co dalej?

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » wt paź 28, 2008 11:23 pm

domator pisze:I glupio robisz ze odpadasz.
Twoje przykladowe 1600 ccm na zwezce nie bedzie wiele gorzej robic niz 4000 z BMW na tej samej zwezce. A samochod bedziesz mial chyba lzejszy? Wbrew pozorom to wlasnie o to chodzi zeby male silniki promowac...
Zapletal jakos bardzo ladnie kiedys jezdzil Jimmnym zrobionym na T1 z marniutkim motorkiem. Bardzo skutecznie.

domator
To dla Ciebie pojadę w pierwszej rundzie 2009 ale w kjst.
Przygotuję autko na maxa.

A te pare lat temu kolega Zapleta tę Wrocławską rundę naprawdę wygrał :)2

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt paź 28, 2008 11:34 pm

Toroo pisze:... To dla Ciebie pojadę w pierwszej rundzie 2009 ale w kjst.
...
Jak będzie KJST. Bo o tym to już chyba nikt z działaczy nie pamięta.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » wt paź 28, 2008 11:41 pm

Biga pisze:
Toroo pisze:... To dla Ciebie pojadę w pierwszej rundzie 2009 ale w kjst.
...
Jak będzie KJST. Bo o tym to już chyba nikt z działaczy nie pamięta.
Super :evil:
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2008 6:53 am przez Toroo, łącznie zmieniany 2 razy.

martinnus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: organizacja..

Post autor: martinnus » śr paź 29, 2008 12:45 am

hahahahaha kolega sylwekszu ma problem z czytaniem ?
Wydawało mi się, że wyraźnie napisałem, że AK Rzemieślnik wynajmuje dwa miejsca. Jeśli tego nie rozumiesz to...

Tak się dziwnie składa, że rzeczy niemożliwe robię od ręki a cuda zajmują mi kilka dni. To jednak nie powód by ktoś z awanturniczego forum zatrudniał mnie do organizacji RMPST.

Skoro wg sylwekszu sprawy organizacji są takie kłopotliwe to ile lat powstawały choćby puchary pewnej gazety ? mazurskie, kaszubie, poland trophy,zloty i inne takie ? Im się udawało dostać tereny do zaorania, zniszczenia i częściwego zdewastowania. W Orzyszu słyszałem jak nadlesniczy powiedział, że jest zadowolony, że 90 aut jeździło dwa dni po lesie.

Czuje, że jakby w klubach komuś zależało na zorganizowaniu dobrego rajdu to reszta to kwestia pracy.

no ale ja się na tym nie znam jak stwierdzają kolejni awanturnicy
Patrol K160 +3", kijowy BFG MT 33x12.5x15 :)

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » śr paź 29, 2008 10:22 am

martinnus pisze:hahahahaha kolega sylwekszu ma problem z czytaniem ?
Wydawało mi się, że wyraźnie napisałem, że AK Rzemieślnik wynajmuje dwa miejsca. Jeśli tego nie rozumiesz to...

Tak się dziwnie składa, że rzeczy niemożliwe robię od ręki a cuda zajmują mi kilka dni. To jednak nie powód by ktoś z awanturniczego forum zatrudniał mnie do organizacji RMPST.

Skoro wg sylwekszu sprawy organizacji są takie kłopotliwe to ile lat powstawały choćby puchary pewnej gazety ? mazurskie, kaszubie, poland trophy,zloty i inne takie ? Im się udawało dostać tereny do zaorania, zniszczenia i częściwego zdewastowania. W Orzyszu słyszałem jak nadlesniczy powiedział, że jest zadowolony, że 90 aut jeździło dwa dni po lesie.

Czuje, że jakby w klubach komuś zależało na zorganizowaniu dobrego rajdu to reszta to kwestia pracy.

