II Runda RMPST Wałbrzych - XII Rajd Hałda

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw kwie 17, 2008 4:56 pm

konrad.w1 pisze:Spokojnie Panowie. Z tego co wiem będzie roadbook dla każdej załogi (nawet dla Czechów :D ) ...
A wiadomo już ile załóg zagranicznych zamierza przyjechać ??
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » czw kwie 17, 2008 8:30 pm

Ciężko powiedzieć. W tym samym czasie jest rozgrywana eliminacja Mistrzostw Europy bodajże na Węgrzech, gdzie ma się udać część załóg z zagranicy. Podobno ma być około dwudziestu, ale nie chcę skłamać.
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw kwie 17, 2008 9:04 pm

:o :o :o :)2
T2 optymista

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pt kwie 18, 2008 12:19 am

konrad.w1 pisze:Ciężko powiedzieć. W tym samym czasie jest rozgrywana eliminacja Mistrzostw Europy bodajże na Węgrzech, gdzie ma się udać część załóg z zagranicy. Podobno ma być około dwudziestu, ale nie chcę skłamać.
A byli i jezdili juz te trasy ??
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » ndz kwie 20, 2008 10:23 am

Jak byli to po pierwsze nie było jeszcze trasy, a po drugie zwiedzili tylko okolicę samej hałdy wraz z nią. Nie zapoznawali się z trasą jeśli o to chodzi.
Discovery 300 Tdi

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » ndz kwie 20, 2008 1:15 pm

konrad.w1 pisze:Ciężko powiedzieć. W tym samym czasie jest rozgrywana eliminacja Mistrzostw Europy bodajże na Węgrzech, gdzie ma się udać część załóg z zagranicy. Podobno ma być około dwudziestu, ale nie chcę skłamać.
Mistrzostw Europy w czym?

domator

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » śr kwie 23, 2008 9:37 pm

Witam,
Czesi i Węgrzy mają wspólne rundy, mój przyjaciel troszke źle się wyraził. W tym roku rzeczywiście w Wałbrzychu będzie cos na kształt Baja. Udało się zrobic całościowo 80 km trasy. Niestety nie będzie szczytu Hałdy bo jak ktos wczesniej napisał koledzy z Czech trochę się przestraszyli. Cała reszta zostaje , dodatkowo bedzie nasyp, trochę łak i las. Z tym ostatnim mamy ostatnio troche problemu. Od jakiegos czasu "gościmy" w Wałbrzychu i okolicach "offszmatoderów" którzy rozpieprzają las dokumntnie. Staramy sie z tym robic porządek i juz niebawem bedzie ok. ogólnie trasa myslę ze fajna, troche inna niz taka do jakich jestescie przyzwyczajeni ( zero bramek, jazda na knige). Jesli ktos ma jakies pytania to walić na maila marcin@30minut.pl Pozdrawiam Marcin.

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » śr kwie 23, 2008 11:19 pm

Jeszcze jedno. Domator Fota twojego potwora bedzie na plakacie chyba .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw kwie 24, 2008 12:22 am

compaq pisze:...W tym roku rzeczywiście w Wałbrzychu będzie cos na kształt Baja. Udało się zrobic całościowo 80 km trasy. Niestety nie będzie szczytu Hałdy bo jak ktos wczesniej napisał koledzy z Czech trochę się przestraszyli. Cała reszta zostaje , dodatkowo bedzie nasyp, trochę łak i las...
Ile będzie OSów i jakie długie ??
T2 optymista

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » pn kwie 28, 2008 8:43 pm

"Trasa rajdu składa się z 6 odcinków specjalnych o łącznej długości 80 km i przebiega w Wałbrzychu w okolicach po kopalnianej hałdy Wiesław".
Czyli dł. os ok 13 km, takie długie :o :) osy juz tam były !!
Dojazdówek 75km :evil:

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt kwie 29, 2008 12:25 am

bystry pisze:"Trasa rajdu składa się z 6 odcinków specjalnych o łącznej długości 80 km i przebiega w Wałbrzychu w okolicach po kopalnianej hałdy Wiesław".
Czyli dł. os ok 13 km, takie długie :o :) osy juz tam były !!
Dojazdówek 75km :evil:
6 czy 2 jeżdżone po 3 razy ??
T2 optymista

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt kwie 29, 2008 6:23 am

mirek_to pisze:... 6 czy 2 jeżdżone po 3 razy ??
Wyraznie stoi :
"Charakterystyka rajdu:
Długość całkowita rajdu: 155 km
Liczba odcinków specjalnych: 6
Długość całkowita odcinków specjalnych: 80 km
Liczba sekcji: 6
Liczba etapów: 2"
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » wt kwie 29, 2008 8:48 am

Pytanie do organizatora: czy powrót z oesu na start będzie przez miasto i gdzie będzie serwis?

