Klasy T1/T2 w RMPST
Moderator: Pasza
A ja mam takie drobne pytanie do was fachowcow ... : Ile wedlug was powinien miec jeden OS w rmpst
Wszyscy nazekaja ze za krotkie
Czy te "kurniki z drutem" tak jak napisal domator chcielibyscie w przyszlosci calkowicie wyeliminowac??? Dla nie ktorych jest to w sumie duza mozliwosc bo malym (mniejszym) kosztem buduja konkurencyjne samochody. Chlopaki poskrecaja sobie 3-4 pokraki zawsze moga sie poscigac.
Jak dla mnie wizja startow w MP oddala sie jeszcze bardziej bo finanse mnie przerosna. Natomiast uwazam, ze jest to bardzo sobry pomysl pod wzgledem medialnym. Powiedzcie mi prosze ile minut bylo poswiecone w TV na ukazanie RMPST
Ludzie nawet nie wiedza ze jest cos takiego, a wprowadzajac nowe klasy, czyli takie, ktore odpowiadaja wedlug standardow Europy mamy duze szanse na "pojawienie" sie w swiatku motoryzacyjnym w europie.
Mysle, ze jesli wszystko dobrze sie potoczy bedzie to przelom w polskich rajdach terenowych!!
Grunt to sprowadzic zagranicznych kierowcow na nasze trasy
Serdecznie pozdrawiam Marcin

Czy te "kurniki z drutem" tak jak napisal domator chcielibyscie w przyszlosci calkowicie wyeliminowac??? Dla nie ktorych jest to w sumie duza mozliwosc bo malym (mniejszym) kosztem buduja konkurencyjne samochody. Chlopaki poskrecaja sobie 3-4 pokraki zawsze moga sie poscigac.
Jak dla mnie wizja startow w MP oddala sie jeszcze bardziej bo finanse mnie przerosna. Natomiast uwazam, ze jest to bardzo sobry pomysl pod wzgledem medialnym. Powiedzcie mi prosze ile minut bylo poswiecone w TV na ukazanie RMPST

Mysle, ze jesli wszystko dobrze sie potoczy bedzie to przelom w polskich rajdach terenowych!!

Serdecznie pozdrawiam Marcin
Przygotowania do dakaru 2016

tak, sprowadzmy ich na runde na ktorej oes ma kilka kilometrow i sklada sie z dziur nastawionych na rozpizdzenie auta. Ale nam to reklame zrobi, ho ho ! a jeszcze jak bedzie tak sedziowane jak na niektorych rundach to mamy szanse zostac posmiewiskiem europy 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Ja mysle, ze chodzi o to ze organizatorzy ukladaja trasy np. bardzo twarde i nie typowo off-road'owe tylko wymagajace dla aut.Misiek Bielsko pisze:Nie bardzo rozumiem, 4-5 lat temu wszyscy narzekali, ze trasy rmpst to same szuterki i malo off-road, a teraz, ze za ciezki teren. O co k... chodzi?
Moim zdaniem duzo bardziej medialnie wyglada auto idace pelna pyta w blocie czy piachu niz slimaczace sie po twardych poprzecznych wyjebach w celu przetrwania zawieszenia.
Podobnym przykladem byly trasy tegorocznego Dakaru, gdzie wszyscy mowili, ze zamiast pustynnego piachu byly w wiekszosci kamienie katujace sprzet.
Wiadomo, ze dobrze przygotowane auto powinno to wytrzymac, ale wole jak jest widowiskowo i szybko niz technicznie i wolno. Kibice chyba tez.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Maciek Skura
-
co prawda to prawdarally1 pisze:a mi się podobała trasa na poligonie w Sulejówku co prawda było to dawno i mineło juz troszke czasu
pamiętam te trasy głównie z widoku ze środka amfibii MAW w klasie cięzkiej

