Odpublicznienie forum RMPST

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
mirek_to

Odpublicznienie forum RMPST

Post autor: mirek_to » ndz paź 19, 2008 9:21 pm

Rzucam temat pod dyskusję.
Uważam, że roztrząsanie problemów, które dotyczą zawodników i naszych mistrzostw nie powinno odbywać się na forum publicznym, bo nie służy to sprawie. Poruszamy tematy, które nie powinny być czytane przez kibiców i potencjalnych sponsorów. Psuje to wizerunek środowiska i może być źle interpretowane przez ludzi z poza branży.
Podobnie jak było z forami regionalnymi można umieścić forum RMPST w dziale "kluby" i moderator będzie dawał dostęp osobom które chcemy aby tam się znalazły.
Co myślicie ??
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » wt paź 21, 2008 6:56 am

raczej osobne zamkniete forum trza wyprodukować - dla tych co tylko jęczą i narzekają ...zresztą w tym kraju tylko narzekać potrafimy.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt paź 21, 2008 10:47 am

Trzeba gdzieś ponarzekać (czyt. rozładować negatywne emocje) - tak to już mamy w naturze, ale nie wszyscy powinni to czytać.
T2 optymista

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » wt paź 21, 2008 11:52 am

Szary, Mistrzu,
Ja cie prosze....
Ja nie narzekam tylko OCZEKUJE od PZM ze wreszcie cos zrobi. Ze to zacznie wygladac jak rajdy terenowe a nie popierdolka.
Przyjedziesz teraz do Maszczonowa na kolejna runde z suma OS 25-30 km. I co? Bedziesz zadowolony? Acha, zapomnialem dodac ze jak znam Budy Józefowskie to bedziemy znowu jezdzic po krzakach 10 km/h lamiac zawais i topiac sie w blocie.
Rozwalili rallycross, rozwalaja teraz plaskie (zawodnicy na maxa narzekaja ze nie ma mediow, ze organizacja zla, itd...) Nas nie rozwalili bo nigdy nie bylismy "porzadna" dyscyplina ale NIC nie chca zrobic zeby bylo lepiej.
Oczywiscie cala nasza glupota polega na tym ze jezdzimy w tych popierdolkach (sam sie do tego glosno przyznaje) zamiast walnac piescia w stol i powiedziec DOSC badziewia.

"narzekajacy" domator

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » wt paź 21, 2008 5:10 pm

Najblizsza okazja już w piątek! Walnijcie tam ostro w stół!! :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Robert suzuka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Robert suzuka » wt paź 21, 2008 9:31 pm

Jeśli Szary ci pasuje taki sezon to chyba jesteś jedyny. Ja będę narzekał bo to jest kpina. Mi się udało załatwić tak ze sezon objezdze i mam koszty zwrócone ale chyba mam wobec tego jakieś zobowiązanie. W ten sposób cięzko będzie na następny rok mieć pieniądze na Drezno lub baję. A myślę ze trzeba do czegoś dązyć albo przestać jeździć. (chyba ze se kupimy z Michałem maszynkę do robienia pieniędzy a on jest drukarzem i kolory dobierze, od razu se euro wyprodukujemy)

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » pn paź 27, 2008 11:34 am

No i dostałem zjebkę hiee
Fakt - wyjeby są fajne - nie narzekam gdyz nie widzę szans na zmiane czegokolwiek a może dojsć do tego, że wogóle nie będzie RMPST więc nie bedzie gdzie jeździć.
Zreszta sami widzicie jak wyglądała dyskusja na spotkaniu piatkowym.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn paź 27, 2008 1:03 pm

Nie zmienia to faktu żeby odpublicznić to forum, chyba że wolicie srać we własne gniazdo i prać brudy przy wszystkich.
T2 optymista

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » pn paź 27, 2008 1:06 pm

mirek_to pisze:Nie zmienia to faktu żeby odpublicznić to forum, chyba że wolicie srać we własne gniazdo i prać brudy przy wszystkich.
Jestem za.
Rysiu? Jestes tam? Moze ankietke bys dolozyl? Ale zeby tylko zawodnicy mogli glosowac :-)

domator

Awatar użytkownika
sylwekszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

rajdy terenowe....

