V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulinowo
Moderator: Misiek Bielsko
Re: V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulino
Na Inwazji nie było czasówki i nie będzie na zlocie militarnym.SkinMar pisze:Człowieku czasówka była na "Inwazji Borne Sulinowo" a to jest zlot militarny!Jogi4x4 pisze: chociaz o jakiejs czasowce pomyslec i jakims pucharku...
A bylo tak fajnie
!
A co było a nie jest ........ czasy się zmieniły.
Pucharek możesz sobie kupić w sklepie i 50 zyla będzie mało żeby był ładny.
Na impreze terenową jedź terenówką a na militarną pokazać się w mundurze

Watpie w to... Widzialem piekne puchary zrobione z tlokow od silnika i pomalowane, wygladaly bardzo fajnie i wyjatkowo a koszt byl mniejszy...a nie gotowce ze sklepu...trzeba byc pomyslowymPiotr Y60 pisze:[Pucharek możesz sobie kupić w sklepie i 50 zyla będzie mało żeby był ładny.

Galloper LWB - turysta
Czyli tak gwoli ścisłości, czyli jeśli przyjadę samochodem niemilitarnym, razem 3 osoby w aucie to koszt 80zł?
A co mam zagwarantowane na terenie, chodzi mi o to czy namioty jakieś są, i co po ile, etc...
Nie chodzi mi o negowanie ceny ale o to żeby dowiedzieć się co za tę cenę dostaje, bo pojazdy militarne (szczególnie ciężarowe) bardzo mnie interesują.
A co mam zagwarantowane na terenie, chodzi mi o to czy namioty jakieś są, i co po ile, etc...
Nie chodzi mi o negowanie ceny ale o to żeby dowiedzieć się co za tę cenę dostaje, bo pojazdy militarne (szczególnie ciężarowe) bardzo mnie interesują.
Widzę że kolega ma spory kawałek do przejechania, nie tak jak Ja (1kmDarek pisze:Ja przybędę dopiero w czwartek, nie dam rady wcześniej, ale do zobaczenia w czwartek

Ja będę dopiero w środę bo jeszcze jestem za granicą, ale myślami juz na tankodromie.
Ził 131 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Bosman,
Nie chcę "bić piany" na temat kosztów. My szykujemy się do Borneo od tygodni. Mamy Willisy, Stara wojskowego z czasów Stalina, Skota, Urala i Alwisa angielskiego. Żeby to wszystko przywieźć wymajmujemy skład ciężki, który kosztuje nie 50 i nie 100zł, a tysiące. Wiadomo, że w kabinie Tira nie wsiądzie kilkunastu chłopa (właścicieli pojazdów). Będziemy jechali swoimi terenówkami. Czy uważasz, że tacy pasjonaci również ppowinni wypłacać za każdą terenówkę pomne 50zł?Jak trzeba będzie to zapłacimy - żaden z nas nie zbiednieje, ale uważam, że ilość i jakość zabytków ,jaką przywieziemy do wystarczający wkład. Będę wdzięczny za odpis.
Bono.
Nie chcę "bić piany" na temat kosztów. My szykujemy się do Borneo od tygodni. Mamy Willisy, Stara wojskowego z czasów Stalina, Skota, Urala i Alwisa angielskiego. Żeby to wszystko przywieźć wymajmujemy skład ciężki, który kosztuje nie 50 i nie 100zł, a tysiące. Wiadomo, że w kabinie Tira nie wsiądzie kilkunastu chłopa (właścicieli pojazdów). Będziemy jechali swoimi terenówkami. Czy uważasz, że tacy pasjonaci również ppowinni wypłacać za każdą terenówkę pomne 50zł?Jak trzeba będzie to zapłacimy - żaden z nas nie zbiednieje, ale uważam, że ilość i jakość zabytków ,jaką przywieziemy do wystarczający wkład. Będę wdzięczny za odpis.
Bono.
Bosman pisze:Termin zlotu 14-17 sierpień.Można przyjechać wczesniej.
Wjazd na tankodrom tylko pojazdy militarne.
Opłaty ;
poj.cywilne/motocykle i samochody - 50 zł.
poj.militarne o DMC do 3,5t. - 10 zł.
zwolnione z opłat poj.militarne o DMC pow.3,5t. oraz wszystkie zabytkowe/tablice historyczne oraz wyprodukowane pow.1945r.włącznie/
Uczestnicy - 10zł.
Na teren tankodromu nie będą wpuszczane qady oraz osoby pod wpływem alkocholu.
Na terenie obozowiska obowiązuje szybkość do 5 km/h. Osoby nie przestrzegajacy regulaminu będą usuwani z tereny zlotowiska/zatrudniamy 50 osób profesjonalnej ochrony/.
nie da rady. nie wsadzisz reduktora i skrzyni od g do mostów od patrola::D:D:D:D:DJogi4x4 pisze:Dwa lata temu podczas zlotu w BS byly organizowane czasowki przez pewnego pana.
Dla mnie to dziwne, interesuja mnie militaria, mam mundur z pelnym uposarzeniem ale wole japonskie auto niz Uaz czy Gaz przy ktorych trzeba spedzac dni a nie godziny w warsztacie i dlaczego z tego powodu mam byc poszkodowany? Tylko dlatego ze mam japonska terenowke a nie radziecka? A jesli ktos przyjedzie zalozmy UAZEM z mostami od Patrola, silnikiem 2.5l z BMW i skrzyniami od G, i wogole to nie bedzie przypominac UAZa tylko terenowe auto z naklejkami z rajdow,a bedzie miec wbite UAZ w dowod to tez go wposcicie jako pojaz militarny?????
Pozdrawiam
GELENDA MY CAR MY LIFE!! Legendewagen
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Deszczu było co nie miara, ale na to nikt nie ma wpływu. Ogólnie fajnie było.
Na przyszły rok organizator musi tylko baczniej pilnowac terenu zlotowiska. Miała obowiązywać prędkość 5 km/h , ale paru młodych na motocrosach zrobiło sobie na terenie obozowiska teren do ujeżdźania pomiędzy namiotami. Nie wpuszczano ich na tankodrom to w najlepsze upalali na terenie obozowiska.
Do zobaczenia za rok na zlocie.
Pzdr
Na przyszły rok organizator musi tylko baczniej pilnowac terenu zlotowiska. Miała obowiązywać prędkość 5 km/h , ale paru młodych na motocrosach zrobiło sobie na terenie obozowiska teren do ujeżdźania pomiędzy namiotami. Nie wpuszczano ich na tankodrom to w najlepsze upalali na terenie obozowiska.
Do zobaczenia za rok na zlocie.
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.