W trakcie rajdu wydało mi się to dziwne, że się nie zgłaszasz, dlatego szukaliśmy Ciebie, m.in. z Miśkiem Bielsko z tego forum, który też wygrał przejażdżkę. Ja niestety nie wiem jak wyglądasz...
Nie wiem kiedy będzie następna możliwość pojeżdżenia. W każdym razie zapraszam. Będę starał się zrobić kolejne jazdy we Wrocławiu.

Tak czy inaczej - gratuluję drugiego miejsca!!
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Hm.. silnik masz poprawnie zestawiony i wszystko inne jakby w porzadku ale mam jeszcze jedno pytanko :domator pisze: Ktorej ja jeszcze nie posiadlem![]()
domator
Czy fotel kierowcy jest ustawiony w dobrym kierunku ?

Gaznik to sprytne urzadzenie ale potrafi pracowac prawidlowo tylko wtedy kiedy auto porusza sie do przodu .
Obrociles gaznik o 180 stopni ?
Silnik masz odwrocony tylem do kierunku jazdy , wiec gaznik musi bycdomator pisze: Wkrecasz mnie?![]()
domator
obrocony o 180 stopni .
Gaznik poprzez ustawienie komor plywakowych pracuje tak , ze podczas
podjezdzania pod gore wzbogaca mieszanke , a podczas zjezdzania z gory
zubaza ja .
Tak samo jest podczas gwaltownego przyspieszania jesli masz gaznik zle
ustawiony to nastepuje gwaltowne zubozenie mieszanki podczas startu .
Relacja z Łasku z programu OES (TVNTurbo) do zassania z:
http://www.rally4x4.pl/filmy.html
pozdr.
domator
http://www.rally4x4.pl/filmy.html
pozdr.
domator
- Patryk
-
- Kontaktowanie:
Bardzo fajne, ale ¿eby mieæ pe³niejszy obraz sytuacji ten wykres powinno siê czytaæ wspólnie z tabelami z kolejno¶ci± na poszczególnych oesach. Bo mo¿e byæ np. tak, ¿e komu¶ kiepsko pójdzie na jednym oesie, a super mu pójdzie ma pozosta³ych, czyli jest szybki, ale na wykresie "klasyfikacji generalnej" jest ca³y czas na odleg³ym miejscu...
Ot taka uwaga metodologiczna, bo sam wykresik jest super i sam chcia³bym, ¿eby co¶ takiego by³o np. w Off-Road. Tylko, ¿e tam nie ma na to za bardzo miejsca
Ot taka uwaga metodologiczna, bo sam wykresik jest super i sam chcia³bym, ¿eby co¶ takiego by³o np. w Off-Road. Tylko, ¿e tam nie ma na to za bardzo miejsca

- Patryk
-
- Kontaktowanie:
Dorzuci³em na moj± stronkê pare nowych galerii zdjêæ i filmików, w tym filmik z OS3 w £asku (w Galerii oraz bezpo¶rednio pod tym linkiem http://orca.com.pl/filmy/05.10.01-Lask-OS3.wmv ).
Na tym filmiku polecam szczególnie jedn± rzecz - widaæ jak nieprawdopodobnie trzyma piach, nie mówi±c ju¿ o tym gdy jedzie siê na obu blokadach - po ominiêciu Dominiki i Huberta postanowi³em dokoñczyæ odcinek na obu blokadach, bo zosta³o raptem pareset metrów, i wiadaæ jak auto w ogóle nie chcia³o jechaæ, tylko je muli³o.
Na tym filmiku polecam szczególnie jedn± rzecz - widaæ jak nieprawdopodobnie trzyma piach, nie mówi±c ju¿ o tym gdy jedzie siê na obu blokadach - po ominiêciu Dominiki i Huberta postanowi³em dokoñczyæ odcinek na obu blokadach, bo zosta³o raptem pareset metrów, i wiadaæ jak auto w ogóle nie chcia³o jechaæ, tylko je muli³o.
Proszę bardzo:
http://orca.com.pl/filmy/05.10.01-Lask-OS4.wmv[/quote]
Piasek stawia tak ogromny opór
Słychać że silnik nie może się wkręcić no obroty
http://orca.com.pl/filmy/05.10.01-Lask-OS4.wmv[/quote]
Piasek stawia tak ogromny opór

Słychać że silnik nie może się wkręcić no obroty