Licencja sportowa
Moderator: Pasza
Licencja sportowa
Jak w temacie. Kto chętny do zrobienie licencji. Może podczas I rundy RMPST?
Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
Re: Licencja sportowa
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

Zastanów się pięć razy czy na pewno jest Ci ona potrzebna? 

Zastanowiłem się 5 razy
Moje plany są ściśle z nią związane.
To nie jest dożywotni pakt z diabłem
Skąd ta troska?

To nie jest dożywotni pakt z diabłem

Skąd ta troska?
remstów Ci sie zachciałoHighway pisze:Zastanowiłem się 5 razy![]()
To nie jest dożywotni pakt z diabłem![]()
Skąd ta troska?
czy moze baji

Jimny 

Myslisz sie. To JEST dozywotni pakt z diablem.Highway pisze:Zastanowiłem się 5 razy![]()
To nie jest dożywotni pakt z diabłem![]()
Skąd ta troska?
Majac licencje nigdy nie bedziesz mogl wystartowac w KJST (nawet jesli nie oplacisz licencji na nastepny rok i ona nie bedzie wazna).
Majac licencje musisz pytac o pozwolenie twoj AK czy mozesz wystartowac w rajdzie nie firmowanym przez FIA/PZM/AK. I z pewnoscia go nie dostaniesz.
Oczywiscie ten drugi punkt jest olewany przez wszystkich - co nie znaczy ze nie istnieje problem. Rok temu przy Berlin-Wroclaw Albert sie sporo nakrecil zeby zalatwiz zgode dla zawodnikow RMPST.
Punkt pierwszy istnieje i znam taki przypadek z zycia. Majac niewazna licencje nie mozesz startowac w RMPST bo licencja niewazna i w KJST tez nie bo masz/miales licencje.
Pakt z diablem.
domator
Niemal co do słowa chciałem napisać to co Domator!
To JEST pakt z diabłem!
Gorzej!
...z PZM-otem!!
Ps. A teraz, gdy przepisy coraz bardziej przybliżają nas do światowej normalności, sądzę, że będą skrupulatniej przestrzegane! A to oznacza, że trudniej (czyt.-bardziej ryzykowne) będzie wystartowanie zawodników z licencją w jakiejkolwiek amatorskiej imprezie.
Przypadek z płaskich-Kryterium Kamionki...
To JEST pakt z diabłem!
Gorzej!
...z PZM-otem!!

Ps. A teraz, gdy przepisy coraz bardziej przybliżają nas do światowej normalności, sądzę, że będą skrupulatniej przestrzegane! A to oznacza, że trudniej (czyt.-bardziej ryzykowne) będzie wystartowanie zawodników z licencją w jakiejkolwiek amatorskiej imprezie.
Przypadek z płaskich-Kryterium Kamionki...
Jak już pisałem zastanowiłem się. Robię to z własnej i nieprzymuszonej woli. Chcę jeździć w imprezach FIA/PZM. Koniec tematu.
P.S.
Coraz więcej imprez prywatnych uzyskuje zgody na start zawodników z licencją i będzie tego coraz więcej.
P.S.
Po co Ci nowe T1 i T2?
P.S.
Albert ma już jak widać sposób na PZM (patrz GER) a inni też się "docierają".
P.S.
Coraz więcej imprez prywatnych uzyskuje zgody na start zawodników z licencją i będzie tego coraz więcej.
P.S.
Po co Ci nowe T1 i T2?
P.S.
Albert ma już jak widać sposób na PZM (patrz GER) a inni też się "docierają".
Do mnie pytanie?Highway pisze: P.S.
Po co Ci nowe T1 i T2?
domator
Czy z licencją "R Cross Country" można w Pucharze Baja startować tylko jako pilot czy jako kierowca też?
Wydaje mi się, że tylko jako pilot.
Wiam.Highway pisze:Czy z licencją "R Cross Country" można w Pucharze Baja startować tylko jako pilot czy jako kierowca też?
Jako kierowca też.
To dlaczego stoi:
7. Licencja kierowcy stopnia „R cross country only” upoważnia do:
7.1 Udziału w charakterze kierowcy w rajdach RMPST.
7.2 Udziału w charakterze pilota w rajdach RD-3L, RSP PZM oraz RMPST.
źródło: Regulamin licencji 24042009 ze strony PZM
7. Licencja kierowcy stopnia „R cross country only” upoważnia do:
7.1 Udziału w charakterze kierowcy w rajdach RMPST.
7.2 Udziału w charakterze pilota w rajdach RD-3L, RSP PZM oraz RMPST.
źródło: Regulamin licencji 24042009 ze strony PZM
Nie prawda. Mozesz wystartowac w KJST w "kategorii gość". Nie bedziesz klasyfikowany z uczestnikami tylko oddzielnie.domator pisze:... Majac licencje nigdy nie bedziesz mogl wystartowac w KJST (nawet jesli nie oplacisz licencji na nastepny rok i ona nie bedzie wazna)...
Dlaczego niby "z pewnością" ma nie dostać? Jesli jest to impreza zagraniczna to prawie na pewno dostanie taka zgodę.domator pisze:... Majac licencje musisz pytac o pozwolenie twoj AK czy mozesz wystartowac w rajdzie nie firmowanym przez FIA/PZM/AK. I z pewnoscia go nie dostaniesz.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
Tak? Dostaniesz oficjalna zgode na elchota czy touarega?
domator
domator
Tak.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
OK. To znaczy ze sie mylilem. Ale juz na polskie bedzie trudniej, prawda?
P.
P.
Co nie znaczy że niemozliwedomator pisze:OK. To znaczy ze sie mylilem. Ale juz na polskie bedzie trudniej, prawda?
P.

Pajerko '94, 2.8 Td, Suzi Samurai 1.3
gg 1058986
gg 1058986
Prawda.
licencja "R Cross Country"
Witam
Informuję, że odbędzie się w terminie 30 maja 2009 kolejne szkolenie oraz egzamin na licencję stopnia "R Cross Country".
Harmonogram szkolenia, koszty oraz tryb zgłoszeń pozostają takie same jak w pierwszym terminie.
Na pierwszym terminie szkolenie oraz egzamin ukończyło 9 osób.
Informację o pierwszym szkoleniu i egzaminie są na:http://www.pzm.pl/Rajdy_terenowe/Aktual ... ss_country
Zmienia się jedynie data.
Informuję, że odbędzie się w terminie 30 maja 2009 kolejne szkolenie oraz egzamin na licencję stopnia "R Cross Country".
Harmonogram szkolenia, koszty oraz tryb zgłoszeń pozostają takie same jak w pierwszym terminie.
Na pierwszym terminie szkolenie oraz egzamin ukończyło 9 osób.
Informację o pierwszym szkoleniu i egzaminie są na:http://www.pzm.pl/Rajdy_terenowe/Aktual ... ss_country
Zmienia się jedynie data.
...z licencją można przecież w KJST wystartować - w klasie "GOŚĆ".
Czy się mylę ?
Czy się mylę ?
Wg. mnie się mylisz, ale ...mogę się mylić!

...a po cholerę?thomas78 pisze:...z licencją można przecież w KJST wystartować - w klasie "GOŚĆ".
Czy się mylę ?

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Elementarne - zeby nie trzeba bylo przerabiac auta z zeszlego roku do nowych klas, albo jak sie np. sprzedalo auto, a ma ochote sie pobawic np. suzuka...