X Chojnicki Zlot
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam,
proponuje sprawdzić wyniki zamieszczone na stronie zlotu... moim zdaniem tu też się troszkę pogubili.... Generalnie nie ma co płakać lub się cieszyć bo do offroad-u to tej trasie wiele brakowało.
Nie będę już wypisywał tego co można znaleść w innych postach... gdyby nie ekipa z którą przyjechałem chyba umarłbym z nudów . Pozdrowienia dla Grzesia, Miśków, Wandali i Jasia.
Kolego KODŻI wielkie brawa za + "awaria prądu w czasie tego żałosnego spektaklu na scenie"
pozdro
tomek
proponuje sprawdzić wyniki zamieszczone na stronie zlotu... moim zdaniem tu też się troszkę pogubili.... Generalnie nie ma co płakać lub się cieszyć bo do offroad-u to tej trasie wiele brakowało.
Nie będę już wypisywał tego co można znaleść w innych postach... gdyby nie ekipa z którą przyjechałem chyba umarłbym z nudów . Pozdrowienia dla Grzesia, Miśków, Wandali i Jasia.
Kolego KODŻI wielkie brawa za + "awaria prądu w czasie tego żałosnego spektaklu na scenie"
pozdro
tomek
TLC HDJ 100
dokładnie!tomwar pisze:Witam,
proponuje sprawdzić wyniki zamieszczone na stronie zlotu... moim zdaniem tu też się troszkę pogubili....
stek bzdur,doskonale pamietam jakie miałem czasy!
ale zupełnym hitem jest 30ta któraś pozycja mojego brata,który w ogóle na zlot nie przyjechał!
z podanymi czasami,a jakże