Ok może mam problemy z czytaniem ale ty masz chyba wieksze.napisałem :zrób....pokaz jak moze wygladac dobrze zorganizwowana runda rmpst .Tak zeby było zgodnie z przepisami i zeby wszystkich zadowolić.I nie porównujmy wsiowych rajdów dokoła choinki o puchar sołtysa z imprezą o randze mistrzotw Polski.Po pierwsze sprawdź czy na te mazurskie ,kaszubie i inne ktos próbował uzyskac zgode PZM i GKSS.A dopiero potem sie wymądrzaj.
emerytowany pilot

martinnus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martinnus » śr paź 29, 2008 4:26 pm

Powtórzę jeszcze raz, że nie będziesz mi mówił co mam robić. Nie zatrudniaj mnie do organizacji bo ja nie mam na to ochoty. Mówię co może może pomóc w tym by zawodnicy byli zadowoleni.
Rajdy wokół choinki ? Gościu !!!! Zastanów się choć odrobinę. Są takie imprezy gdzie ilość zgłoszeń ogranicza się np. do 150 załóg. Dlaczego w mega super imprezie do której przyłożyłeś rękę nie było tylu chętnych ? Czy rajd na którym są dwa odcinki do przejechania jest dla was fajny ?
Ciekawe dlaczego pan Andrzejewski interesuje się "rajdami wokół choinki" i mówi o dużej szansie na stanie się eliminacjami do MISTRZOSTW POLSKI.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr paź 29, 2008 4:55 pm

no i okazało się ,że mazurskie wertepy , kaszubia i poland to takie wsiowe rajdy wkoło choinki były .. :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » śr paź 29, 2008 5:32 pm

sylwekszu pisze: Ok może mam problemy z czytaniem ale ty masz chyba wieksze.napisałem :zrób....pokaz jak moze wygladac dobrze zorganizwowana runda rmpst .Tak zeby było zgodnie z przepisami i zeby wszystkich zadowolić.I nie porównujmy wsiowych rajdów dokoła choinki o puchar sołtysa z imprezą o randze mistrzotw Polski.Po pierwsze sprawdź czy na te mazurskie ,kaszubie i inne ktos próbował uzyskac zgode PZM i GKSS.A dopiero potem sie wymądrzaj.
Te Szu..... Proszę cię. Bywam od kilku lat i na niektórych rundach rmpst i na tych rajdach wkoło choinki (zwłaszcza choinki :) ) i nie mów proszę o randze mistrzostw Polski. Bo nie pamiętam rundy RMPST która by miała rangę organizacyjną zbliżona chociaż do okołochoinkowych imprez że o mistrzostwach Polski nie wspomnę. Panie Szu...
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » śr paź 29, 2008 6:48 pm

Czytam niektóre posty i nie wierzę...
Wyznaję taką zasadę, że jeśli mam o czymś słabe pojęcie to nie zabieram głosu w dyskusji. Polecam to do przemyśleń.

Miłek, dopiero zaczynacie jeździć, jeśli podoba Ci się jazda po wyjebach i niszczenie auta, nikt Wam nie broni. Zdecydowana większość zawodników ma już tego po dziurki w nosie.
Trasy cross-country o jakich większość marzy nie są czymś niemożliwym. Spłycanie RMPST do jazdy po prostej na lotnisku jest kiepskim żartem i wynikiem niewiedzy.
Polecam choćby moje galerie z HungarianBaja, ItalianBaja, SlovakianBaja, LatvianBaja, Drezno-Wrocław, 24H we Francji. To nie są rajdy po prostej asfaltowej. O takich trasach wszyscy marzą.
Cross-country to formuła umożliwaiająca prawdziwe ściganie się, wykazanie umiejętnościami, przygotowaniem, sprzętem, wytrzymałością.
To rajdy po których nie boli kręgosłup, głowa, a sprzęt najczęściej jest uszkadzany przez własne błędy.
Technika i przygotowanie wielu zawodników poszła tak daleko naprzód, że koszty zniszczęń po rundach są makabryczne.
Rozwój i wiadomy kierunek jest nieunikniony.
Pytanie...kiedy to nastąpi i w jaki sposób.

pozdrawiam
Paweł
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » śr paź 29, 2008 6:49 pm

Pozostawmy ten wątek do dyskusji o przyszłości...
...to je reli...

