II Runda-Wałbrzyska Hałda 25-26.V

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz maja 27, 2007 9:11 pm

Misiek Bielsko pisze:pecha mielismy, bo na 1. oesie wypadla nam z auta karta drogowa i kilkadziesiat sekund trwalo, zanim znalazla sie z powrotem, a Konrad zrobil zyciowy czas na 100m :)21
to jest pech?
to jest karwa krytyczne zaniedbanie pilota
:)21

kiedyś na orlenie krzaki mi zabrały zaplombowana kartę i urwały...karwa...cały odcinek z buta przeszukałem
na rundach zawsze miałem karte schowaną pod kombinezonem.
zawsze.
a jak zaczniecie robić wyniki to nigdy jej nie zostawiajcie w aucie...
nigdy.
#noichuj

Awatar użytkownika
Maciek Skura

Post autor: Maciek Skura » ndz maja 27, 2007 9:27 pm

No to teraz ja kilka uwag.

1) Trasa RMPST bardzo fajna ( dla KJST nie za bardzo - troche chyba za krótko jazdy i sądze że KJST powinien mieć ta samą trasę tylko jak zwykle z pominięciem hałdy ).
2) Jak co roku na Hałdzie brak kompetencji części sędziów.
( sędziowie na odcinku 1 bez problemów natomiast odcinek 2 i park serwisowy szkoda słów i literek bo pisania było by sporo :)3 )
3) Kwestia głazów i innych ciekawych rzeczy wyciąganych na trasę przez kochanych kibiców jest zmorą tego rajdu nie od dziś.
Kolejną kwestią dotyczącą kibiców jest ich notoryczne szwędanie sie po trasie i to pod nosem sędziów ( miałem okazję mieć takiego kibica na masce i tylko cud boski że nie doszło do tragedii )
4) strefa serwisowa
- brak choćby jednego Toytoya nie wspominając o choć jednym koszu na śmieci
- myślę też że przy takiej imprezie nie postawienie choć stolika z kanapkami i napojami dla serwisu i zawodników jest po prostu ............ .
5) BT
- jak zwykle wypłyneła kwestia mycia aut przed BT.
Szkoda tylko , że organizator nie pomyślał o udostępnieniu jakiegoś miejsca na tą czynność z dostępem do wody.
Jakoś w poprzednich latach istaniała możliwośc załatwienia samochodu straży pożarnej która myła auta po odcinkach ( sądzę że w tym roku też było by to bezproblemowe )
Dodam jeszcze że ani jedna myjnia w mieście nie zachciała wpuścic terenówki na mycie.

No to tyle z mojej strony uwag i wniosków, tak pozatym to cały czas gotowało nam sie auto ( ale już chyba problem rozwiązaliśmy ) a na 50m przed metą trzeciego odcinka ścieło wałek w przekładni kierowniczej.

Reasumując z wielką przyjemnością znów odwiedzę Hałdę ale dla samej trasy bo organizacja leży i jakoś się podnieść nie może ( warto jest znieśc niedogodności organizacyjne dla samej trasy ) .

Pozdrawiam
Maciek
Maciek Skura
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » ndz maja 27, 2007 9:33 pm

Maciek Skura pisze:...a na 50m przed metą trzeciego odcinka ścieło wałek w przekładni kierowniczej...
No to za proroka mozesz robic - w czwartek albo Ty albo Lucio o tym wspominaliscie - a mowilem zeby uzyc sciagacza ...
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » ndz maja 27, 2007 10:04 pm

No, a ja sobie z Waldim nie pojezdziłem :cry: Już od środy wieczór wszystko działo się tak żebyśmy jednak do Wałbrzycha nie jechali.
Szkoda...

Kolejny raz potwierdziło się, że do Wałbrzycha przyjeżdża się dla trasy (a dokładnie dla samej hałdy) a nie dla całej rundy.

Niekompetencja wielu sędziów wprost porażająca!

Zagrywka ze zrobieniem wyścigu dla KJST to cios poniżej pasa! Prosto w jaja, a tych jak było widać, zawodnikom tej klasy nie brakuje! Brawa dla KJST! :)2

Imponujace jest przy całym panującym tam burdelu wielkie samozadowolenie organizatorów! :o

Ps. Mimo wszystko za rok też do Wałbrzycha przyjadę, bo uwielbiam tą megawymagającą trasę!

Ps 2. Wielkie podziękowania dla @Castrola22 za serwisowanie oraz dwie doby spędzone w garażu przy gaziorze!