Post autor: sylwekszu » pn paź 27, 2008 1:10 pm

domator pisze:Szary, Mistrzu,
Ja cie prosze....
Ja nie narzekam tylko OCZEKUJE od PZM ze wreszcie cos zrobi. Ze to zacznie wygladac jak rajdy terenowe a nie popierdolka.
Przyjedziesz teraz do Maszczonowa na kolejna runde z suma OS 25-30 km. I co? Bedziesz zadowolony? Acha, zapomnialem dodac ze jak znam Budy Józefowskie to bedziemy znowu jezdzic po krzakach 10 km/h lamiac zawais i topiac sie w blocie.
Rozwalili rallycross, rozwalaja teraz plaskie (zawodnicy na maxa narzekaja ze nie ma mediow, ze organizacja zla, itd...) Nas nie rozwalili bo nigdy nie bylismy "porzadna" dyscyplina ale NIC nie chca zrobic zeby bylo lepiej.
Oczywiscie cala nasza glupota polega na tym ze jezdzimy w tych popierdolkach (sam sie do tego glosno przyznaje) zamiast walnac piescia w stol i powiedziec DOSC badziewia.

"narzekajacy" domator
Piotr mam pytanie :Co rozumiesz po pojeciem "rajdy terenowe" ??
emerytowany pilot

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn paź 27, 2008 1:15 pm

domator pisze:
mirek_to pisze:Nie zmienia to faktu żeby odpublicznić to forum, chyba że wolicie srać we własne gniazdo i prać brudy przy wszystkich.
Jestem za.
Rysiu? Jestes tam? Moze ankietke bys dolozyl? Ale zeby tylko zawodnicy mogli glosowac :-)

domator
dobry pomysł :)2
T2 optymista

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » pn paź 27, 2008 1:18 pm

Odpowiedz jest prosta. Zdefiniowana przez FIA.
Nazywa sie Cross Country.
Poniewaz nie ma mistrzostw swiata - jak wiesz - sa rozgrywane zawody o puchar swiata. Do tego FIA wymyslila serie Baja dla mniejszych, europejskich krajow. Odpowiednik Mistrzostw Europy? Chyba tak trzeba na to patrzec.
Stety czy niestety - nie mieszkamy w Afryce i nie mozemy robic rajdu 600 km po wydmach. Ja to rozumiem. Masz jednak przykladowe imprezy robione w naszej strefie klimatycznej (Baja Italia, Baja Porto Alegre, Wegierska Baja, itd...) gdzie mimo braku piasku :-) mozna zrobic RAJD na ktory chce sie przyjechac teamowi Mitsubishi i VW. I to jest cel.
Teraz bardziej szczegolowo. Trasa rajdu terenowego ma przebiegac w takim terenie ze jadac na 100% i nie popelniajac bledu nie niszczysz samochodu. Nasze trasy powoduja ze jadac na 90% i nie popelniajac bledu - i tak go rozwalasz!
Jesli droga przez lake (dostaecznie dziurawa) napotyka na 2 metrowa dziure w ziemi (OS na Budach) to zadaniem ustawiacza trasy jest zrobic dwa ladne zakrety i OMINAC te dziure a nie wpuszczac nas w nia albo dolewac wody z cysterny zeby bylo fajniej! To jest skandal.

domator

PS. Moze by sie przeniesc z ta dyskusja na watek "co dalej" ktory zalozylem? Bo to jak najbardziej do niego nalezy....

west

Post autor: west » pn paź 27, 2008 1:39 pm

Podejmując decyzję o zamknięciu forum pomyślcie proszę o osobach które zamierzają wystartować W RMPST . Tak naprawdę jest to jedno z nielicznych miejsc gdzie można poczytać informacje z pierwszej ręki czyli od Was zawodników . Niech każdy ma możliwość podjęcia decyzji na podstawie faktycznych informacji czy chce się pakować w takie imprezy czy nie ...

pozdr

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn paź 27, 2008 1:44 pm

Osobiscie uwazam, ze powinno pozostac ogolnie dostepne... Jak chcemy cos uzgadniac na osobnosci, to mozna zalozyc klub rmpst na forum. Ten dzial niech zostanie, chocby z powodow, o ktorych pisze "west".
Choc nie wiem, czy moge sie wypowiadac, bo w przyszlym roku odpuszczam...

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn paź 27, 2008 1:58 pm

Misiek Bielsko pisze:Osobiscie uwazam, ze powinno pozostac ogolnie dostepne... Jak chcemy cos uzgadniac na osobnosci, to mozna zalozyc klub rmpst na forum. Ten dzial niech zostanie, chocby z powodow, o ktorych pisze "west".
Choc nie wiem, czy moge sie wypowiadac, bo w przyszlym roku odpuszczam...
Jedno nie przeszkadza drugiemu, a "klub RMPST" jest potrzebny !!
T2 optymista

