VI runda RMPST Gorzów Wlpk.

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
_LEH_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: _LEH_ » ndz wrz 09, 2007 10:57 pm

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » pn wrz 10, 2007 7:19 pm

_LEH_ pisze:Latający Lis - http://youtube.com/watch?v=Eg7LNWdeaNE
Hehe, fajnie tam uciekali chłopaki :)23
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » pn wrz 10, 2007 11:39 pm

Nie chłopaki, tylko JA!

no :)21

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » wt wrz 11, 2007 12:26 pm

Jeżeli któraś z Rund jest zorganizowana poprawnie lub lepiej to piszecie - lecz gdy coś jest nie teges to cisza...
Ale ja napiszę
- sędziowie kompletnie nie znajacy regulaminu
- sedziowie nie potrafiący dokonać prawidłowych wpisów , jednym zadałem dwa szybkie pytania i zdurnieli
- osoby obsługujące chronometry nie potrafiły przepisać poprawnie cyferek tak na tablicę wyników jak i do kart
- brak strefy serwisowej pomimo możliwości czasowei jak i terenowej do jej wyznaczenia, także serwisować samochód można było np. pod mc drivem albo na parkingu pod kościołem
- brak zaplecza sanitarnego - kolo z toi toyami zaczął rozkładać się tyle że pod koniec imprezy
- na odprawie ktoś mówił o tym że podczas przegrupowania zawodnicy oraz serwis będą mieli możliwość zjedzenia posiłków - nie było
- samochody w parku depo pozostawione same sobie - zupełnie nie strzeżone - park otwarty miał zostć o 18 , kilka załóg przyjechało wczesniej i zastało bachory bawiące się w rajdówkach , gdyż podobno park otwarto wcześniej...

koniec przekazu
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » wt wrz 11, 2007 12:56 pm

szary pisze:Jeżeli któraś z Rund jest zorganizowana poprawnie lub lepiej to piszecie - lecz gdy coś jest nie teges to cisza...
Ale ja napiszę
- sedziowie nie potrafiący dokonać prawidłowych wpisów , jednym zadałem dwa szybkie pytania i zdurnieli
- osoby obsługujące chronometry nie potrafiły przepisać poprawnie cyferek tak na tablicę wyników jak i do kart
- brak strefy serwisowej pomimo możliwości czasowei jak i terenowej do jej wyznaczenia, także serwisować samochód można było np. pod mc drivem albo na parkingu pod kościołem
- brak zaplecza sanitarnego - kolo z toi toyami zaczął rozkładać się tyle że pod koniec imprezy
- na odprawie ktoś mówił o tym że podczas przegrupowania zawodnicy oraz serwis będą mieli możliwość zjedzenia posiłków - nie było
- samochody w parku depo pozostawione same sobie - zupełnie nie strzeżone - park otwarty miał zostć o 18 , kilka załóg przyjechało wczesniej i zastało bachory bawiące się w rajdówkach , gdyż podobno park otwarto wcześniej...

koniec przekazu
Świete slowa, wszystko prawda. Absolutna masakra sedziowska.
Nam na pierwszym OS-ie wpisano "zmiana trasy w punkcie E". Podczas wyjasniania z kierownikiem odcinak laska mowi "Chyba omineliscie bramke E" :)21
Potem kierownik radiem do sedziego w punkcie E: "Jak jechala 9-ka?".
Odpowiedz - "noooo - trase zmienili...".
Pytanie kierownika: "A bramke omineli?".
Odpowiedz: "No.... Nie omineli...".
No rece opadaja. A laski na mecie juz chcialy pisac taryfe za ominiecie bramki E :-)

Osobiscie pytalem na odprawie o czas na serwis. "Tak, bedzie ok. 1 h" przy komasacji po 4 OS. I bylo - tylko ze 10 min a reszta to park zamkniety i przegrupowanie. Horror :)3

domator

Awatar użytkownika
Kacper S

Post autor: Kacper S » wt wrz 11, 2007 1:33 pm

To moze przykleić taki temat w którym po każdej z rund będą wystawiane opinie zawodników co do przygotowania i obycia sędziów itd....
Z tego co pamiętam to runda w Górze Kalwarii pod względem sędziów też nie była najleprza bo na OS-ach było ciężko sędziemu się ruszyć i poprawić bramkę i robili to po części kibice.....
SJ 410 '82r.