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » śr paź 29, 2008 8:19 pm

martinnus pisze:Powtórzę jeszcze raz, że nie będziesz mi mówił co mam robić. Nie zatrudniaj mnie do organizacji bo ja nie mam na to ochoty. Mówię co może może pomóc w tym by zawodnicy byli zadowoleni.
Rajdy wokół choinki ? Gościu !!!! Zastanów się choć odrobinę. Są takie imprezy gdzie ilość zgłoszeń ogranicza się np. do 150 załóg. Dlaczego w mega super imprezie do której przyłożyłeś rękę nie było tylu chętnych ? Czy rajd na którym są dwa odcinki do przejechania jest dla was fajny ?
Ciekawe dlaczego pan Andrzejewski interesuje się "rajdami wokół choinki" i mówi o dużej szansie na stanie się eliminacjami do MISTRZOSTW POLSKI.
Odpowiadam:
po pierwsze wymogi regulaminu rmpst
po drugie wymogi bezpieczenstwa
po trzecie zalacznik "J"
po czwarte nikt w rajdach dookoła choinki nie jest wstanie zrobic oesu długości wymaganej w rajdach typu baja bo i poco
po piate nie wiem co mówi pan Andrzejewski bo na spotkaniu we Mszczonowie nie raczył nas zaszczycić swoja obecnoscią
a po szóste rajdy typu kaszubia czy mazurska są imprezami przewaznie przeprawowymi i wygrywa przewaznie wyciagarka(my ich raczej nie uzywamy)
po siódme przepraszam jesli kogos uraziłem rajdami dookoła choinki ale naprawde taplanie w błocie po szyje i przepinanie taśmy jakoś do mnie nie trafia, wole troche szybciej i równiej
a po ósme widze że łatwo szacowne grono terenowców wyprowadzić z równowagi
a po dziewiate szkoda strzępić klawisze...bo i tak wszystkowiedzący wiedza lepiej
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » śr paź 29, 2008 8:21 pm

Pasza pisze:Czytam niektóre posty i nie wierzę...
Wyznaję taką zasadę, że jeśli mam o czymś słabe pojęcie to nie zabieram głosu w dyskusji. Polecam to do przemyśleń.

Miłek, dopiero zaczynacie jeździć, jeśli podoba Ci się jazda po wyjebach i niszczenie auta, nikt Wam nie broni. Zdecydowana większość zawodników ma już tego po dziurki w nosie.
Trasy cross-country o jakich większość marzy nie są czymś niemożliwym. Spłycanie RMPST do jazdy po prostej na lotnisku jest kiepskim żartem i wynikiem niewiedzy.
Polecam choćby moje galerie z HungarianBaja, ItalianBaja, SlovakianBaja, LatvianBaja, Drezno-Wrocław, 24H we Francji. To nie są rajdy po prostej asfaltowej. O takich trasach wszyscy marzą.
Cross-country to formuła umożliwaiająca prawdziwe ściganie się, wykazanie umiejętnościami, przygotowaniem, sprzętem, wytrzymałością.
To rajdy po których nie boli kręgosłup, głowa, a sprzęt najczęściej jest uszkadzany przez własne błędy.
Technika i przygotowanie wielu zawodników poszła tak daleko naprzód, że koszty zniszczęń po rundach są makabryczne.
Rozwój i wiadomy kierunek jest nieunikniony.
Pytanie...kiedy to nastąpi i w jaki sposób.

pozdrawiam
Paweł
Paweł pełen szacun..aha i przepraszam za sobote( za siebie i wojtka) :(
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » czw paź 30, 2008 2:18 pm

