X Chojnicki Zlot

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

tomwar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: tomwar » pn sie 13, 2007 10:47 pm

Witam,

proponuje sprawdzić wyniki zamieszczone na stronie zlotu... moim zdaniem tu też się troszkę pogubili.... Generalnie nie ma co płakać lub się cieszyć bo do offroad-u to tej trasie wiele brakowało.
Nie będę już wypisywał tego co można znaleść w innych postach... gdyby nie ekipa z którą przyjechałem chyba umarłbym z nudów . Pozdrowienia dla Grzesia, Miśków, Wandali i Jasia.

Kolego KODŻI wielkie brawa za + "awaria prądu w czasie tego żałosnego spektaklu na scenie"

pozdro
tomek
TLC HDJ 100

macmal2
Kontaktowanie:

Post autor: macmal2 » pn sie 13, 2007 10:53 pm

tomwar pisze:Witam,

proponuje sprawdzić wyniki zamieszczone na stronie zlotu... moim zdaniem tu też się troszkę pogubili....
dokładnie!
stek bzdur,doskonale pamietam jakie miałem czasy!

ale zupełnym hitem jest 30ta któraś pozycja mojego brata,który w ogóle na zlot nie przyjechał!
z podanymi czasami,a jakże :)2

żenua
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

Awatar użytkownika
BOOGIE

Post autor: BOOGIE » pn sie 13, 2007 10:53 pm

thx i wzajemnie Tomwar =))))
Ostatnio zmieniony pn sie 13, 2007 10:54 pm przez BOOGIE, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz my was jemy =)

Awatar użytkownika
gosik.wroc

Post autor: gosik.wroc » pn sie 13, 2007 10:53 pm

Właściciel Browaru pisze:Zacznijmy od tego, że jakaś graniczna godzina musiała być ustalona.
Oczywiście - zgadzam się. Ale skoro uczestnicy mają obowiązki - organizatorzy też powinni.
Właściciel Browaru pisze:Tym bardziej, że znakomita większość uczestników zmieściła się w terminie oddania karty.
Oczywiście. Byli szybsi, lepsi - fakt. Sporo załóg pojechało np. od razu na objazd drugiej próby. My czekałyśmy tam dobre pół godziny, jeśli nie więcej, bo leśniczy stał z lizaczkiem, a złapany po wielu próbach na telefon Andrzej Derengowski - "wyjaśniał sprawę" ( któremu BTW dziękuję za wyjaśnienia - to miły gest).
Właściciel Browaru pisze:Ale nie o tym chciałem pisać. Otóż, poszliśmy na rękę maruderom i wszystkie karty drogowe dostarczone do biura zlotu do godziny 20.00 OSOBIŚCIE zaniosłem do ośrodka "Psia Góra" i WŁASNORĘCZNIE wręczyłem osobom liczącym wyniki. Więc gdzie jest problem?
Problem jest w tym, że wypadałoby o tym poinformować np. sędziów, którzy mogliby przekazać tę informację dalej albo dać info na stronie, na scenie - przepływ informacji był praktycznie żaden. Pytałam jeszcze w niedzielę i ludzie mówili, że oddane po 19.00 karty nie były liczone. W tym jest właśnie problem.
Właściciel Browaru pisze:Przy okazji chcę wspomnieć o tym, co usłyszałem od załogi, która oddała mi kartę o 19.58. "Bo myśmy jeszcze byli w Chojnicach, bo pod Hypernovą zostawiliśmy drugą terenówkę".
Pomijam takich oszołomów z oczywistych względów.
Właściciel Browaru pisze:

takie kompletnie nieuzasadnione pretensje, jak w powyższym cytacie, mocno obniżają wiarygodność innych komentarzy.
Dzięki za za wyjaśnienia: jeszcze raz gwoli wyjaśnienia: nie była to nieuzasadniona pretensja, a informacja od sędziego na ostatnim OSie. No cóż - nie jestem wróżką i nie umiem czytać w myślach organizatorów. Ale pytam wyznaczoną ze strony organizatora osobę, czyli sędziego - ten udziela mi informacji, więc uznaję ją za wiążącą. Misiek 13 ma rację, dezinformacja sędziów na ostatnim OS-ie była spora, ale nie tylko tam. A co do organizatorów - to myślisz, że ciągnęłabym się 350 km w jedną stronę nie wiedząc nic o organizatorach i o ich możliwościach? Mylisz się - miałam jak najlepszą opinię!

pozdr.