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt wrz 11, 2007 5:56 pm

Pomiar czasu na OS2 ręcznym stoperem który chyba przenosili ze startu na metę bo czas startu który wpisywali mi do karty inny niż na zegarze na starcie a startowałem jak Szary dojechał, 5sek po tym jak im powiedziałem że jestem gotowy :)
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » wt wrz 11, 2007 6:25 pm

-do tego rozdanie "nagród" o godzinę wcześniej! A potem wszyscy zdziwieni :o ,że zdjęć z rozdania nie ma? :)21

A tak poważnie-burdel jak zawsze! :)3

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt wrz 11, 2007 9:01 pm

domator pisze:
szary pisze:Jeżeli któraś z Rund jest zorganizowana poprawnie lub lepiej to piszecie - lecz gdy coś jest nie teges to cisza...
Ale ja napiszę

koniec przekazu
Świete slowa, wszystko prawda. Absolutna masakra sedziowska.
Nam na pierwszym OS-ie wpisano "zmiana trasy w punkcie E". Podczas wyjasniania z kierownikiem odcinak laska mowi "Chyba omineliscie bramke E" :)21
Potem kierownik radiem do sedziego w punkcie E: "Jak jechala 9-ka?".
Odpowiedz - "noooo - trase zmienili...".
Pytanie kierownika: "A bramke omineli?".
Odpowiedz: "No.... Nie omineli...".
No rece opadaja. A laski na mecie juz chcialy pisac taryfe za ominiecie bramki E :-)

Osobiscie pytalem na odprawie o czas na serwis. "Tak, bedzie ok. 1 h" przy komasacji po 4 OS. I bylo - tylko ze 10 min a reszta to park zamkniety i przegrupowanie. Horror :)3

domator
Potwierdzam. Sedziowie nie potrafili poprawie wypelnic karty drogowej, a na nasze protesty mowili ze to nie ich sprawa. Raz nam wpisano czas w pole ktore wypelnia pilot. Co prawda byl podpis sedziego ale musialem je poprawic, bo innego miejsca na wpis nie ma. Dostalem za to zjebke od nastepnego sedziego. Totalnie bez sensu. Brak zaplecza socjalnego powodowal, ze wiekszosc sikala gdzie popadnie, totalny brak koszow na smieci ! Bardzo duza zenada. Na koniec jak juz udalismy sie do biura rajdu to sie okazalo, ze jedzonko juz nie robi i nie ma zadnego cateringu. Poziom organizacyjny logistycznie super niski.

Trasy fajne.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » czw wrz 13, 2007 10:21 am

Zdjęcia z Gorzowa są już na www.h31.pl

Zalecamy Firefoxa, ale na innych też jakoś idzie.

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » czw wrz 13, 2007 10:58 am

Jakos dziwnie stronka Wam zaczela robic.... :-?

Co do sedziowania w Gorzowie i w ogole na rundach - dlaczego czas mierzy sie czesto zwyklym stoperem, stwarzajac gigantyczne pole do naduzyc? :o
Jak to jest, ze w Łasku mogly byc chipy, a gdzie indziej nie?

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » czw wrz 13, 2007 11:06 am

Z zewnątrz tez nie wyglądało to dobrze, piękne zamieszanie na mecie 1 odcinka z Domatorem było... Panie na mecie były z kosmosu :D

Awatar użytkownika
klos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: klos » pn wrz 24, 2007 4:19 pm

To standard prawie każdego rajdu, pomyłki się zdarzają każdemu. nic nowego,albo brak doświadczenia albo go za dużo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”