żenua
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było
- gosik.wroc
-
Oczywiście - zgadzam się. Ale skoro uczestnicy mają obowiązki - organizatorzy też powinni.Właściciel Browaru pisze:Zacznijmy od tego, że jakaś graniczna godzina musiała być ustalona.
Oczywiście. Byli szybsi, lepsi - fakt. Sporo załóg pojechało np. od razu na objazd drugiej próby. My czekałyśmy tam dobre pół godziny, jeśli nie więcej, bo leśniczy stał z lizaczkiem, a złapany po wielu próbach na telefon Andrzej Derengowski - "wyjaśniał sprawę" ( któremu BTW dziękuję za wyjaśnienia - to miły gest).Właściciel Browaru pisze:Tym bardziej, że znakomita większość uczestników zmieściła się w terminie oddania karty.
Problem jest w tym, że wypadałoby o tym poinformować np. sędziów, którzy mogliby przekazać tę informację dalej albo dać info na stronie, na scenie - przepływ informacji był praktycznie żaden. Pytałam jeszcze w niedzielę i ludzie mówili, że oddane po 19.00 karty nie były liczone. W tym jest właśnie problem.Właściciel Browaru pisze:Ale nie o tym chciałem pisać. Otóż, poszliśmy na rękę maruderom i wszystkie karty drogowe dostarczone do biura zlotu do godziny 20.00 OSOBIŚCIE zaniosłem do ośrodka "Psia Góra" i WŁASNORĘCZNIE wręczyłem osobom liczącym wyniki. Więc gdzie jest problem?
Pomijam takich oszołomów z oczywistych względów.Właściciel Browaru pisze:Przy okazji chcę wspomnieć o tym, co usłyszałem od załogi, która oddała mi kartę o 19.58. "Bo myśmy jeszcze byli w Chojnicach, bo pod Hypernovą zostawiliśmy drugą terenówkę".
Dzięki za za wyjaśnienia: jeszcze raz gwoli wyjaśnienia: nie była to nieuzasadniona pretensja, a informacja od sędziego na ostatnim OSie. No cóż - nie jestem wróżką i nie umiem czytać w myślach organizatorów. Ale pytam wyznaczoną ze strony organizatora osobę, czyli sędziego - ten udziela mi informacji, więc uznaję ją za wiążącą. Misiek 13 ma rację, dezinformacja sędziów na ostatnim OS-ie była spora, ale nie tylko tam. A co do organizatorów - to myślisz, że ciągnęłabym się 350 km w jedną stronę nie wiedząc nic o organizatorach i o ich możliwościach? Mylisz się - miałam jak najlepszą opinię!Właściciel Browaru pisze:
takie kompletnie nieuzasadnione pretensje, jak w powyższym cytacie, mocno obniżają wiarygodność innych komentarzy.
pozdr.
Jeżeli mówimy już o sędziach, to mam na to świadków, przy starcie do turystyka panowie sędziowie stali sobie z piwkiem w ręku i puszczali załogi na trasę turystyka. Tak chyba nie powinno to wyglądać?gosik.wroc pisze:
Dzięki za za wyjaśnienia: jeszcze raz gwoli wyjaśnienia: nie była to nieuzasadniona pretensja, a informacja od sędziego na ostatnim OSie. No cóż - nie jestem wróżką i nie umiem czytać w myślach organizatorów. Ale pytam wyznaczoną ze strony organizatora osobę, czyli sędziego - ten udziela mi informacji, więc uznaję ją za wiążącą. Misiek 13 ma rację, dezinformacja sędziów na ostatnim OS-ie była spora, ale nie tylko tam. A co do organizatorów - to myślisz, że ciągnęłabym się 350 km w jedną stronę nie wiedząc nic o organizatorach i o ich możliwościach? Mylisz się - miałam jak najlepszą opinię!
pozdr.
3.0 V6 +Ironman
bo jak to powiedział mój Kolega to zajeżdżało TRUPEM aż miło - organizatorzy powinniście na Jasną Górę na kolanach z uwiązanymi na kinetyku swoimi sprzętami że nic się nie stało ten suburbanek to by zwinął ze 30 osób i nawet byście go z miejsca nie ruszyli
pozdro dla ekipy z suburbana - byliście zajeb
jak organizować zawody to sobie sprawdźcie w Wałczu i Brodnicy i zamiast brać jakiegoś tam sponosra od vw porsche breloczków to byście wzieli firmę od wursta i przynajmniej po zwałce na trasie off troszku by nam się gęby uśmiechnęły
trasa dobrana optymalnie
chyba dla kopary, gelo monstera
1 - ok
2 - chgw - ale przynajmiej bym disco utopił
3 - ok
4 - dla wozów z wyciągarkami i suzuk ok dla reszty kicha chyba że ktoś na siłe chce zajechać brykę
5 - a tu już mnie szlak trafił - dupsko mnie bolało od tego zapindalania po lasach i polach i mi się odechciało, jak bym się discco tam windolił to znowu ktoś musiałby mnie targać
6 z rana było fajnie ale nie zdążyliśmy
i tak macie to w ...... ale za rok mnie nie będzie i całej załogi z Torunia raczej też, więc miłych przygotowań do XI i dalszych sukcesów
pozdrawiam
pozdro dla ekipy z suburbana - byliście zajeb
jak organizować zawody to sobie sprawdźcie w Wałczu i Brodnicy i zamiast brać jakiegoś tam sponosra od vw porsche breloczków to byście wzieli firmę od wursta i przynajmniej po zwałce na trasie off troszku by nam się gęby uśmiechnęły
trasa dobrana optymalnie
chyba dla kopary, gelo monstera
1 - ok
2 - chgw - ale przynajmiej bym disco utopił
3 - ok
4 - dla wozów z wyciągarkami i suzuk ok dla reszty kicha chyba że ktoś na siłe chce zajechać brykę
5 - a tu już mnie szlak trafił - dupsko mnie bolało od tego zapindalania po lasach i polach i mi się odechciało, jak bym się discco tam windolił to znowu ktoś musiałby mnie targać
6 z rana było fajnie ale nie zdążyliśmy
i tak macie to w ...... ale za rok mnie nie będzie i całej załogi z Torunia raczej też, więc miłych przygotowań do XI i dalszych sukcesów
pozdrawiam
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
-
Coś mi się wydaje , że to właśnie była klasa off-roadowa , w której to wyciągarka , trapy i iinne szpeje są po prostu nieodzowne. Jak dla mnie ogromnym nieporozumieniem jest jazda w klasie extrem samochodu bez odpowiedniego wyposażenia . Ponieważ był to zlot więc tak naprawdę trasa została dobrana bardzo , bardzo lajtowo z jakąś minimalną namiastką prawdziwego off-roadu . Pomimo sympati dla organizatorów moje odczucia ze zlotu są takie sobie . Miałem wrażenie , że jest to zlot dla sportowców i tylko dla sportowców . Klasa off-road była nic nie znaczącym dodatkiem do całej imprezy . Po zjeździe do bazy praktycznie nie istnieliśmy jako grupa biorąca udział w zlocie . Kiedyś na tych zlotach bywało trochę innaczej .jpi pisze:4 - dla wozów z wyciągarkami i suzuk ok dla reszty kicha chyba że ktoś na siłe chce zajechać brykę
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
a teraz Szanownych uczestników zapraszam na kilka filmików - może ktoś się zobaczy
1. niewiasty w niedzielę
http://pl.youtube.com/watch?v=_OEb6qjZ62U
2. żółty garbi
http://pl.youtube.com/watch?v=BCALkSfI6bI
3. suburbanek na próbie z rzeką
http://pl.youtube.com/watch?v=kc0_3p6NdWQ
4. niedzielny ranek na psiej popisy suzuk i naszego patrolka
http://pl.youtube.com/watch?v=2Vy8ZjaFM40
5 przed startem
http://pl.youtube.com/watch?v=oMpjB6uHES4
6 no i jeszcze uazo patrolo zmota
http://pl.youtube.com/watch?v=uzOcXNcUcWg
1. niewiasty w niedzielę
http://pl.youtube.com/watch?v=_OEb6qjZ62U
2. żółty garbi
http://pl.youtube.com/watch?v=BCALkSfI6bI
3. suburbanek na próbie z rzeką
http://pl.youtube.com/watch?v=kc0_3p6NdWQ
4. niedzielny ranek na psiej popisy suzuk i naszego patrolka
http://pl.youtube.com/watch?v=2Vy8ZjaFM40
5 przed startem
http://pl.youtube.com/watch?v=oMpjB6uHES4
6 no i jeszcze uazo patrolo zmota
http://pl.youtube.com/watch?v=uzOcXNcUcWg
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
my to są Ci od czerwonego parcha wiszącego na drzewku, jeszcze rz dziękuje w imieniu kolegibodek1 pisze:O jak miło![]()
![]()
![]()
![]()
Nawet nie widziałem Was kiedy kręciliście mój podjazd na 4 os-ie . Było trochę stromo i zabrakło blokad żeby bujnąć się bez wyciagarki!

