holek w szczecinie - pytanie
holek w szczecinie - pytanie
Ja wiem ze latwo sie jest madrzyc siedzac w fotelu przed telewizorem w cieplych kapciach ale mam pytanie:
Jak to jest ze z 20-30 zawodnikow NIKT sie nie zdenerwował i nie napisal protestu tylko wszyscy elegancko laseczke Holkowi zrobili i pozwolili na nielegalny serwis?
domator
Jak to jest ze z 20-30 zawodnikow NIKT sie nie zdenerwował i nie napisal protestu tylko wszyscy elegancko laseczke Holkowi zrobili i pozwolili na nielegalny serwis?
domator
Re: holek w szczecinie - pytanie
Pewno dlatego iż ci co zawsze robili "dym", już nie jeżdżą.
pozdrawiam, wysłany na przedwczesną emeryturę.
pozdrawiam, wysłany na przedwczesną emeryturę.

-
- jestem tu nowy...
Witam całą ekipe po dość długim czasie. Całej sytuacji dokładnie nie znam ale jeśli Piotrek coś wyniuchał to musi być na coś żeczy!
Nikt nie zgłosił nikt nic nie powiedział a teraz nikt nie może nic zrobić!!!!!!! To po co sobie strzępić język to i tak nic nieda!!!
Powiem tylko tyle,że jeśli byłby "orka" to powstało by tam piekło jak w Górze Kalwarji. To oczywiście moje prywatne zdanie.
Pozdrowionka marek mahindra

Powiem tylko tyle,że jeśli byłby "orka" to powstało by tam piekło jak w Górze Kalwarji. To oczywiście moje prywatne zdanie.
Pozdrowionka marek mahindra

MAREK MAHINDRA
To zadne niuchanie nie jest. Chyba nikt nie ma watpliwosci co do faktu czyli serwisowania na dojazdowce. Watpliwosci sie zaczely podczas interpretacji sedziowskiej tegoz faktu.
Ja po prostu jestem ciekaw zdania tych co startowali. Dlaczego siedzieli cicho?
Na ostatniej rundzie na jakiej startowalem (Rzeszow 2009) w nocy spadl deszcz a wszyscy mistrzowie glownie czescy byli na AT i G1. Rano przed OS po parku zamknietym mialo nie byc serwisu. Przyszedl sedzia i zapytal czy zgadzamy sie (stalismy w grupie zawodnikow) na dodatkowy serwis przed OS nr 1 na prosbe braci czechow. Ja sie nie zgodzilem (glosno). Wiec i tak za 10 minut wisial komunikat komisji sedziowskiej ze jest serwis. I dupa. Dalczego sie nie zgodzilem? Bo mialem MTki
No w kazdym razie rozumiem ze coraz czesciej sa rowni i rowniejsi. A ze podobno w przyszlym roku jezdze w RMPST to bym chcial sie wczuc w atmosfere i ustalic komu robic loda zeby byc rowniejszym
)
domator
Ja po prostu jestem ciekaw zdania tych co startowali. Dlaczego siedzieli cicho?
Na ostatniej rundzie na jakiej startowalem (Rzeszow 2009) w nocy spadl deszcz a wszyscy mistrzowie glownie czescy byli na AT i G1. Rano przed OS po parku zamknietym mialo nie byc serwisu. Przyszedl sedzia i zapytal czy zgadzamy sie (stalismy w grupie zawodnikow) na dodatkowy serwis przed OS nr 1 na prosbe braci czechow. Ja sie nie zgodzilem (glosno). Wiec i tak za 10 minut wisial komunikat komisji sedziowskiej ze jest serwis. I dupa. Dalczego sie nie zgodzilem? Bo mialem MTki

No w kazdym razie rozumiem ze coraz czesciej sa rowni i rowniejsi. A ze podobno w przyszlym roku jezdze w RMPST to bym chcial sie wczuc w atmosfere i ustalic komu robic loda zeby byc rowniejszym

domator
Dobre
. No ale "Co wolno Wojewodzie to nie tobie s....... ". 