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pn paź 27, 2008 7:35 pm

jesli nie chcecie zeby ktokolwiek czytał wasze posty na temat RMPST to po prostu nie piszcie o tym na forum , głupota jest zakładanie tematu o odpublicznienie ogólnodostepnego forum , bo ktoś moze sie dowiedziec jakie to szmbo , co do terenu to sama nazwa mówi mistrzostwa samochodów terenowych , więc jesli trasa jest przejezdna bez uzycia wyciągarki czy tez osób trzecich to chyba teren przejezdny dla samochodu terenowego , to że nie z zadawalająca predkościa i możliwościa pobrudzenia go w błocie to trudno nie wszyscy maja mozliwośc piaskowania podwozia na pustyni .
Pozdrawiam AMATOR

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn paź 27, 2008 8:08 pm

Widzisz... nie rozchodzi sie o to, ze nieprzejezdna - nasze pokraki jezdza swobodnie tam, gdzie parch musi miec ze 37 cali. Masa-moc-opona robia swoje.
Chodzi o to, ze jak chcemy sobie pojezdzic w tzw. trudnym terenie, to ja np. jade na Zmote, Mutt, czy cokolwiek. Cross-country polega na sciganiu sie poza drogami. Sciganiu sie, a nie przeprawie, czy wjezdzaniu w dziury.
Te trasy sa dziecinnie latwe i nie szkodza autom jesli pokonuje sie je bez stopera. Sprobuj kolego pojechac jednak dwa razy szybciej, jak potrafi to normalna, seryjna terenowka, to zobaczysz o co chodzi...
Nie wiem, czy wystarczajaco jasno :-? Przyjemnosc ze scigania zaczyna sie dla mnie ok. 100kmh.
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2008 8:28 pm przez Misiek Bielsko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn paź 27, 2008 8:13 pm

Pięknie powiedziane Misiek :)2
T2 optymista

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pn paź 27, 2008 8:51 pm

Misiek Bielsko pisze:Widzisz... nie rozchodzi sie o to, ze nieprzejezdna - nasze pokraki jezdza swobodnie tam, gdzie parch musi miec ze 37 cali. Masa-moc-opona robia swoje.
Chodzi o to, ze jak chcemy sobie pojezdzic w tzw. trudnym terenie, to ja np. jade na Zmote, Mutt, czy cokolwiek. Cross-country polega na sciganiu sie poza drogami. Sciganiu sie, a nie przeprawie, czy wjezdzaniu w dziury.
Te trasy sa dziecinnie latwe i nie szkodza autom jesli pokonuje sie je bez stopera. Sprobuj kolego pojechac jednak dwa razy szybciej, jak potrafi to normalna, seryjna terenowka, to zobaczysz o co chodzi...
Nie wiem, czy wystarczajaco jasno :-? Przyjemnosc ze scigania zaczyna sie dla mnie ok. 100kmh.
rozumiem chęć zapierdalaczki czasami nawet to lubię , choć skłaniam się raczej do extremy , nie rozumiem checi odpublicznienia .

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn paź 27, 2008 9:04 pm

Wyścig zbrojeń trwa, starty są coraz droższe, wielu z nas szuka sponsorów i musimy zacząć dbać o wizerunek.
Idź na rozmowę z potencjalnym sponsorem, który odrobił lekcje i dzień wcześniej poczytał nasze forum - wszystkiego najlepszego.
Poza tym nasze stare i nowe samochody będą musiały przejść BT przed 1 rundą w 2009 :wink:
T2 optymista

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » pn paź 27, 2008 9:11 pm

Misiek Bielsko pisze:Widzisz... nie rozchodzi sie o to, ze nieprzejezdna - nasze pokraki jezdza swobodnie tam, gdzie parch musi miec ze 37 cali. Masa-moc-opona robia swoje.
@Misiek uważaj bo dostaniesz bana od admina za reklamę :lol:

aby byc w temacie: lubię poczytac sobie dział RMPST wiec piszcie tutaj dla "ludu" a w klubie czy gdzie tam niech piszą zawodnicy o tym co chcą pisac/dyskutowac :)
Jimny :)21

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » wt paź 28, 2008 12:14 am

Myślę, że ten dział to dobry pomysł...
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt paź 28, 2008 9:23 pm

No i stało się, mamy dział:
RMPST zawodnicy
T2 optymista

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt paź 28, 2008 11:43 pm

mirek_to pisze:No i stało się, mamy dział:
RMPST zawodnicy
Taaaa... jacy zawodnicy ??

Pasza
Biga
bystry
domator
Dominika
Igor K
jarząbek
klos
leziony
mirek_to
Misiek Bielsko
Robert suzuka
szary

sztuk 12 i do tego sami zawodnicy ;-)

Poczekam jeszcze chwile z wypisaniem się ;-)
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » wt paź 28, 2008 11:57 pm

Biga pisze: Taaaa... jacy zawodnicy ??
Jakie rajdy, tacy zawodnicy ...
...to je reli...
...były pilot... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”