"OSTRZECKA PLETA" - 12-13 sierpnia - zapraszamy

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
michał-z

Post autor: michał-z » pn sie 14, 2006 6:50 pm

czy wyniki konkurencji naszych Pań będą też dostępne w internecie? Jestem ciekaw jak Mojej poszło.. czas 1.11.
LT Sven Hedin prawie terenówka.

Awatar użytkownika
Ojo

Post autor: Ojo » pn sie 14, 2006 7:07 pm

biloowa pisze:Bardzo nam sie podobało :) . Troche zrąbaliśy akcje bo nie podbilismy 2 pieczątki przy sklepie i 1 miejsce przepadło , ale 2 tez nie jest złe :) pozdrawiam wszystkich uczestników, do zobaczenia zimą.
O ile dobrze policzyłem to my w podobny sposób straciliśmy II miejsce.
Ale myśle ,że to nie my zrąbaliśmy akcję tylko coś zawiodło w generalnie dobrze przygotowanej imprezie.
Trudno jest bowiem posądzać o gapiostwo ok. 50% załóg (nie licząc tych co nie mieli ani jednej pieczątki).
Z rozmów jakie prowadziłem z innymi uczestnikami na ten temat wynikły trzy zdania.
- ...jaka pieczątka..w jakim sklepie ???.......
- ...bo przecież była tam zimą...
- ...inni tam podbijali to i my też
Szkoda, że element, który ma wpływ na końcowa klasyfikację nie został zdefiniowany np. w road-booku, gdzie jest jego miejsce.
A przecież nie chodzi tutaj tylko o dwa najbardziej prestiżowe miejsca na imprezie :-)( chociaz BIloowie przemknął koło nosa całkiem zgrabny komplet felg) tylko o czytelność zasad rywalizacji.
Dobrze by było Irku gdybyś zajął jakieś stanowisko w tej sprawie, właśnie w imię owej czytelności
Zabawa jednak była przednia, gratulacje dla wszystkich, którzy dojechali do mety, ciepłe słowa dla tych, którzy nie dojechali.
Ty Irku też jesteś niezły :)2
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego

Awatar użytkownika
ryba
Kontaktowanie:

Post autor: ryba » pn sie 14, 2006 7:29 pm

krótka relacja z portalu kartuzy.info
http://www.kartuzy.info/
przy okazji pominięto 2 osoby reprezetujące pow.kartuzy:
63. Daniel Rolbiecki z Borucina (UAZ)
75. Radek Rebicki z Hop (Suzuki Vitara)
Ostatnio zmieniony wt sie 15, 2006 7:26 pm przez ryba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » wt sie 15, 2006 9:22 am

Lśniła Vitarka, lśniła - trzeba przyznać, ale tylko do powrotu z lasu bo później wwyglądała bardziej OFF-ROADowo.

Zapraszam do obejrzenia pierwszej galerii zdjęć z zawodów o tytuł "Króla Błota" - http://www.dprint.net.pl/pleta/index.html

Jeśli chodzi o pieczątkę przy sklepie to:
1. Nie mogła być umieszczona w książce drogowej bo to przekreślało by jej kontrolne zadanie.
2. Obsługa miała sugerować załogom, że w tym miejscu należy pobrać wizę. Z ich relacji wynika, że w czasie gdy pod sklepem stało kilka załóg i podawali karty do opieczętowania, obok "przemykało" kilkanaście samochodów terenowych.
3. Zadaniem tego punktu było potwierdzenie przejazdu załogi po trasie do końca i wyłapanie załóg jadących ze znaczną prędkością przez wsie. (Bo jadąc szybko nie zauważą)
Nie było mnie w tym miejscu podczas trwania imprezy i nie mogę oceniać sposobu pracy obsługi tego punktu, więc jeśli coś mogło nawalić to tylko to. Osobiście jednak nie sądzę, kilka osób przyznało się do przejechania "na ogniu" obok stojących przy sklepie załóg.
Załoga czarnej Vitary która wygrała zlot dała się już wcześniej poznać jako bardzo skrupulatna i dokładna i to zadecydowało o zwycięztwie.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich! :)2 :P