Awatar użytkownika
ArturS

Post autor: ArturS » pn sie 13, 2007 11:23 pm

gosik.wroc pisze:
Dzięki za za wyjaśnienia: jeszcze raz gwoli wyjaśnienia: nie była to nieuzasadniona pretensja, a informacja od sędziego na ostatnim OSie. No cóż - nie jestem wróżką i nie umiem czytać w myślach organizatorów. Ale pytam wyznaczoną ze strony organizatora osobę, czyli sędziego - ten udziela mi informacji, więc uznaję ją za wiążącą. Misiek 13 ma rację, dezinformacja sędziów na ostatnim OS-ie była spora, ale nie tylko tam. A co do organizatorów - to myślisz, że ciągnęłabym się 350 km w jedną stronę nie wiedząc nic o organizatorach i o ich możliwościach? Mylisz się - miałam jak najlepszą opinię!

pozdr.
Jeżeli mówimy już o sędziach, to mam na to świadków, przy starcie do turystyka panowie sędziowie stali sobie z piwkiem w ręku i puszczali załogi na trasę turystyka. Tak chyba nie powinno to wyglądać?
3.0 V6 +Ironman

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt sie 14, 2007 6:17 am

bo jak to powiedział mój Kolega to zajeżdżało TRUPEM aż miło - organizatorzy powinniście na Jasną Górę na kolanach z uwiązanymi na kinetyku swoimi sprzętami że nic się nie stało ten suburbanek to by zwinął ze 30 osób i nawet byście go z miejsca nie ruszyli

pozdro dla ekipy z suburbana - byliście zajeb

jak organizować zawody to sobie sprawdźcie w Wałczu i Brodnicy i zamiast brać jakiegoś tam sponosra od vw porsche breloczków to byście wzieli firmę od wursta i przynajmniej po zwałce na trasie off troszku by nam się gęby uśmiechnęły

trasa dobrana optymalnie

chyba dla kopary, gelo monstera

1 - ok
2 - chgw - ale przynajmiej bym disco utopił
3 - ok
4 - dla wozów z wyciągarkami i suzuk ok dla reszty kicha chyba że ktoś na siłe chce zajechać brykę
5 - a tu już mnie szlak trafił - dupsko mnie bolało od tego zapindalania po lasach i polach i mi się odechciało, jak bym się discco tam windolił to znowu ktoś musiałby mnie targać
6 z rana było fajnie ale nie zdążyliśmy

i tak macie to w ...... ale za rok mnie nie będzie i całej załogi z Torunia raczej też, więc miłych przygotowań do XI i dalszych sukcesów

pozdrawiam
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

bodek1

Post autor: bodek1 » wt sie 14, 2007 7:38 am

jpi pisze:4 - dla wozów z wyciągarkami i suzuk ok dla reszty kicha chyba że ktoś na siłe chce zajechać brykę
Coś mi się wydaje , że to właśnie była klasa off-roadowa , w której to wyciągarka , trapy i iinne szpeje są po prostu nieodzowne. Jak dla mnie ogromnym nieporozumieniem jest jazda w klasie extrem samochodu bez odpowiedniego wyposażenia . Ponieważ był to zlot więc tak naprawdę trasa została dobrana bardzo , bardzo lajtowo z jakąś minimalną namiastką prawdziwego off-roadu . Pomimo sympati dla organizatorów moje odczucia ze zlotu są takie sobie . Miałem wrażenie , że jest to zlot dla sportowców i tylko dla sportowców . Klasa off-road była nic nie znaczącym dodatkiem do całej imprezy . Po zjeździe do bazy praktycznie nie istnieliśmy jako grupa biorąca udział w zlocie . Kiedyś na tych zlotach bywało trochę innaczej .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt sie 14, 2007 8:19 am

a teraz Szanownych uczestników zapraszam na kilka filmików - może ktoś się zobaczy