- Robert suzuka
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jak to widzę to mnie krew zalewa. Nawet nie wiem w którym momencie to było. Sami naprawialiśmy samochód na przedostatnim oesie bo wyrwaliśmy amortyzator a pewnie wtedy trwała cała akcja(my nie skupiamy tyle widzów). Ale naprawdę sami. I nie w rękawiczkach. Po dojechhaniu do mety doszły jakieś pogłoski ale nie wiadomo było mi dokładnie co jest grane. Jeżeli są zawodnicy którzy to widzieli i nie podnieśli głosu to właśnie to robienie loda. Jestem wkurzony że nikt nic nie chciał powiedzieć. Jak makiem zasiał.
Swoją drogą to na jednym filmie sędzia stoi i się patrzy na wszystko. Z kórego automobilklubu on jest i jak się nazywa?
Wstyd i hańba.
Mi się doczepili że nie mam wstecznego światła a Woźniakowi że ma lampę obluzowaną z tyłu. Dobrze że dowodów rejestracyjnych nie zabrali.
Swoją drogą to na jednym filmie sędzia stoi i się patrzy na wszystko. Z kórego automobilklubu on jest i jak się nazywa?
Wstyd i hańba.
Mi się doczepili że nie mam wstecznego światła a Woźniakowi że ma lampę obluzowaną z tyłu. Dobrze że dowodów rejestracyjnych nie zabrali.
O ile mi wiadomo sędzia z "sumiastym wąsem" jest z Gorzowa.
-
- jestem tu nowy...
Piotrek znasz może tą interpretację bo jestem ciekawy co wymyślili aby wybielić tą sytuację. Znowu że nie widzieli przecież "SUM " stał i się przyglądał. A jeśli chodzi o zawodników którzy całą sytuację widzieli to na filmiku widać jak na dłoni kto poklepuje i pociesza naszego mistrza w czasie "serwisu"
MAREK MAHINDRA
- Robert suzuka
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jak za rok będzie kolejka w Szczecinie do robienia loda to ja idę na piwo. Mam nadzieję że nie będę jedyny.
interpretacje znam jedynie ze strony Baja Poland z Facebooka gdzie ludzie troche o tym pisza. Nie wiem "czyja" to jest strona ale albo organizatorow albo Orlenu. W kazdym razie dyskusja wygladala tak:
Za Gazeta Wyborcza Szczecin: (...) (Hołowczyc) Długo musiał jednak czekać na ostateczne wyniki rajdu, gdyż sędziowie zastanawiali się, czy podczas usuwania awarii w samochodzie Hołowczyca nie została udzielona niedozwolona pomoc techniczna. - W trakcie tr...wania etapu nie wolno serwisantom dokonywać napraw. Półoś i hamulce naprawiałem sam - wyjaśnił Hołowczyc. Ostatecznie sędziowie uznali, że błędów nie było.
Na Facebooku i w Internecie jest sporo filmów z całej sytuacji, gdzie wyraźnie widać że mechanicy Overdrive naprawiają Navarrę. Dodatkowo, pomiędzy nimi chodzi Scrutineer i się przygląda (sam to widziałem) - jak precyzuje to regulamin? dlaczego napisano że "błędów nie było"?
Baja Poland
Faktycznie, chwilę to trwało - Sędziowie przeglądali właśnie zdjęcia i filmy. Chodziło o przepisy szczegółowe, Serwisowi nie wolno rozpocząć odkręcania koła, wolno dokończyć niektóre rozpoczęte prace itd.
Koniec końców sędziowie uznali, że ...nie było uchybień i żaden z zawodników nie złożył też protestu. Zobacz więcej
Konrad Jęcek
I jeszcze jedno - gdzie była płachta serwisowa?
Piotr Domownik
Prosze was - wolno dokonczyc prace serwisowe?!? A polos i klucze lezaly zapewne w rowie i zaloga je przypadkowo znalazla...
Ogolnie niestety kluczowe jest zdanie "Nikt nie wniosl protestu". No bo wlasnie dlaczego - ze powroce do pytania mojeo, ktore rozpoczelo ten watek?
Ja nie kojarze tego SUMA ale rozumiem ze nazwisko, ktore pada w czeskim artykule na koncu to wlasnie on, tak?
domator
Za Gazeta Wyborcza Szczecin: (...) (Hołowczyc) Długo musiał jednak czekać na ostateczne wyniki rajdu, gdyż sędziowie zastanawiali się, czy podczas usuwania awarii w samochodzie Hołowczyca nie została udzielona niedozwolona pomoc techniczna. - W trakcie tr...wania etapu nie wolno serwisantom dokonywać napraw. Półoś i hamulce naprawiałem sam - wyjaśnił Hołowczyc. Ostatecznie sędziowie uznali, że błędów nie było.
Na Facebooku i w Internecie jest sporo filmów z całej sytuacji, gdzie wyraźnie widać że mechanicy Overdrive naprawiają Navarrę. Dodatkowo, pomiędzy nimi chodzi Scrutineer i się przygląda (sam to widziałem) - jak precyzuje to regulamin? dlaczego napisano że "błędów nie było"?
Baja Poland
Faktycznie, chwilę to trwało - Sędziowie przeglądali właśnie zdjęcia i filmy. Chodziło o przepisy szczegółowe, Serwisowi nie wolno rozpocząć odkręcania koła, wolno dokończyć niektóre rozpoczęte prace itd.
Koniec końców sędziowie uznali, że ...nie było uchybień i żaden z zawodników nie złożył też protestu. Zobacz więcej
Konrad Jęcek
I jeszcze jedno - gdzie była płachta serwisowa?
Piotr Domownik
Prosze was - wolno dokonczyc prace serwisowe?!? A polos i klucze lezaly zapewne w rowie i zaloga je przypadkowo znalazla...
Ogolnie niestety kluczowe jest zdanie "Nikt nie wniosl protestu". No bo wlasnie dlaczego - ze powroce do pytania mojeo, ktore rozpoczelo ten watek?
Ja nie kojarze tego SUMA ale rozumiem ze nazwisko, ktore pada w czeskim artykule na koncu to wlasnie on, tak?
domator
- Robert suzuka
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Czy i możemy oficjalnie jako zawodnicy RMPST zwrócić się o wyjaśnienie sytuacji zaistniałej w Szczecinie?
Czy ktoś to poprze?
Czy ktoś to poprze?
Heh,
widzę, że najbardziej aktywni są nieobecni w Szczecinie - chyba głód jazdy
. Mi nasuwa się tylko jedno pytanie. Dlaczego, skoro zawodnicy mieli wątpliwości, nikt nie zgłosił prośby o wyjaśnienie tylko teraz, tydzień po rajdzie chcecie wnosić zbiorowe protesty. Nie kumam tego. Internet dodaje odwagi?
Jak to mawiają niektórzy, rajd wygrywa się jazdą, a nie na papierze.
@Piotr - wspomniałeś o szacunku do Hołka, jego woli walki itd. Tego nikt mu nie ujmie. Przed feralnym 10 oesem wydarzył się wypadek drogowy, z odcinka zjechały karetki więc nie można było rozpocząć II pętli. Organizatorzy ze względu na opóźnienie chcieli odwołać os 10 i ew 11. Hołek, który miał ciśnienie na jazdę, wytłumaczył działaczom, że ze względu na kibiców lepiej opóźnić rajd niż odwoływać. Wierz mi, większość naszych asów miała już dość ścigania, rywalizacji, w oczach niektórych widziałem błagalne spojrzenia aby ta szczecińska gehenna miała już swój koniec. Ale niestety, wyścig trwał dalej i o ironio, był pechowy, dla tego który chciał dobrze.
Pozdro
widzę, że najbardziej aktywni są nieobecni w Szczecinie - chyba głód jazdy

