runda V
Moderator: Pasza
Domator wystawil bardzo ciekawe, wysoce experymentalne auto - rurowe, prawie tak samo szerokie jak dlugie, o gigantycznym jak na nasze warunki skoku zawieszenia, z rasowanym 5,7 za plecami kierowcy i pilota- robi to w sumie ogromne wrazenie. Jak sie uda usunac poczatkowe usterki bedzie niesamowite.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
jak na pierwszy raz mi sie spodobało rajd ciekawy i dla najmłodszego uczestnika było to duze wyzwanie jak wiadomo popełniło sie kilka błedow co do wjezdzania na strefe przed startową i jako jedyny z jednostką wysokoprezną dobrze wyszedłem
http://www.rallycross.pl/galeria/big/6rmpst05_76.jpg
http://www.rallycross.pl/galeria/big/6rmpst05_76.jpg
cichy samochodzik
Jako wuielki przegrany muszę napisać kilka słów
1. Gratulacje dla pana Chermola
!! Pierwsze kilometry jechałeś jak staruszek, ale potem podziwiałem kunszt no i widać po wynikach że jesteś MISTRZEM
2. Nowy pojazd p. Domownika robi wrażenie swoją bardzo nowatorską i odważną konstrukcją. Silnik super
! Skrzynia ? Hmm... rajdówka z automatem to raczej przejściowe rozwiazanie ale pamiętam, że jeżdziłem z takową i mile wspominam momenty odbierania pucharów
Problem z tym, że czasem brakuje napędu, ale to nie przeszkoda hahahaaa. Zawieszenie śniło mi się przez dwie noce. Mam nadzieję, że poprawisz zamykanie maski hihihihihhihi bo to traci drutem
Ogólnie boski pojazd
Życzę dojeżdżania do mety.
3. Czapek na gnojówkę też zasłużył na słowa uznania. Pojazd ładny, pilotka ładna i kierowca wiedzący po co przyjechał na KJST. Miło bylo popatrzeć jak sobie radzisz na tych wyje...
4. Szkoda, że dość mało załóg wystartowało a jeszcze mniej ukończyło
1. Gratulacje dla pana Chermola

2. Nowy pojazd p. Domownika robi wrażenie swoją bardzo nowatorską i odważną konstrukcją. Silnik super

Życzę dojeżdżania do mety.
3. Czapek na gnojówkę też zasłużył na słowa uznania. Pojazd ładny, pilotka ładna i kierowca wiedzący po co przyjechał na KJST. Miło bylo popatrzeć jak sobie radzisz na tych wyje...
4. Szkoda, że dość mało załóg wystartowało a jeszcze mniej ukończyło
Potwierdziles moje spostrzezenia - zwlaszcza "ladnie" bylo to widac na terenie Budokruszu, jak mialem ich przez ladnych kilkaset metrow w polu widzenia - dupa tego Merca latala w gore i na boki jak szalona...mototom pisze: Kolejna sprawa to załoga białej Gelendy. Goście walneli dacha ale ja się im nie dziwie. Ten samochód miał 0 amortyzatorów. Na asfalcie ich nieźle gibało. No i skończyło się jak skończyć się musiało, walnęli hopę, przelecieli przez przód, auto zniszczyli i poleżeli na dachu. Są albo odwarzni ale desperaci, bo w tym aucie poza wspomnianymi amorami nie ma nawet klatki i pasów szelkowych. ja na taką jazdę bym się nie zdecydował.