GAZFAN pisze:
sylwekszu pisze: Ok może mam problemy z czytaniem ale ty masz chyba wieksze.napisałem :zrób....pokaz jak moze wygladac dobrze zorganizwowana runda rmpst .Tak zeby było zgodnie z przepisami i zeby wszystkich zadowolić.I nie porównujmy wsiowych rajdów dokoła choinki o puchar sołtysa z imprezą o randze mistrzotw Polski.Po pierwsze sprawdź czy na te mazurskie ,kaszubie i inne ktos próbował uzyskac zgode PZM i GKSS.A dopiero potem sie wymądrzaj.
Te Szu..... Proszę cię. Bywam od kilku lat i na niektórych rundach rmpst i na tych rajdach wkoło choinki (zwłaszcza choinki :) ) i nie mów proszę o randze mistrzostw Polski. Bo nie pamiętam rundy RMPST która by miała rangę organizacyjną zbliżona chociaż do okołochoinkowych imprez że o mistrzostwach Polski nie wspomnę. Panie Szu...
Te gazfan widocznie wtedy nie byłes...zapytaj tych co byli...
emerytowany pilot

martinnus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martinnus » czw paź 30, 2008 2:33 pm

Sylwekszu chciał mi coś odpowiedzieć, ale znów się nie udało. Wyliczanie pkt. nie ma sensu bo nie takie bylo moje pytanie/przesłanie. Nie jestem pewien ale publiczne przeprosiny Paszy nie interesują nas wszystkich. No i skoro już o tym wspomniałem to i przyczepię się do samego super pilota i fotografa. Dlaczego piszesz, ze wszyscy marzą o innej formule ścigania ? hmm... "wszyscy chcą" ? A ile osób startowało w takich bajach ? Wiem że ORCA się pokazuje . Jak mi się nie podobało startowanie w rajdach asfaltowych to się przeniosłem do terenu i paplam się po szyje w błocie. Dlaczego "wszyscy zawodnicy" nie zaczną startować w rajdach wymianionych przez Paszę ? Skoro nie ma dobrych imprez w Polsce to można jeździć dalej. Może niech RMPST zostaną takie jakie są i dla tych którzy lubią szybkość, trud, błotko, piachy, zjazdy, podjazdy, hałdy itd.

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » czw paź 30, 2008 2:34 pm

martinnus pisze:hahahahaha kolega sylwekszu ma problem z czytaniem ?

bfgmt :lol: jakos mnie to nie poraża...i patrol 160 :lol: jechałeskiedys w terenie szybciej niż 25km/h....
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » czw paź 30, 2008 2:39 pm

martinnus pisze:Sylwekszu chciał mi coś odpowiedzieć, ale znów się nie udało. Wyliczanie pkt. nie ma sensu bo nie takie bylo moje pytanie/przesłanie. Nie jestem pewien ale publiczne przeprosiny Paszy nie interesują nas wszystkich. No i skoro już o tym wspomniałem to i przyczepię się do samego super pilota i fotografa. Dlaczego piszesz, ze wszyscy marzą o innej formule ścigania ? hmm... "wszyscy chcą" ? A ile osób startowało w takich bajach ? Wiem że ORCA się pokazuje . Jak mi się nie podobało startowanie w rajdach asfaltowych to się przeniosłem do terenu i paplam się po szyje w błocie. Dlaczego "wszyscy zawodnicy" nie zaczną startować w rajdach wymianionych przez Paszę ? Skoro nie ma dobrych imprez w Polsce to można jeździć dalej. Może niech RMPST zostaną takie jakie są i dla tych którzy lubią szybkość, trud, błotko, piachy, zjazdy, podjazdy, hałdy itd.
jechałes kiedys "hałde"... przejedź to podyskutujemy
emerytowany pilot

martinnus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martinnus » czw paź 30, 2008 2:43 pm

Nie wiem czy mam ochotę na dyskusję ale zadziwię cię bo jechałem kilka eliminacji w tym byłem też na hałdzie. Jakoś nie widziałem powodów by się tym chwalić ale jechałem też Budy, Budokrusz. Byłem też na eliminacjach w Gdowie, Górze K i jeszcze na kilku eliminacjach. Głupio ?