Jak to mawiają niektórzy, rajd wygrywa się jazdą, a nie na papierze.
@Piotr - wspomniałeś o szacunku do Hołka, jego woli walki itd. Tego nikt mu nie ujmie. Przed feralnym 10 oesem wydarzył się wypadek drogowy, z odcinka zjechały karetki więc nie można było rozpocząć II pętli. Organizatorzy ze względu na opóźnienie chcieli odwołać os 10 i ew 11. Hołek, który miał ciśnienie na jazdę, wytłumaczył działaczom, że ze względu na kibiców lepiej opóźnić rajd niż odwoływać. Wierz mi, większość naszych asów miała już dość ścigania, rywalizacji, w oczach niektórych widziałem błagalne spojrzenia aby ta szczecińska gehenna miała już swój koniec. Ale niestety, wyścig trwał dalej i o ironio, był pechowy, dla tego który chciał dobrze.

Pozdro
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

Ja tez moglbym napisac ze rajdy sie wygrywa na trasie a nie przy "zielonym stoliku". I tez bym mial racje.
Nic to, potwierdzilo to moja teorie ze nasi dzialacze/sedziowie sie nadaja do.... No sami wiecie do czego sie nadaja....
Chyba @Rysiu nie bedziesz ich bronil?
domator
Nic to, potwierdzilo to moja teorie ze nasi dzialacze/sedziowie sie nadaja do.... No sami wiecie do czego sie nadaja....
Chyba @Rysiu nie bedziesz ich bronil?
domator
Wszędzie na świecie działacze są źli. Czy to FIA, FIS, FIFA... 

...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

..UEFA...
Ale nasi są... najźlejsi!

Ale nasi są... najźlejsi!

Ironia losu: przekonał dyrektora rajdu żeby nie odwoływał OSów, po czym wsiadł i na starcie ukręcił półoś.
Obca pomoc przy naprawie - cóż, jak z niej korzystamy to OK, a jak Hołek to afera.
Postępowanie sędziego obecnego przy zdarzeniu - karygodne.
Brak protestów zawodników - nie widzieliśmy tego, załogi z którymi rozmawiałem też nie widziały. Po mecie w parku afera, że Hołka naprawiali, jakieś zdjęcia. Dla mnie osobiście plotka i zdjęcia z nieznanego zródła nie są wystarczające do składania protestu.
Ogólnie niesmak, ale jak nikt osobiście nie widział i oficjalnie nie protestował, to niema co robić szumu po fakcie bo się narobi smród i zaszkodzi całej sprawie.