Ok, krytykujecie, ale chłopaki jak na brak tylnych amorów i stosunkowo wysokie auto i tak wywalili się dość późno... bo na przedostatnim OSie.Voytass pisze:Potwierdziles moje spostrzezenia - zwlaszcza "ladnie" bylo to widac na terenie Budokruszu, jak mialem ich przez ladnych kilkaset metrow w polu widzenia - dupa tego Merca latala w gore i na boki jak szalona...mototom pisze: Kolejna sprawa to załoga białej Gelendy. Goście walneli dacha ale ja się im nie dziwie. Ten samochód miał 0 amortyzatorów. Na asfalcie ich nieźle gibało. No i skończyło się jak skończyć się musiało, walnęli hopę, przelecieli przez przód, auto zniszczyli i poleżeli na dachu. Są albo odwarzni ale desperaci, bo w tym aucie poza wspomnianymi amorami nie ma nawet klatki i pasów szelkowych. ja na taką jazdę bym się nie zdecydował.
My obstawialiśmy że to będzie pierwszy, nooo, najpóźniej drugi oes
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Ja nie krytykuje, ja sie raczej ciesze, ze rzutem oka zdiagnozowalem autoKrecik pisze: Ok, krytykujecie, ale chłopaki jak na brak tylnych amorów i stosunkowo wysokie auto i tak wywalili się dość późno... bo na przedostatnim OSie.

PS: Daj mi privem namiary na ftp, to wrzuce wieczorkiem troche foteczek.
Z tego by wychodziło ze postawienie auta na koła za pomocą drugiego auta to wykluczenie... i tak samo przy wyciaganiu. Czyli polowa kjst powinna dostać wykluczeniabystry pisze: 4.1.8 Obca pomoc dozwolona jest na trasie dojazdowej i Odcinkach Specjalnych (z wyjtkiem oznaczonych
stref) tylko w szczególnych przypadkach, takich jak: ugrznicie, rozruch silnika, powrót na drog po
wypadniciu z trasy, postawienia na koła przewróconego samochodu i musi by przerwana natychmiast po
ustaniu powodu jej stosowania. Pomoc na OS ogranicza się jedynie do wykorzystania siły mięśni ludzkich.
Tak więc holowanie samochodu jest zabronione pod rygorem wykluczenia.

Czy w O1/O2 też jest tak 'lagodniej' czy juz 'z dokladnoscią do przecinka w regulaminie' jest wszystko egzekwowane ?
Krzysiek
Ale przeciez trzeba miec troche rozsadku i zaufania. Jak sedzia kaze wyciagnac na linie to ja bym nie dyskutowal. Przeciez nie mozna popadac w paranoje. Nawet nie wiedzialem ze w regulaminie jest cos takiego a wielkrotnioe widzialem jak sie wyciaga na linie.... Przeciez i tak zawsze jest taryfa wiec o co chodzi... Przepis ma przeciez za zadanie jakos zablokowac dzialania typu: "caly oes jade na sznurku". Nikt nie bedzie pisal protestow o wyciagniecie z dziury blotnej...
domator
domator
ale chłopaki mieli racje że chcieli to na piśmie...domator pisze:Ale przeciez trzeba miec troche rozsadku i zaufania. Jak sedzia kaze wyciagnac na linie to ja bym nie dyskutowal. Przeciez nie mozna popadac w paranoje. Nawet nie wiedzialem ze w regulaminie jest cos takiego a wielkrotnioe widzialem jak sie wyciaga na linie.... Przeciez i tak zawsze jest taryfa wiec o co chodzi... Przepis ma przeciez za zadanie jakos zablokowac dzialania typu: "caly oes jade na sznurku". Nikt nie bedzie pisal protestow o wyciagniecie z dziury blotnej...
domator
Krzysiek
To nie chodzi o to, że ja krytykuję. Ale jeśli się decydować na start to sprawnym samochodem. A gdyby przez te zurzyte amortyzatory wpadli w grupę stojących ludzi?Krecik pisze:Ok, krytykujecie, ale chłopaki jak na brak tylnych amorów i stosunkowo wysokie auto i tak wywalili się dość późno... bo na przedostatnim OSie.
Przesadzam ale wszystko jest możliwe.
czesław&jarząbek pisze:z nieoficjalnych informacji od jarząbka wynika że:
-Chermol the prezes swoim noworozdziewiczonym pokrakiem wygrał kjs
-szaremu na 300metrów przed metą ostatniego sczezły pompy paliwa. taryfa wywaliła go z pierwszego na trzecie w klasie
-pierwsze w o1 andrzej dudziak
-pierwsze w o2 i generalce andrzejewski/skura
jakoś tak to szło
generalnie dużo taryf i wypadniętych aut
no
...generalnie trauma jak hooj