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » ndz maja 27, 2007 10:13 pm

Witam. Stałem na trasie około godziny 14.00. Sie działo !! Serdeczne gratulacje dla załogi białego Patrola za dodanie gazu tam gdzie wszyscy hamowali. Jak wam sie leciało ?? :)2 Z wrażenia nie zapamiętałem numerua
to była ostatnia pętla os-u pod hałdą. Słowa uznania dla chłopaków z "UAZA" że po wylądowaniu na dachu walczyli dalej. no i brawa dla załogi NIVY która nie dawała sie Explorerowi. Szkoda że przed samą metą coś wam wybuchło . To był pierwszy taki rajd jaki oglądałemi na pewno nie ostatni.
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » ndz maja 27, 2007 10:19 pm

domator pisze:Rysio-Pasza az zaniemowil i przestal dyktowac z przerazenia :-)
No i tyle
...tak jasne...proszę tu nie siać defetyzmu...
sytuacja lekko mnie rozproszyła ale z myśli ,że to będzie już koniec jazdy i powtórka błędu Łychy...z auta co chwile coś odpadało,czuć było paloną gume,słabo się kierowało - to nie ma nic wspólnego z przerażeniem :)21
Krecik pisze: Jednego pilota próbował utopić
Drugiego juz na drugiej rundzie drzewem zatłuc...

brrr ;)

dobrze ze sie chłopakom nic nie stało
A co się mogło stać ? to tylko drzewo ... :)21
Nie przesadzajcie...
To je ralli takie przygody są na porządku dziennym,to można nawet polubić :P
Mogę tylko dodać,że mieliśmy ciekawsze zdarzenia ale to normalne i nie ma o czym dywagować :)21
...to je reli...
...były pilot... :roll:

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » ndz maja 27, 2007 10:34 pm

W tym roku Rajd Hałda doczekał się srogich słów krytyki..i słusznie !!
Sama trasa niepotrzebnie skrócona i okrojona,pozbawiona wielu znanych z poprzednich lat ciekawych fragmentów...
Wiele wprowadzanych zmian wybijało zawodników z rytmu i potwierdziło brak szacunku działaczy do tych pierwszych...
Brak zabezpieczenia trasy jest karygodne ,a brak tragedii to tylko łud szczęścia...chyba nie było załogi,która pozbawiona przygód z kibicami przejechała odcinek...
Faktycznie organizatorzy wyglądali nie wiedzieć czemu zadowolonych ...
Problemy regulaminowo-sędziowskie znowu powróciły...
Możnaby się jeszcze rozpisać ale mi się nie chce :)21

Podsumowując....
Myślałem,że pozytywna fala mszczonowska poniesie mistrzostwa w dobrym kierunku,jak się jednak okazuje niektóre pomysły choćby te ze skracaniem trasy do minimum czy zaniedbania w kwestiach bezpieczeństwa,dodając niekompetencje organizacyjną pchają te zawody w wielką czarną dziurę...

pozdrawiam i życzę Nam wszystkim żebyśmy mogli się ścigać w normalnych warunkach...
...to je reli...
...były pilot... :roll:

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » pn maja 28, 2007 9:49 am

a tu macie takie moje 12 minutowe wypociny.

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9619&hl=pl

koko

Post autor: koko » pn maja 28, 2007 10:02 am

konrad.w1 gratulacje dla tego patrola?? dla mnie to wielka głupota. nie odhamował zrobił skok i połamał mosty, ramę sprężyny wywaliło aż no rzeczywiście jest czego gratulować głupoty tylko :) ale kto co lubi

koko

Post autor: koko » pn maja 28, 2007 10:17 am

maristez dzięki za filmik nawet naszego grata widać :) szkoda tylko ze maxis złapał kapcia ciekawe swoją drogą dlaczego czy za małe ciśnienie czy wina desek które kibicie wrzucali w dziry i które pewnie pozbawione gwoździ nei były....

Awatar użytkownika
konraDZIK

Post autor: konraDZIK » pn maja 28, 2007 11:09 am

czesław&jarząbek pisze:
Misiek Bielsko pisze:pecha mielismy, bo na 1. oesie wypadla nam z auta karta drogowa i kilkadziesiat sekund trwalo, zanim znalazla sie z powrotem, a Konrad zrobil zyciowy czas na 100m :)21
to jest pech?
to jest karwa krytyczne zaniedbanie pilota
...
widzisz Czesiu, czlowiek cale zycie sie uczy! teraz nie bede sie z nia rozstawal nawet na sekunde. Nawet sie zastnawialem czy wypuszczac z reki jak sie oddaje sedziemu do podpisu! :) zaniedbanie to fakt ;( mielibysmy lepsze miejsce przez ta strate 30 sek :(

Dolaczam sie do podziekowan dla chlopakow z serwisu i Hadka i KrzychaPajero - kochane z was chlopaki! :)21