1. niewiasty w niedzielę
http://pl.youtube.com/watch?v=_OEb6qjZ62U

2. żółty garbi
http://pl.youtube.com/watch?v=BCALkSfI6bI

3. suburbanek na próbie z rzeką
http://pl.youtube.com/watch?v=kc0_3p6NdWQ

4. niedzielny ranek na psiej popisy suzuk i naszego patrolka
http://pl.youtube.com/watch?v=2Vy8ZjaFM40

5 przed startem
http://pl.youtube.com/watch?v=oMpjB6uHES4

6 no i jeszcze uazo patrolo zmota
http://pl.youtube.com/watch?v=uzOcXNcUcWg
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Barthez

Kontaktowanie:

Post autor: Barthez » wt sie 14, 2007 11:08 am

Krotki filmik od naszego team`u z trasy off-road 8)
http://youtube.com/watch?v=2h7P5MUlp-k
pzdr

bodek1

Post autor: bodek1 » wt sie 14, 2007 11:14 am

O jak miło :D :)2 :)2 :)2 :)2 Nawet nie widziałem Was kiedy kręciliście mój podjazd na 4 os-ie . Było trochę stromo i zabrakło blokad żeby bujnąć się bez wyciagarki!

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt sie 14, 2007 11:27 am

bodek1 pisze:O jak miło :D :)2 :)2 :)2 :)2 Nawet nie widziałem Was kiedy kręciliście mój podjazd na 4 os-ie . Było trochę stromo i zabrakło blokad żeby bujnąć się bez wyciagarki!
my to są Ci od czerwonego parcha wiszącego na drzewku, jeszcze rz dziękuje w imieniu kolegi :)2 :)2 :D
LR disco 200
5 o'clock offroad team

macmal2
Kontaktowanie:

Post autor: macmal2 » wt sie 14, 2007 11:56 am

sam podziękuję :wink: .w ramach ciekawostki mogę Wam powiedzieć,że samochód miałem pod takim kątem,że wyciekł mi cały płyn (ok 2,5 litra) do spryskiwaczy PRZEZ SPRYSKIWACZ !! :D
a but od trzymania na maxa wciśniętego hamulca prawie zwulkanizował się z pedałem :D

RAZ JESZCZE DZIĘKI

maciek
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

Awatar użytkownika
StArSzY

Post autor: StArSzY » wt sie 14, 2007 12:32 pm

Jesli moglbym wtracic..... jechalem w klasie sportowej, niestety na pierwszym odcinku rozkrecil mi sie wal i wyrwalo palec z aparatu zaplonowego. Po nie ustannej reanimacji udalo sie auto uruchomic. Czasowo bylem pare godzin do tylu od reszty wiec postanowilem pojechac na odcinek nr 6 czyli Psia Gora. Nie wiem jak to sie stalo ale w wynikach mam wpisane pkt na wszystkich oseach. Moglby jakis kumaty zobaczyc o co chodzi ? Czy to jest taryfa czy poprostu pkt za przejazdy. Miejsce 39.

Co do imprezy. Mimo duzych przeszkod jakie mnie napotkaly jestem zadowolonyu z imprezy i jesli odbnedzie sie nast. edycja napewno przyjade
:)2
Przygotowania do dakaru 2016 :) :)

Awatar użytkownika
Ojo

Post autor: Ojo » wt sie 14, 2007 1:02 pm

Wartość taryf dla poszczególnych OS-ów masz wpisaną na samym dole tabeli.
Ale nie są chyba identyczne z Twoimi wynikami. :D :o
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego

bodek1

Post autor: bodek1 » wt sie 14, 2007 5:27 pm

macmal2 pisze:sam podziękuję :wink: .w ramach ciekawostki mogę Wam powiedzieć,że samochód miałem pod takim kątem,że wyciekł mi cały płyn (ok 2,5 litra) do spryskiwaczy PRZEZ SPRYSKIWACZ !! :D
a but od trzymania na maxa wciśniętego hamulca prawie zwulkanizował się z pedałem :D

RAZ JESZCZE DZIĘKI

maciek
Bardzo proszę , ale pifko :D i tak Cie nie ominie :)21

Awatar użytkownika
Ojo

Post autor: Ojo » wt sie 14, 2007 8:15 pm

Kilka zdjęć z odreagowania sportowych i niesportowych emocji ekipy suzukowni.pl. Te fajniejsze autorstwa Karoliny Hope, której tą droga chcę podziękować za ich udostępnienie.
Wejście do galerii przez www.suzukownia.pl
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego