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylwekszu » czw paź 30, 2008 3:00 pm

martinnus pisze:Nie wiem czy mam ochotę na dyskusję ale zadziwię cię bo jechałem kilka eliminacji w tym byłem też na hałdzie. Jakoś nie widziałem powodów by się tym chwalić ale jechałem też Budy, Budokrusz. Byłem też na eliminacjach w Gdowie, Górze K i jeszcze na kilku eliminacjach. Głupio ?
kjst nie jedzie pełnej hałdy....nie kozakuj i taplaj sie po szyje w błocie dalej, jak w płaskich(??? startowałes w pucharze jakims tam) cie wszyscy objeżdzali...
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » pt paź 31, 2008 4:35 am

@ martinnus ... Jak mniemam Maciek...
Ksywa Super Pilota zaklepana jest dla innego naszego, wspólnego kolegi i nie insynuuj tu proszę. :)21
Pogadaj z zawodnikami to będziesz wiedział czego chcą.
Nie uszczęśliwiaj ich na siłę wyjebami.
Mam jeszcze jedną prośbę.
Skończ personalne przytyki.
pozdro
...to je reli...

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » pt paź 31, 2008 10:12 am

Ba! Nawet ksywa Super Pilota II też jest zaklepana, prawda Rysiu? :)21

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

i co dalej

Post autor: sylwekszu » pt paź 31, 2008 1:49 pm

Witam szacowne grono ponownie.Nawiazujac do tematu Domatora ja mysle ze nalezałoby przekonac GKSS do czterech klas,czyli T1,T2,TH tak jak chce zarząd PZM i do klasy O czyli aut takich jak nasze.Wtedy będzie w miare sprawiedliwie,a czy będziemy sie liczyc w rajdach zagranicznych czy nie...nasz problem.Wazne że nikt nie zabije klasy otwartej.Co do długosci tras....niech kluby się zastanowia czy chcemy sie ścigać po grajdołach czy robimy cross country na które zjawi się czołówka off-roudu europejskiego.
A napewno przyciagnie to media a co ztym idzie może sponsorów.Wiadomo że organizacji takiego rajdu nie mozna zostawiać na ostanie pięć minut i ak polski i rzemieslnik będa musiały znależć nowe tereny ale moze ten sport stanie sie medialny.Ważne żeby przyciagnać kibica...a nie tylko znajomych i rodzine zawodników.
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
klos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: klos » ndz lis 02, 2008 9:20 am

Rajd w Mszczonowie miał mała ilość kilometrów oesowych by wszyscy dojechali do mety i mieli równe szanse w klasyfikacji końcowej ale jak życie pokazało i tak był za długi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A mi tam osobiście formuła dotychczasowa się podoba !! !! !! !!
Z GÓWNA MIODU NIE ZROBISZ

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » ndz lis 02, 2008 12:19 pm

klos pisze:Rajd w Mszczonowie miał mała ilość kilometrów oesowych by wszyscy dojechali do mety i mieli równe szanse w klasyfikacji końcowej
Ciekawa teoria, zaiste :)21

chichita
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: chichita » czw lis 06, 2008 8:47 pm

to już decyzje zapadły?! Według zmian w regulaminie na 2009 wszystkie nasze auta do jednej klasy! wpisowe 1300pln, i nie wiem czy dobrze rozumiem ale otwarte nadwozia to na śmietnik!? To jest chyba u nas w kraju z 10 aut gotowych do startu!

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » czw lis 06, 2008 9:00 pm

Wszystkie z dotychczasowych o1,o2,o3 do jednej wspolnej TH (otwartej). Szanse samochodow o roznej mocy ma regulowac zwezka i dowazanie samochodow, moim zdaniem to ma sens. Nadwozie otwarte przerobic na zamkniete to chyba nie jakis kolosalny problem...
Prawda jest taka, ze wszyscy musza zaczac powoli myslec o T1, T2, bo nasza "otwarta" bedzie powoli raczej zanikac (a moze sie myle i pozostnie jeszcze dlugo?).
Niestety problem z autami T1 i T2 jest taki, ze kosztuja w ch.j kasy :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”