ale może się to wrati kiedyś - byłbym za

Maciek Skura
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport
ponad 10 kmStArSzY pisze:Ile wedlug was powinien miec jeden OS w rmpstWszyscy nazekaja ze za krotkie
![]()
Na pojawienie się programu w tv wpływ ma kilka czynników.Najważniejszym jest zainteresować media,a u nas nikt tego nie robi...Powiedzcie mi prosze ile minut bylo poswiecone w TV na ukazanie RMPSTLudzie nawet nie wiedza ze jest cos takiego, a wprowadzajac nowe klasy, czyli takie, ktore odpowiadaja wedlug standardow Europy mamy duze szanse na "pojawienie" sie w swiatku motoryzacyjnym w europie.
Mysle, ze jesli wszystko dobrze sie potoczy bedzie to przelom w polskich rajdach terenowych!!Grunt to sprowadzic zagranicznych kierowcow na nasze trasy
![]()
![]()
![]()
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
idac dalej, nie ma kasy bo nie ma sponsorow, a sponsorow nie ma bo media i tv nie pokazuja dostatecznie duzo w tym temacie, a te znow nie pokazuja bo nie ma kasy na PR i dziennikarze sa niedoinformowani, tv zas bo nie ma sponsorow ich naciskajacych na relacje. Kolko sie zamyka.
Tak czy siak pierwsze kroki uzdrawiajace powinny wyjsc od strony organizatorow. PZMOT jako instytucja pozytku publicznego powinna zadbać o zainteresowanie mediów publicznych, wtedy i te komercyjne same by o swoje relacje zadbaly.
Jak by byly relacje w mediach to znalezli by sie sponsorzy.
Patrz np. żużel, jezdza chlopaki w po stadionie, wyscig krotszy niz OS, sponsorow maja, zawodnikow zagranicznych tez. Dlaczego?
Bo jest to widowisko sportowe.
Dlatego tak wazne jest widowiskowe ukladanie tras, dajace mozliwosci zrobienia jak najwiekszej ilosci zdjec i ogladania trasy przez kibicow. W sytuacji kiedy, zeby ogladnac OS trzeba przejsc z buta 2km albo byc posiadaczem minimum SUV'a albo malucha, zeby dojechac to sie dziennikarzom nie bedzie chcialo tam lezc.
Dlatego tez wyscigi torowe typu H-6, staja sie duza konkurencja dla RMPST.
Tak czy siak pierwsze kroki uzdrawiajace powinny wyjsc od strony organizatorow. PZMOT jako instytucja pozytku publicznego powinna zadbać o zainteresowanie mediów publicznych, wtedy i te komercyjne same by o swoje relacje zadbaly.
Jak by byly relacje w mediach to znalezli by sie sponsorzy.
Patrz np. żużel, jezdza chlopaki w po stadionie, wyscig krotszy niz OS, sponsorow maja, zawodnikow zagranicznych tez. Dlaczego?
Bo jest to widowisko sportowe.
Dlatego tak wazne jest widowiskowe ukladanie tras, dajace mozliwosci zrobienia jak najwiekszej ilosci zdjec i ogladania trasy przez kibicow. W sytuacji kiedy, zeby ogladnac OS trzeba przejsc z buta 2km albo byc posiadaczem minimum SUV'a albo malucha, zeby dojechac to sie dziennikarzom nie bedzie chcialo tam lezc.
Dlatego tez wyscigi torowe typu H-6, staja sie duza konkurencja dla RMPST.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Maciek Skura
-
Biga, normalnie z ust mi to wyjąłeś!!!
To PZMOT powinien rozesłać do wszystkich redakcji info, że takie coś jak rempsty się odbywa, dokładne mapy dojazdu i info! A dziennikarz to taki gatunek, że jak tylko ma info to i na biegun dotrze a co dopiero w krzaczory gdzieś np,nad Rabą!!
Daaaawno temu AK Rzemieślnik poprosił o patronat medialny największą gazetę motoryzacyjną nad wszystkimi rundami rallycrossu w kraju! I efekt był taki, że z każdej rundy była relacja, wyniki itp Nie chwaląc się, miałem w tych relacjach spooory udział!
Czy to problem żeby PZMOT wystosował takie pisma do różnych redakcji??Może akurat jedna z 20-tu się zdecyduje?
To PZMOT powinien rozesłać do wszystkich redakcji info, że takie coś jak rempsty się odbywa, dokładne mapy dojazdu i info! A dziennikarz to taki gatunek, że jak tylko ma info to i na biegun dotrze a co dopiero w krzaczory gdzieś np,nad Rabą!!
Daaaawno temu AK Rzemieślnik poprosił o patronat medialny największą gazetę motoryzacyjną nad wszystkimi rundami rallycrossu w kraju! I efekt był taki, że z każdej rundy była relacja, wyniki itp Nie chwaląc się, miałem w tych relacjach spooory udział!
Czy to problem żeby PZMOT wystosował takie pisma do różnych redakcji??Może akurat jedna z 20-tu się zdecyduje?
Chcemy sponsorów - trzeba miec wiec dostep do mediów
media wola zajmowac sie bzdetami
w TVN Turbo nie ma zadnego programu o RMPST czy H-6
placa duza kase za wyspiarskie programy lub tworza jakies wlasne typu "PIRAT" czy zakup kontrolowany gdzie redaktor opowiada o resorach w defenderze
...
kto to oglada
ale cos trzeba w tej TV pokazywac
- mysle ze bylo by duze zainteresowanie ze strony programu TVN
ale pada pytanie kto to ma ruszyc
na PZM nie ma co liczyc - wiadomo
musimy więc sami ...
- sadze ze wlasnie polska kadra czołowych zawodników powinna zainteresowac media swoimi problemami swoim sprzetem trasami i wyscigami
dla przykladu:
motocyklisci maja swoj program - bo umieli
my nie

media wola zajmowac sie bzdetami

w TVN Turbo nie ma zadnego programu o RMPST czy H-6
placa duza kase za wyspiarskie programy lub tworza jakies wlasne typu "PIRAT" czy zakup kontrolowany gdzie redaktor opowiada o resorach w defenderze

kto to oglada

ale cos trzeba w tej TV pokazywac
- mysle ze bylo by duze zainteresowanie ze strony programu TVN
ale pada pytanie kto to ma ruszyc

na PZM nie ma co liczyc - wiadomo

musimy więc sami ...
- sadze ze wlasnie polska kadra czołowych zawodników powinna zainteresowac media swoimi problemami swoim sprzetem trasami i wyscigami

dla przykladu:
motocyklisci maja swoj program - bo umieli
my nie

Piotrek, nie przesadzaj z tymi bzdetami. Jak nic o tym nie wiedzą, to co mają pisać. Trzeba ich tym ZAINTERESOWAĆ. Nie wiem, czy wiecie,co się dzieje w redakcjach, żeby linijkę o czymś lub o kimś napisali. Nie mówiąc już o tym, żeby pokazali. Po pierwsze odpowiednie kontakty a po drugie POMYSŁY. No i niestety kasa też potrzebna.Chyba,że ktoś charytatywnie będzie wchodził w d... dziennikarzy. Niestety na tym to polega.
A zainteresowanie tym, co u nas się dzieje tych co za granicą to inna brocha. Oni niewiele w ogóle wiedzą o nas i się boją.
I Pasza ma rację
A zainteresowanie tym, co u nas się dzieje tych co za granicą to inna brocha. Oni niewiele w ogóle wiedzą o nas i się boją.
I Pasza ma rację