Awatar użytkownika
ryba
Kontaktowanie:

Post autor: ryba » śr sie 16, 2006 12:35 pm

w koncu sie zebralem i wrzucilem kilka zdjec na strone
zapraszam do ogladania galerii ze zlotu
http://www.kaszuby4x4.republika.pl/
skrecilem tez krotki film, dostepny w dziale podpatrzone - slaby, ale jest...
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ojo

Post autor: Ojo » śr sie 16, 2006 1:27 pm

Irek pisze:Lśniła Vitarka, lśniła - trzeba przyznać, ale tylko do powrotu z lasu bo później wwyglądała bardziej OFF-ROADowo.

Zapraszam do obejrzenia pierwszej galerii zdjęć z zawodów o tytuł "Króla Błota" - http://www.dprint.net.pl/pleta/index.html

1. Nie mogła być umieszczona w książce drogowej bo to przekreślało by jej kontrolne zadanie.
2. Obsługa miała sugerować załogom, że w tym miejscu należy pobrać wizę. Z ich relacji wynika, że w czasie gdy pod sklepem stało kilka załóg i podawali karty do opieczętowania, obok "przemykało" kilkanaście samochodów terenowych.
3. Zadaniem tego punktu było potwierdzenie przejazdu załogi po trasie do końca i wyłapanie załóg jadących ze znaczną prędkością przez wsie. (Bo jadąc szybko nie zauważą)
Nie było mnie w tym miejscu podczas trwania imprezy i nie mogę oceniać sposobu pracy obsługi tego punktu, więc jeśli coś mogło nawalić to tylko to. Osobiście jednak nie sądzę, kilka osób przyznało się do przejechania "na ogniu" obok stojących przy sklepie załóg.
Załoga czarnej Vitary która wygrała zlot dała się już wcześniej poznać jako bardzo skrupulatna i dokładna i to zadecydowało o zwycięztwie.
Czytam i nie wierzę własnym oczom. Mam nadzieję że Ty też nie jesteś przekonany do końca do tego co napisałeś.
Przejeżdzaliśmy koło tego sklepu w trzy załogi z bardzo umiarkowaną prędkością i zapewniam Cię, że nic i nikt nie usiłował nam zasugerować przybicia pieczątki w tym miejscu. Przed sklepem w tym czasie nie było żadnego samochodu , a sam sklep wyglądał na zamknięty.
Poza tym owe funkcje kontrolne również wydają się mocno wątpliwe. Sam piszesz, że kilka załóg przyznało się do jazdy "na ogniu koło sklepu" - zostali ukarani... napomnieni?? Ci którzy mieli tego pilnować nawet nie zdązyli spisac ich nr.? A przecież taka informacja powinna do Ciebie dotrzeć
Z jaką prędkością trzeba by jechać, żeby nie zauważyć np człowieka w żołtym kubraczku kręcacego sie przy drodze (jak to miało miejsce zimą) ???
Myslę, że zwykła jawna pieczątka o wiele bardziej spełniłaby swoje funkcje kontrolne, zmuszając jednocześnie kierowców do spokojniejszej jazdy chociażby ze względu na świadomość obecności sędziów.
Zdając się na pocztę pantoflową i przypadek niepotrzebnie zadymia się obraz rywalizacji, a przecież nikomu o to nie chodzi.
Było, minęło...

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » śr sie 16, 2006 9:11 pm

Ojo pisze:
Irek pisze:Lśniła Vitarka, lśniła - trzeba przyznać, ale tylko do powrotu z lasu bo później wwyglądała bardziej OFF-ROADowo.