Awatar użytkownika
bojach
Kontaktowanie:

Post autor: bojach » wt sie 14, 2007 9:26 pm

Mnie impreza się podobała
Pomimo pewnych nie dociągnięć , zawsze takie są i moim zdaniem nie ma co przeżywać ...
Imprezę na tak dużą ilość aut nie jest łatwo zrobić i o tym wiem , nawiązuje do organizacji ... jakoś nie byłem zaskoczony ... może dużo widziałem i na wielu imprezach byłem ...
Syf robią niestety również uczestnicy zlotu i to w większej mierze ...
Trasa ? off-road moim zdaniem najlepsza ze wszystkich Chojnic ... podobała mi się .
Jak i próby , fakt ze zdążyłem przed zamknięciem próby nr.2 tu lipa ze strony organizatora ...
Talony kible itp. Mam to gdzieś ...liczy się towarzystwo ..za 5 stów dawali kiedyś parówkę ;)
Zresztą zawsze stawiam na siebie i towarzystwo , nigdy się nie zawiodłem ...
Jak ktoś chce szczęście za 2 stówy to niech idzie do klubu , dla pań i panów :)21
pozdrawiam Marek
offpoje team

Awatar użytkownika
Harry
Kontaktowanie:

Post autor: Harry » wt sie 14, 2007 9:53 pm

Do Wszystkich , krtorzy krytykuja : zorganizujcie podobna imreze o tej skali :)2
Zaliczylem wszystkie proby ( w tym nr.2) i jak dla mnie byly wytyczone dla pojazdow przygotowanych do jazdy off-road.
Ciesze sie ze moglem znow byc na Psiej Gorze ( choc biwakowalismy poza nia) .
Pozdrowienia dla Wszystkich ,ktorych spotkalem :)2
Artur Harry gubala

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » wt sie 14, 2007 10:19 pm

Umyłem dzisiaj auto i bardzo sie rozczarowałem , że naklejka pamiątkowa ze zlotu jest a raczej była papierowa - żenada , a ja ją nakleiłem na honorowym miejscu i chciałem zostawić na aucie jako pamiątkę a karcher ją spłukał jak liścia, no nie ale lipa :cry:

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » śr sie 15, 2007 7:49 am

Umyłem dzisiaj auto i bardzo sie rozczarowałem , że naklejka pamiątkowa ze zlotu jest a raczej była papierowa - żenada , a ja ją nakleiłem na honorowym miejscu i chciałem zostawić na aucie jako pamiątkę a karcher ją spłukał jak liścia, no nie ale lipa
Teraz masz miejsce na nowe nalepki....tylko się cieszyć :)2
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
wołynka

Post autor: wołynka » śr sie 15, 2007 8:31 am

np z OP :lol:

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr sie 15, 2007 8:42 am

wołynka pisze:np z OP :lol:
Jestem na liście i zamierzam sie dobrze bawić, bo "jezus" rozumie ,że są auta przygotowane do wyczynu i extrimu .

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » śr sie 15, 2007 10:50 am

Noooo....niby tak :)21
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
gosik.wroc

Post autor: gosik.wroc » czw sie 16, 2007 9:11 am

moja nalepka nie dała za wygraną.... myślę, że sekret tkwi w pieczołowitości pilotki, która ją nalepiała... :)21

pozdr.

Awatar użytkownika
gosik.wroc

Post autor: gosik.wroc » czw sie 16, 2007 9:17 am

bojach pisze: Syf robią niestety również uczestnicy zlotu i to w większej mierze ...
Jeśli chodzi o dosłowne odniesienie - to się nie zgodzę, jako że opuszczaliśmy teren pola namiotowego dość późno - można było zobaczyć różnicę pomiędzy obszarem pola namiotowego wydzielonym żerdziami (śmieci zbunkrowane w workach zawieszonych na żerdziach), a obszarem poza żerdziami (totalne wysypisko śmieci).

Chyba, że chodziło o metaforę (trudne słowo ;) ) - a z tym to już różnie... :)21

pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”