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Jestem tu nowy. Dzień dobry. Chciałbym aby szanowne grono rmpst’owców wytłumaczyło mi na jakiej zasadzie auto numer 12 zostało dopuszczone do startu. Czy jako gość, czy jako jazda testowa.. bo z mojej malutkiej wiedzy po przeczytaniu wszystkich czerwonych książeczek regulaminowych auto powinno spełniać warunki kodeksu drogowego. Czy 12 spełnia jakiekolwiek regulaminy
Niech ktoś kompetentny się na ten temat wypowie. Notabene ciekawa konstrukcja, czas pokażę czy założenia konstrukcyjne się sprawdzą, ale absurdem jest że niektórzy budują auta z pełnym nadwoziem (Orca) a inni siadają okrakiem na silniku i jadą w tych samych zawodach.

aaale o szzzo chodzi ?
hamulce - sztuk jeden - posiada
szyba przednia - posiada
lusterka - posiada
swiatła przednie i tylne - posiada
amortyzatory - również
których konkretnie punktów regulaminu lub kodeksu ruchu drogowego nie spełnia ?
btw. orca jedzie w innej klasie
hamulce - sztuk jeden - posiada
szyba przednia - posiada
lusterka - posiada
swiatła przednie i tylne - posiada
amortyzatory - również
których konkretnie punktów regulaminu lub kodeksu ruchu drogowego nie spełnia ?
btw. orca jedzie w innej klasie
Krzysiek
Jestem kierowca (i tworca) 12-tki.kibic pisze:Jestem tu nowy. Dzień dobry. Chciałbym aby szanowne grono rmpst’owców wytłumaczyło mi na jakiej zasadzie auto numer 12 zostało dopuszczone do startu. Czy jako gość, czy jako jazda testowa.. bo z mojej malutkiej wiedzy po przeczytaniu wszystkich czerwonych książeczek regulaminowych auto powinno spełniać warunki kodeksu drogowego. Czy 12 spełnia jakiekolwiek regulaminyNiech ktoś kompetentny się na ten temat wypowie. Notabene ciekawa konstrukcja, czas pokażę czy założenia konstrukcyjne się sprawdzą, ale absurdem jest że niektórzy budują auta z pełnym nadwoziem (Orca) a inni siadają okrakiem na silniku i jadą w tych samych zawodach.
I tez zapytam jak Krecik - o sssssooooo chodzi?
Bylem nawet na tyle dzielny ze na tydzien przed rajdem zaprosilem technicznego sedziego do obejrzenia. Pomarudzil nad szczegolami (ktore poprawilismy) ale generalnych zastrzezen nie mial.
Warunki kodeksu drogowego spelnia nie gorzej niz auta konkurentow. Ze nie ma nadwozia? No coz. Nie ma i juz. Ale kto tak naprawde ma oprocz Orki

Oczywiscie gdybym mial jeszcze 1/2 roku to moze bym wydlubal jakies nadwozie ale chce sprawdzic samochod jeszcze w tym sezonie by poprawic bledy w zime.
pozdrawiam
domator
Wsumie też jestem kibic, ale gdyby to co mówisz było absurdem to Patryk Orcą nie łapałby się na podium w klasie. Z tego co wnioskujesz to nie mniejszym absurdem są w takim razie Długodystansowe Wyścigi Samochodowe, gdzie na tor wpuszcza się razem prawie 500 konne Audi i 60 konne Sejcento.kibic pisze:ale absurdem jest że niektórzy budują auta z pełnym nadwoziem (Orca) a inni siadają okrakiem na silniku i jadą w tych samych zawodach.
RMPST rządzi się swoimi prawami i dobrze, że chłopcy z PZM jeszcze w nie tak mocno łap nie wsadzili jak w inne sporty motorowe w tym kraju.
A w ogóle Domator to zajebista fura. Tam z tyłu to Chevrolet siuedzi?