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
sam podziękuję
.w ramach ciekawostki mogę Wam powiedzieć,że samochód miałem pod takim kątem,że wyciekł mi cały płyn (ok 2,5 litra) do spryskiwaczy PRZEZ SPRYSKIWACZ
a but od trzymania na maxa wciśniętego hamulca prawie zwulkanizował się z pedałem
RAZ JESZCZE DZIĘKI
maciek

a but od trzymania na maxa wciśniętego hamulca prawie zwulkanizował się z pedałem

RAZ JESZCZE DZIĘKI
maciek
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było
Jesli moglbym wtracic..... jechalem w klasie sportowej, niestety na pierwszym odcinku rozkrecil mi sie wal i wyrwalo palec z aparatu zaplonowego. Po nie ustannej reanimacji udalo sie auto uruchomic. Czasowo bylem pare godzin do tylu od reszty wiec postanowilem pojechac na odcinek nr 6 czyli Psia Gora. Nie wiem jak to sie stalo ale w wynikach mam wpisane pkt na wszystkich oseach. Moglby jakis kumaty zobaczyc o co chodzi ? Czy to jest taryfa czy poprostu pkt za przejazdy. Miejsce 39.
Co do imprezy. Mimo duzych przeszkod jakie mnie napotkaly jestem zadowolonyu z imprezy i jesli odbnedzie sie nast. edycja napewno przyjade

Co do imprezy. Mimo duzych przeszkod jakie mnie napotkaly jestem zadowolonyu z imprezy i jesli odbnedzie sie nast. edycja napewno przyjade

Przygotowania do dakaru 2016

-
Bardzo proszę , ale pifkomacmal2 pisze:sam podziękuję.w ramach ciekawostki mogę Wam powiedzieć,że samochód miałem pod takim kątem,że wyciekł mi cały płyn (ok 2,5 litra) do spryskiwaczy PRZEZ SPRYSKIWACZ
![]()
![]()
a but od trzymania na maxa wciśniętego hamulca prawie zwulkanizował się z pedałem![]()
RAZ JESZCZE DZIĘKI
maciek

