V runda RMPST Łask
Moderator: Pasza
V runda RMPST Łask
Dzisiaj odbył się objazd trasy oraz badania techniczne.
Kilka fotek:
http://www.lask24.pl/galeria/displayima ... m=63&pos=0
Kilka fotek:
http://www.lask24.pl/galeria/displayima ... m=63&pos=0
-
- jestem tu nowy...
Proszę bardzo:Biga pisze:Czas na te z trasy
http://www.lask24.pl/galeria/displayima ... m=64&pos=0
Trochę nudno bo sędziowałem bramki 31, 32 i nie mogłem się przemieszczać.
-
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Fajnie bylo, ale sie skonczylo
Pomimo pecha-giganta, ktory ciagnal sie od tygodnia, udalo sie wystartowac, a nawet ladnie ukonczyc, co prawda na jednym biegu od polowy 2. OS i bez wydechu oraz baterii, ale zawsze
Niestety udalo mi sie tez zepsuc Studenta, ktory jechal na prawym w zastepstwie Kondzia. Biedny Student jest dzis caly w plastrach i wygladal na mecie, jakby go przelecial nosorozec
Bania w Kominku wczoraj byla super - pozdrowienia dla łaskiej ekipy wariatow!

Pomimo pecha-giganta, ktory ciagnal sie od tygodnia, udalo sie wystartowac, a nawet ladnie ukonczyc, co prawda na jednym biegu od polowy 2. OS i bez wydechu oraz baterii, ale zawsze

Niestety udalo mi sie tez zepsuc Studenta, ktory jechal na prawym w zastepstwie Kondzia. Biedny Student jest dzis caly w plastrach i wygladal na mecie, jakby go przelecial nosorozec

Bania w Kominku wczoraj byla super - pozdrowienia dla łaskiej ekipy wariatow!
Na stronce ludzi co dostarczali chipy do liczenia kolek i czasow, pod linkiem http://www.motoresults.pl/index.php?idz ... =0&lang=pl mozna pogladac dokladne wyniki kolek, czasy i inne dokladne atrakcje (oczywiscie tylko OS2)
domator
domator
Witam.Jeżdżę Celicą z nr. 27 W dn. 24.08.07 wykluczono mnie z rajdu za nielegalny objazd trasy.Po BT 1 pojechaliśmy Celicą z mechanikiem na łąkę, gdzie miał być ulokowany park maszyn (stał tam nasz serwis).W trakcie jazdy samochód zaczął tracić moc(znacie naszą nieustanną walkę z techniką ,która szwankuje).Okazało się ,że padła pompa paliwa.Po wymianie musiałem wypróbować nową pompę. Aby to uczynić,auto musi przejechać 2-3 km na pełnych obrotach silnika. Regulamin mówi, że"Trasa odcinka specjalnego wyznaczona jest PONUMEROWANYMI BRAMKAMI I TAśMAMI OSTRZEGAWCZYMI" Ponieważ Celicą na pełnych obrotach nie bardzo da się jechać po asfalcie,za sobą mając plażę i działki a przed sobą łąkę, która BEDZIE OS-em wybieramy z mechanikiem jazdę po łące.Nie ma na niej ani NUMEROWANYCH BRAMEK ,ANI TASM OSTRZEGAWCZYCH.Do tego na łące jeżdżą trzy samochody.Nie napiszę jakie aby kolegom nie robić problemów, podobnych naszym.Po ujechaniu kilkuset metrów gaśnie całkowicie silnik.Okazuje się że padła następna pompa.Podjeżdża do nas serwis i na linie ciągnie nas pod warsztat-naczepę.Wymieniamy kolejną pompę paliwa i ponownie ż objeżdżamy LAKE a nie OS.Zjechaliśmy spokojne pod warsztat i na luzie jedziemy biura rajdu.Tam dowiadujemy się ,że jesteśmy oszustami i wykluczono nas z rajdu.Podobno któryś z kolegów zawodników powiadomił ZSS ,że Celica ujeżdża po OS-ie.I teraz dwa pytania: 1-Czy nieoznakowana łąka jest OS-em ? 2-Czy jeśli na tym terenie jeżdziłem H-6 znam ten teren dosyć dobrze-dodatkowe 2 kółka polepszyłyby mój opis trasy? Dodam ,że na dzien dzisiejszy mam dość rajdów i bardzo poważnie myślę o wycofaniu Celicy.To miała być dobra zabawa a nie nieustanny stres. Na koniec KOLEGO DUDZIAK-DZIęKUJę JEST PAN WSPANIAłYM CZłOWIEKIEM!!!!!!!!
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dlaczego nie probowales tego wyjasnic na miejscu?
I o co chodzi z Andrzejem?
Co do mnie, to tez raz bylem mocno rozgoryczony postawa sedziow i wladz rajdu, ale akurat w Łasku bylo pod tym wzgledem super - byla zyczliwosc i chec pomocy, a nie znudzenie i opedzanie sie od zawodnikow, jak w G.Kalwarii.