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » pn maja 28, 2007 12:25 pm

Pierwszy raz w życiu widzę, żeby załoga na publicznym forum omawiała między sobą popełnione na rajdzie błędy!
Panowie, wszyscy popełniają jakieś błędy a takie upublicznianie tej dyskusji na pewno Wam dobrze nie posłuży! Wyciągnijcie z tej sytuacji wnioski i omówcie je sami w spokoju a następnym razem będzie lepiej. :)2

Awatar użytkownika
konraDZIK

Post autor: konraDZIK » pn maja 28, 2007 12:30 pm

Irek pisze:Pierwszy raz w życiu widzę, żeby załoga na publicznym forum omawiała między sobą popełnione na rajdzie błędy!
Panowie, wszyscy popełniają jakieś błędy a takie upublicznianie tej dyskusji na pewno Wam dobrze nie posłuży! Wyciągnijcie z tej sytuacji wnioski i omówcie je sami w spokoju a następnym razem będzie lepiej. :)2
dzieki, bede pamietal. :)

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » pn maja 28, 2007 12:58 pm

koko pisze:konrad.w1 gratulacje dla tego patrola?? dla mnie to wielka głupota. nie odhamował zrobił skok i połamał mosty, ramę sprężyny wywaliło aż no rzeczywiście jest czego gratulować głupoty tylko :) ale kto co lubi

Może i głupota a może nie mieli już szans na dobre miejsce i byli zdesperowani :)21 . Tak czy owak podobało sie wszystkim.

Co do myjni samochodowej to na ul. B. Chrobrego na moich oczach myło sie kilka terenówek. Na drugi raz jak organizatorzy sie nie spiszą myjnia zaprasza. :lol:
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » pn maja 28, 2007 1:10 pm

Witam,
On-boardy z OS 2 i 3 sa juz u mnie na stronie http://www.rally4x4.pl/ -> filmy.
Jeszcze sie bardziej zalamalem naszym flakiem na OS1 bo do momentu rozwalenia kola jechalem 16 sek szybciej niz potem na OS3. Moglo byc tak pieknie.... :-)

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » pn maja 28, 2007 5:47 pm

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » pn maja 28, 2007 5:57 pm

http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2007/2_run ... G_0063.jpg

Jakby to powiedzieć...

Tym razem nie stroną pilota...

dziwne :)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 28, 2007 6:02 pm

e tam dziwne...
pilot ma szybszy procesor i zdążył wprowadzić korekty do planu katastrofy nie zmieniając tonu ani tempa dyktowania
#noichuj

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » pn maja 28, 2007 6:16 pm

:D

Lepszy numer był na objezdzie,
opisaliśmy kawałek w którym poźniej Łycha zakończył rajd w lesie
my zrobiliśmy to juz na objezdzie trasy, a opis ewoluował tak:
1. lewy 4 dnem, przez bramkę, prosto do lasu, dnem
2. lewy 4 pół dnem, przez bramkę, prosto do lasu, wynosi pół dnem
3. lewy 4 pół dnem, przez bramkę, prosto, odhamuj, do lasu, uwaga wynosi

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » pn maja 28, 2007 6:20 pm

Kuźwa, a ja cały weekend przepracowałem... brrrr.

Bierz sie za zlot tera, bo czasu coraz mniej :)21

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pn maja 28, 2007 6:29 pm

Student pisze:Kuźwa, a ja cały weekend przepracowałem... brrrr.

Bierz sie za zlot tera, bo czasu coraz mniej :)21
zlot bedzie zara po Mistrzostwach Europy w 2012 :)21
Obrazek

Awatar użytkownika
majch

Post autor: majch » pn maja 28, 2007 7:01 pm

Będzie relacja w TVN Turbo. Ktoś musiał podesłać film bo ekipy TV nie było.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn maja 28, 2007 7:01 pm

Irek pisze:Pierwszy raz w życiu widzę, żeby załoga na publicznym forum omawiała między sobą popełnione na rajdzie błędy!
Ale gdzie Ty widzisz to omawianie bledow?

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » pn maja 28, 2007 7:16 pm

Na rmpst sie nie znam , ale czym to ma niby zle sluzyc ?

a swoja droga.
Kto jak kto ale Chermol chyba wie jak maja Łoszewscy na nazwisko :wink:
( strona glowna Patryk i Tomek Lisowscy)

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pn maja 28, 2007 8:20 pm

majch pisze:Będzie relacja w TVN Turbo. Ktoś musiał podesłać film bo ekipy TV nie było.
Marcin byl i filmowal. TVN ma troche inne metody niz publiczna :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”