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
Kilka zdjęć z odreagowania sportowych i niesportowych emocji ekipy suzukowni.pl. Te fajniejsze autorstwa Karoliny Hope, której tą droga chcę podziękować za ich udostępnienie.
Wejście do galerii przez www.suzukownia.pl
Wejście do galerii przez www.suzukownia.pl
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego
Mnie impreza się podobała
Pomimo pewnych nie dociągnięć , zawsze takie są i moim zdaniem nie ma co przeżywać ...
Imprezę na tak dużą ilość aut nie jest łatwo zrobić i o tym wiem , nawiązuje do organizacji ... jakoś nie byłem zaskoczony ... może dużo widziałem i na wielu imprezach byłem ...
Syf robią niestety również uczestnicy zlotu i to w większej mierze ...
Trasa ? off-road moim zdaniem najlepsza ze wszystkich Chojnic ... podobała mi się .
Jak i próby , fakt ze zdążyłem przed zamknięciem próby nr.2 tu lipa ze strony organizatora ...
Talony kible itp. Mam to gdzieś ...liczy się towarzystwo ..za 5 stów dawali kiedyś parówkę
Zresztą zawsze stawiam na siebie i towarzystwo , nigdy się nie zawiodłem ...
Jak ktoś chce szczęście za 2 stówy to niech idzie do klubu , dla pań i panów
Pomimo pewnych nie dociągnięć , zawsze takie są i moim zdaniem nie ma co przeżywać ...
Imprezę na tak dużą ilość aut nie jest łatwo zrobić i o tym wiem , nawiązuje do organizacji ... jakoś nie byłem zaskoczony ... może dużo widziałem i na wielu imprezach byłem ...
Syf robią niestety również uczestnicy zlotu i to w większej mierze ...
Trasa ? off-road moim zdaniem najlepsza ze wszystkich Chojnic ... podobała mi się .
Jak i próby , fakt ze zdążyłem przed zamknięciem próby nr.2 tu lipa ze strony organizatora ...
Talony kible itp. Mam to gdzieś ...liczy się towarzystwo ..za 5 stów dawali kiedyś parówkę

Zresztą zawsze stawiam na siebie i towarzystwo , nigdy się nie zawiodłem ...
Jak ktoś chce szczęście za 2 stówy to niech idzie do klubu , dla pań i panów

pozdrawiam Marek
offpoje team
offpoje team
Do Wszystkich , krtorzy krytykuja : zorganizujcie podobna imreze o tej skali
Zaliczylem wszystkie proby ( w tym nr.2) i jak dla mnie byly wytyczone dla pojazdow przygotowanych do jazdy off-road.
Ciesze sie ze moglem znow byc na Psiej Gorze ( choc biwakowalismy poza nia) .
Pozdrowienia dla Wszystkich ,ktorych spotkalem
Artur Harry gubala

Zaliczylem wszystkie proby ( w tym nr.2) i jak dla mnie byly wytyczone dla pojazdow przygotowanych do jazdy off-road.
Ciesze sie ze moglem znow byc na Psiej Gorze ( choc biwakowalismy poza nia) .
Pozdrowienia dla Wszystkich ,ktorych spotkalem

Artur Harry gubala
Umyłem dzisiaj auto i bardzo sie rozczarowałem , że naklejka pamiątkowa ze zlotu jest a raczej była papierowa - żenada , a ja ją nakleiłem na honorowym miejscu i chciałem zostawić na aucie jako pamiątkę a karcher ją spłukał jak liścia, no nie ale lipa 

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Teraz masz miejsce na nowe nalepki....tylko się cieszyćUmyłem dzisiaj auto i bardzo sie rozczarowałem , że naklejka pamiątkowa ze zlotu jest a raczej była papierowa - żenada , a ja ją nakleiłem na honorowym miejscu i chciałem zostawić na aucie jako pamiątkę a karcher ją spłukał jak liścia, no nie ale lipa

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
Jestem na liście i zamierzam sie dobrze bawić, bo "jezus" rozumie ,że są auta przygotowane do wyczynu i extrimu .wołynka pisze:np z OP
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- gosik.wroc
-
- gosik.wroc
-
Jeśli chodzi o dosłowne odniesienie - to się nie zgodzę, jako że opuszczaliśmy teren pola namiotowego dość późno - można było zobaczyć różnicę pomiędzy obszarem pola namiotowego wydzielonym żerdziami (śmieci zbunkrowane w workach zawieszonych na żerdziach), a obszarem poza żerdziami (totalne wysypisko śmieci).bojach pisze: Syf robią niestety również uczestnicy zlotu i to w większej mierze ...
Chyba, że chodziło o metaforę (trudne słowo

pozdr.