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » wt kwie 29, 2008 10:12 am

bystry pisze:Pytanie do organizatora: czy powrót z oesu na start będzie przez miasto i gdzie będzie serwis?
Obawiam sie ze organizator nas nie czyta :)21
domator

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » wt kwie 29, 2008 10:24 am

Organizator Was czyta Piotrze, Macie do mnie maila, pisać. Serwis będzie bardzo blisko mety i przegrupowania. Dojazdówka nie miastem lecz wioskami. Panie i Panowie staram sie tu zagladac w miarę systematycznie, ale mam teraz tyle na głowie że brakuje czasu. Maile przegladam systematycznie. Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » wt kwie 29, 2008 10:25 am

compaq pisze:Organizator Was czyta Piotrze, Macie do mnie maila, pisać. Serwis będzie bardzo blisko mety i przegrupowania. Dojazdówka nie miastem lecz wioskami. Panie i Panowie staram sie tu zagladac w miarę systematycznie, ale mam teraz tyle na głowie że brakuje czasu. Maile przegladam systematycznie. Pozdrawiam Marcin
WoW! jestem pod wrazniem i mam nadzieje ze to dobrze rokuje II rundzie.
Panowie - ktos z organizatorow wreszcie nas slucha !!!

domator

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » wt kwie 29, 2008 10:42 am

Mam nadzieje że dobrze wróży :D Powiem Ci że zawsze słucham Waszych uwag. W tym roku robimy cos nowego, może to byc krok w kierunku uatrakcyjnienia RMPST. Chociaż pracy mamy duzo więcej jest nam coraz trudniej. Kasa, ugodnienia, cpraz mniej wsparcia od tych którzy wspierac powinni, ale damy rade. Nie słucham utyskiwań że dojazdówki za długie( nie dało się inaczej). Trasa fajna o zróznicowanym terenie, są odcinki szybkie, ale są również kawałki techniczne. Pozdrawiam Marcin. www.rajdhalda.hb.pl

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » wt kwie 29, 2008 11:19 am

Piotrze Twój Potwór :) http://www.motofakty.pl/

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt kwie 29, 2008 5:04 pm

Normalnie nie wiadomo jakie opony zakladac :o Jak ma byc baja to wypadalo by MT zapodac i pycic szybciej i bezpieczniej po szutrach, ale jak patrze na zdjecia z ukladania trasy i widze wiecznie podmokla laczke to mi sie to nijak ma do baja :roll:

http://www.rajdhalda.hb.pl/galeria/hald ... C07255.JPG

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » wt kwie 29, 2008 6:49 pm

Biga pisze:Normalnie nie wiadomo jakie opony zakladac :o Jak ma byc baja to wypadalo by MT zapodac i pycic szybciej i bezpieczniej po szutrach, ale jak patrze na zdjecia z ukladania trasy i widze wiecznie podmokla laczke to mi sie to nijak ma do baja :roll:

Normalnie Panie Błotodoktor :o

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » wt kwie 29, 2008 7:02 pm

Juz widze kolejnych czechow w T1-kach na G1 czy BFG AT wpadajacych do tego blota ze zdziwieniem jak w scenie poscigu w "Blues Brothers" :)21
Zabawne to bedzie :-)

domator

compaq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: compaq » wt kwie 29, 2008 8:43 pm

Spokojnie Panowie. Foty które ogladacie są z początku kwietnia. W normalnych "suchych" miesiącach tam jest step. Z tego co słysze, to pewnikiem pierwsze kółko w sobote wiekszośc pojedzie na Maxi Crossach bo i tak to kółko bedzie wolniejsze. Dopiero na trzecim i czwartym będzie walka. Na mecie 2,3,4 kółka jest serwis jak ktoś poczuje że da rade to MT. Kto powiedział ze baja to szutry?? Trasa to: pare ładnych szybkościowych odcinków, trochę technicznych. Panowie bez Paniki, trasy nie układali koledzy z Błoto Doktora, trasa nie jest zaplanowana na przeprawę. Pozdrawiam. Marcin P.S. Coś mnie dręczyło i własnie sobie przypomniałem, Biga dzięki za GPS i szkolenia

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » śr kwie 30, 2008 6:11 pm

Biga pisze:Normalnie nie wiadomo jakie opony zakladac :o Jak ma byc baja to wypadalo by MT zapodac i pycic szybciej i bezpieczniej po szutrach, ale jak patrze na zdjecia z ukladania trasy i widze wiecznie podmokla laczke to mi sie to nijak ma do baja :roll:

Biga, na tym zdjęciu jest tzw. "wąwozik" znajdujący się bezpośrednio pod hałdą, który to rozjeździliście sami przez kilka poprzednich edycji rajdu :lol: .
Wesoło tam jest zawsze więc nie warto tego psuć fadromą 8)
Discovery 300 Tdi

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » śr kwie 30, 2008 6:21 pm

A w ten oto sposób ludzie życzliwi rajdom "pomagają" w ich przeprowadzeniu. Zasługą takich poczynań jest również zachowanie pseudo-offroaderów z Wałbrzycha i okolic.

http://www.rajdhalda.hb.pl/galeria/hald ... C07225.JPG

Kilka dni temu zniszczone zostały żeremia bobrów oraz ich tama. Woda zalała pola uprawne. Przy okazji ci sami klienci rozjeździli młodnik i łąki. W takich warunkach, jak już Marcin pisał, jest coraz trudniej o kompromis.
Discovery 300 Tdi

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » czw maja 01, 2008 11:13 am

konrad.w1 pisze:A w ten oto sposób ludzie życzliwi rajdom "pomagają" w ich przeprowadzeniu. Zasługą takich poczynań jest również zachowanie pseudo-offroaderów z Wałbrzycha i okolic.

http://www.rajdhalda.hb.pl/galeria/hald ... C07225.JPG

Kilka dni temu zniszczone zostały żeremia bobrów oraz ich tama. Woda zalała pola uprawne. Przy okazji ci sami klienci rozjeździli młodnik i łąki. W takich warunkach, jak już Marcin pisał, jest coraz trudniej o kompromis.

To jest problem w całej Polsce, u nas jest to samo. Kupią sobie kolesie Samuraje i rozjeżdzają Parki i tereny prywatne, a później jak człowiek chce zrobić legalkę to traktują Ciebie jak kryminalistę.....
Trzeba z tym walczyć, chociaż niewiele to pomaga:(((

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”