I o co chodzi z Andrzejem?
Co do mnie, to tez raz bylem mocno rozgoryczony postawa sedziow i wladz rajdu, ale akurat w Łasku bylo pod tym wzgledem super - byla zyczliwosc i chec pomocy, a nie znudzenie i opedzanie sie od zawodnikow, jak w G.Kalwarii.
Muszę dodać ,że złożyliśmy protest jeszcze wieczorem,po przeczytaniu komunikatu,ale ZSS stwierdził ,że regulamin jest regulaminem(szkoda ,że dotyczy on tylko zawodników) i że reagują na zgłoszenie zawodników. Co do Pana Dudziaka i jego pilota Pana Sikory-to ONI namówili nas na złożenie protestu i podpisali go jako świadkowie,którzy widzieli nasze zmagania z techniką. Niestety potraktowano ich poświadczenie jako podpis "znajomków".(tak mi powiedziano)Jeszcze raz wielkie dzięki dla PANOW DUDZIAK I SIKORA!!!!!!!!!!!
To nieprawda. Rozmawialem w sobote z Darkiem Andrzejewskim, ktory przesiadl sie w tym sezonie zza kierownicy za stolik sedziowski i wyraznie powiedzial ze po prostu ktorys z sedziow byl na trasie. Nie podejrzewam, żeby ktos z nas - zawodnikow - mial chec Cie "podkablowac".Tinex pisze:Podobno któryś z kolegów zawodników powiadomił ZSS ,że Celica ujeżdża po OS-ie.
Granica pomiedzy jezdzeniem po trasie a poza nia czyli np. obok bramek jest w RMPST bardzo cienka i obaj wiemy ze tak jest. W plaskich rajdach jest latwiej ocenic - albo jedziesz po drodze albo nie. Przeciez cala te trase mozna bylo przejechac "obok" trasy (obok bramek) i mozna twierdzic ze sie po trasie nie jezdzi. Tak niestety jest i trzeba dmuchac na zimne.
pozdr.
domator
PS. Mam nadzieje ze nie zrezygnujesz ze startow bo Celica to jednak widowiskowy samochod jest

Runda podobnie jak w zeszłym roku zorganizowana bardzo dorze kibice mają na co popatrzeć i mają gdzie stanąć aby było dużo widać a nie tylko jedną prostą na której się nic nie dzieje.....
Witek nie wycofuj się bo tak jak Domator napisał że celika jest bardzo fajnym autem i popieram jego zdanie...
Witek nie wycofuj się bo tak jak Domator napisał że celika jest bardzo fajnym autem i popieram jego zdanie...
SJ 410 '82r.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Tinex pisze:. Co do Pana Dudziaka i jego pilota Pana Sikory-to ONI namówili nas na złożenie protestu i podpisali go jako świadkowie,którzy widzieli nasze zmagania z techniką. Niestety potraktowano ich poświadczenie jako podpis "znajomków".(tak mi powiedziano)Jeszcze raz wielkie dzięki dla PANOW DUDZIAK I SIKORA!!!!!!!!!!!

Co do pilota, to nie nazywa sie Sikora, tylko Krzysiek Mildner.
Co do samej sytuacji, to nie wiem, co powiedziec, po prostu mi przykro...
2 minutowy material z "Raport Turbo" z rundy w Łasku dostepny na naszej stronie www.rally4x4.pl -> filmy - ZAPRASZAM.
domator
domator
Dwa filmiki OS1 oraz OS2 :
http://www.wehikul4x4.prv.pl/
http://www.wehikul4x4.prv.pl/