Obca pomoc przy naprawie - cóż, jak z niej korzystamy to OK, a jak Hołek to afera.

Postępowanie sędziego obecnego przy zdarzeniu - karygodne.

Brak protestów zawodników - nie widzieliśmy tego, załogi z którymi rozmawiałem też nie widziały. Po mecie w parku afera, że Hołka naprawiali, jakieś zdjęcia. Dla mnie osobiście plotka i zdjęcia z nieznanego zródła nie są wystarczające do składania protestu.

Ogólnie niesmak, ale jak nikt osobiście nie widział i oficjalnie nie protestował, to niema co robić szumu po fakcie bo się narobi smród i zaszkodzi całej sprawie.

T2 optymista
"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"
- Robert suzuka
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jaki smród ktoś zrobi? Czego trzeba się bać. Co na BK nas odrzucą? To nie będzie miał kto jeździć. Teraz jeszcze okaże się że zostaną 4 rajdy roku. Niech coś zrobią a nie tylko głowy do góry i paniska.
Nie chodzi o BK, podważanie uczciwości sędziowania szkodzi wizerunkowi naszego sportu.
T2 optymista
Mirek, prosze cie...
Ja sie juz uspokoilem w sprawie Holka i w sumie najwiekszy zal mam do siedziow.
Podwazanie uczciwosci ksiezy szkodzi wizerunkowi kosciola. Za to byc moze pomaga 10 letnim chlopcom.
Podwazanie uczciwosci sedziow karnych szkodzi wizerunkowi wymiaru sprawiedliwosci. Za to byc moze pomaga nieuczciwie siedzacym w wiezieniu.
Podwazanie uczciowosci ...itd....
Co ty chcesz PZPN zrobic? Ja wiem ze nam jest niedaleko ale za chwile bedzie mozna na allegro kupic miejsce w rajdzie u sedziego?
Jak sa oszustami i klamcami to na pohybel im! Do piachu historii!
P.
Ja sie juz uspokoilem w sprawie Holka i w sumie najwiekszy zal mam do siedziow.
Podwazanie uczciwosci ksiezy szkodzi wizerunkowi kosciola. Za to byc moze pomaga 10 letnim chlopcom.
Podwazanie uczciwosci sedziow karnych szkodzi wizerunkowi wymiaru sprawiedliwosci. Za to byc moze pomaga nieuczciwie siedzacym w wiezieniu.
Podwazanie uczciowosci ...itd....
Co ty chcesz PZPN zrobic? Ja wiem ze nam jest niedaleko ale za chwile bedzie mozna na allegro kupic miejsce w rajdzie u sedziego?
Jak sa oszustami i klamcami to na pohybel im! Do piachu historii!
P.
Każdy kto był pewien nieuczciwości Hołka i miał na to dowody, mógł złożyć protest.
Ubolewam nad postawą sędziów, wstyd jak cholera, Czesi na swojej stronie nieźle nas obsmarowali.
Jednakże uważam, że w przypadku braku protestów, rozdmuchiwanie całej sprawy nie służy popularyzacji rajdów CC.
Ubolewam nad postawą sędziów, wstyd jak cholera, Czesi na swojej stronie nieźle nas obsmarowali.
Jednakże uważam, że w przypadku braku protestów, rozdmuchiwanie całej sprawy nie służy popularyzacji rajdów CC.
T2 optymista
no i dlatego pisze na stronie forum dla zawodnikow!
Ale nie pisz mi tu glupot ze mamy gowno trzymac w kieszeni zeby nie zasmierdzialo na zewnatrz!!!
Ale nie pisz mi tu glupot ze mamy gowno trzymac w kieszeni zeby nie zasmierdzialo na zewnatrz!!!
Piotr,
Pisałem w kategoriach ogólnych, to forum jest akurat bardzo dobrym miejscem do roztrąsania tej sprawy.
Swoją drogą ciekawe czy Czesi napiszą do FIA i jak PZM wybrnie z sytuacji
Pisałem w kategoriach ogólnych, to forum jest akurat bardzo dobrym miejscem do roztrąsania tej sprawy.
Swoją drogą ciekawe czy Czesi napiszą do FIA i jak PZM wybrnie z sytuacji

T2 optymista
- Robert suzuka
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Oby napisali.Chwalmy Pana.