Czytam i nie wierzę własnym oczom. Mam nadzieję że Ty też nie jesteś przekonany do końca do tego co napisałeś.
Przejeżdzaliśmy koło tego sklepu w trzy załogi z bardzo umiarkowaną prędkością i zapewniam Cię, że nic i nikt nie usiłował nam zasugerować przybicia pieczątki w tym miejscu. Przed sklepem w tym czasie nie było żadnego samochodu , a sam sklep wyglądał na zamknięty.
Poza tym owe funkcje kontrolne również wydają się mocno wątpliwe. Sam piszesz, że kilka załóg przyznało się do jazdy "na ogniu koło sklepu" - zostali ukarani... napomnieni?? Ci którzy mieli tego pilnować nawet nie zdązyli spisac ich nr.? A przecież taka informacja powinna do Ciebie dotrzeć
Z jaką prędkością trzeba by jechać, żeby nie zauważyć np człowieka w żołtym kubraczku kręcacego sie przy drodze (jak to miało miejsce zimą) ???
Myslę, że zwykła jawna pieczątka o wiele bardziej spełniłaby swoje funkcje kontrolne, zmuszając jednocześnie kierowców do spokojniejszej jazdy chociażby ze względu na świadomość obecności sędziów.
Zdając się na pocztę pantoflową i przypadek niepotrzebnie zadymia się obraz rywalizacji, a przecież nikomu o to nie chodzi.
Było, minęło...

Ojo dobrze prawi :)
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

Awatar użytkownika
leonklon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: leonklon » czw sie 17, 2006 12:46 pm

Właśnie było mineło.
Impreza jak zwykle udana,mimo kiepskiej pogody.
Co do punktu kontrolnego w sklepie to mieliśmy fuksa zatrzymując się
w nim po napoje i tym sposobem podbiliśmy pieczątke.
Podziękowania dla I.Koryckiego i reszty organizatorów.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » czw sie 17, 2006 1:22 pm

Z tego co piszecie wynika, że sędziowie ze sklepu się nie spisali. Pozostają jedynie wnioski na przyszłość bo w tej chwili nic innego zrobić już nie możemy.

Awatar użytkownika
Ojo

Post autor: Ojo » czw sie 17, 2006 2:26 pm

Czyli z całą stanowczością możemy powiedzieć, że przegraliśmy przez zapobiegliwość..........
Napoje kupiliśmy wcześniej... :D

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » czw sie 17, 2006 2:51 pm

Przez zbyt małe pragnienie, albo za mało efektywną pracę na trasie - bo wtedy zabrakło by napoi. :lol:
Oczywiście żartuję, jest mi przykro, że nie udało się uniknąć potknięć i mam nadzieję że będzie lepiej!

Awatar użytkownika
bojach
Kontaktowanie:

Post autor: bojach » czw sie 17, 2006 6:14 pm

dobrze ze w lesie zauwazylismy SęDZIóW :)21
pozdrawiam Marek
offpoje team

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » pt sie 18, 2006 11:21 am

Ja nie odbiłem żadnej pieczątki ani w lesie ani w sklepie pod którym zresztą stałem w celu dolania płynu do spryskiwacza .Ale co tam fajnie było i podobało mi sie .Byłem z żoną i jej też się podobało.Jeszczed raz pozdrawiamy wszystkich :)2
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
harry341

Post autor: harry341 » pt sie 18, 2006 4:04 pm

mądry czlowiek po szkodzie..... mimo że zawracaliśmy przy sklepie to też nie zauważylismy ... szkoda, ale nastepną razą bedzie człowiek mądrzejszy...
.. a znudził mi sie podpis ..
661920408

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob sie 19, 2006 11:11 am

My podbiliśmy tylko jedną pieczątke w lesie... :lol: Gdybyśmy podbili ta drugą w sklepie byłoby miejsce 30 a nie 42, ale to tylko zabawa i i tak jestesmy zadowoleni... Żadnych strat w samochodzie i jest git :lol:
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
zly porucznik

Post autor: zly porucznik » sob sie 19, 2006 6:50 pm

My staliśmy pod sklepem, bo kolega z drugiego auta poszedł na zakupy. Ani jemu ani nam nikt nic nie powiedział o pieczątce. Szkoda... :(
Terrano II 2.7 i Samurai 1.6 16v lekko zmotany,
http://picasaweb.google.pl/aszlachta

Awatar użytkownika
harry341

Post autor: harry341 » sob sie 19, 2006 7:15 pm

może propozycja dla organizatora Irka - podać na początku ile jest punktów do znależnienia - podbicia i będzie wszysko jasne ..
.. a znudził mi sie podpis ..
661920408

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob sie 19, 2006 8:29 pm

Wtedy może być za łatwo :lol:

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » ndz sie 20, 2006 10:13 pm

Apel do uczestników zlotu! Potrzebujemy pilnie zdjęcia z momentu wręczenia nagród zwycięzcom z pierwszego dnia imprezy czyli z soboty wieczorem. Jeśli dysponujecie takimi fotkami to prosimy o kontakt.

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » ndz sie 20, 2006 10:15 pm

Szupryk46 pisze:Wtedy może być za łatwo :lol:
Ale nikt nie bedzie sie miał do czego przyczepić. A nie jedni mają inni nie. Tak mi sie to nie podoba ,że tak wyszło no ale co zrobić. Jak to mawia mój kumpel: "PRZYRODA"
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » ndz sie 20, 2006 10:27 pm

A po co te zdjęcia??
Ktoś zwiał z nagrodą?? :D

Awatar użytkownika
gosik.wroc

Post autor: gosik.wroc » ndz sie 20, 2006 10:43 pm

Szupryk46 pisze:Wtedy może być za łatwo :lol:
Czy za łatwo? Nie sądzę. Na pewno sprawiedliwie.

Generalnie dla mnie sprawa jest prosta: Albo uczestnicy wiedzą gdzie są punkty kontrolne i wtedy to oni szukają sędziów albo nie wiedzą i wtedy to sędziowie muszą być czujni i "dać się zobaczyć" przejeżdżającym uczestnikom. Jak już pisał kolega, zawracaliśmy w tym miejscu trzema samochodami, więc o zabójczej prędkości nei może być mowy. Mnie nawet przemknęło, żeby zatrzymać się i coś do picia zakupić, ale zarzuciłam pomysł , no i pojechaliśmy dalej bez pieczątki... Więc rozumiem rozgoryczenie tych, którzy się z a t r z y m a l i pod sklepem, a pieczątki i tak nie dostali...

Dla mnie "zgrzytem" było ogłoszenie wyników klasyfikacji pań: Fajnie, że pierwsza szóstka dostałą nagrody, brawa i w ogóle. O całej reszcie jakoś zapomniano. Szczególnie, że był to koniec imprezy, a samych pań było dużo mniej niż załóg pierwszego dnia, więc można było pokusić się o odczytanie wyników. Ja jechałam pierwszy raz w życiu w terenie na czas i chciałam zwyczajnie wiedzieć, która byłam. Specjalnie opóźniłam wyjazd, niestety moja ciekawość nie została zaspokojona. Dowiedziałam się kilka dni później, ale to już była spóźniona emocja :wink:

Impreza natomiast, mimo drobnych mankamentów, spodobała mi się na tyle (podobnie jak jazda terenowa - nie tylko jako pilot :wink: ), że na pewno nie jest to moja ostatnia impreza tego typu - i na pewno nie ostatnia "pleta". Może zabrzmi to lamersko, ale tyle błota do przejechania, ile było w lesie, widziałam do tej pory tylko we śnie! :D

Wyrazy uznania dla Organizatorów, bo zdaję sobie sprawę, że to nie takie "hop-siup" skoordynować całokształt :D

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » ndz sie 20, 2006 10:49 pm

Kolejna zadowolona Pani za kierownica Terenówki :lol: Oby tak dalej :lol:

Awatar użytkownika
gosik.wroc

Post autor: gosik.wroc » ndz sie 20, 2006 11:08 pm

Szupryk46 pisze:Kolejna zadowolona Pani za kierownica Terenówki :lol: Oby tak dalej :lol:
O taaak... nie da się ukryć :oops: Chyba połknęłam bakcyla na tyle, że w najbliższej przyszłości pojawi się w moim życiu nowy członek rodziny... mały Samurajek :D pożyjemy - zobaczymy :wink:

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » pn sie 21, 2006 8:59 am

Przy sklepie nie było tym razem typowych sędziów tak jak na próbach. Były to osoby z tzw. obsługi i niestety nie staneły na wysokości zadania.
Zdjęcia potrzebne naprawdę, nie szukamy uciekiniera a potrzebujemy udokumentować fakt wręczania nagrody głównej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”