X Zlot Historycznych Pojazdów Wojskowych w Darłowie

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Jeszkin
Kontaktowanie:

Post autor: Jeszkin » pn cze 30, 2008 4:01 pm

zaba_tcz pisze:JA TEZ W PIATEK O 17.00 WYJAZD!!
To Ty się rozbiłeś na samej górze, krótkim GRem na tczewskich blachach? 8)
Jeep ZJ 5.2 V8 :D
www.gdansk4x4.pl
www.scania.jeszke.org - służbowo :)

Awatar użytkownika
Jeszkin
Kontaktowanie:

Re: X Zlot Historycznych Pojazdów Wojskowych w Darłowie

Post autor: Jeszkin » pn cze 30, 2008 7:55 pm

Jeszkin pisze:Jak w tym roku znowu będzie komercja...
No i wykrakałem. 30zł za wjazd, tak jak w zeszłym roku, to za mało. Teraz po 50zł kasowali za osobę, 50 za namiot i 50 za samochód. Ochrona stała sobie przy bramie, a na pole namiotowe nie raczyli ani jednego spacerku zrobić, mimo iż nie wiem jakim cudem kręcili się tam cywile. Do tego banda debili na quadach i motorach na pełnym podwójnym gazie między ludźmi robiła sobie popisówę.
No i jak w zeszłym roku, pogoda specjalnie nie dopisała, ale akurat oto nie mam do nikogo pretensji 8)
Jeep ZJ 5.2 V8 :D
www.gdansk4x4.pl
www.scania.jeszke.org - służbowo :)

Awatar użytkownika
zaba_tcz

Post autor: zaba_tcz » wt lip 01, 2008 7:31 am

Jeszkin pisze:
zaba_tcz pisze:JA TEZ W PIATEK O 17.00 WYJAZD!!
To Ty się rozbiłeś na samej górze, krótkim GRem na tczewskich blachach? 8)
nie nie bylismy granatowym GR na maxisach ale malo brakowalo i jkas suze bysmy skasowali

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt lip 01, 2008 7:42 am

Jeszkin pisze: Ochrona stała sobie przy bramie, a na pole namiotowe nie raczyli ani jednego spacerku zrobić, mimo iż nie wiem jakim cudem kręcili się tam cywile. Do tego banda debili na quadach i motorach na pełnym podwójnym gazie między ludźmi robiła sobie popisówę.
hmm, widzisz wszystko zależy od ludzi, byłem na imprezie na której było koło 70 pojazdów, ludzi co najmniej razy 2, trochę dziatwy i ochroniarskiej firmy nie było potrzeba, a trawa na polu namiotowym tylko lekko przygnieciona bo żadnemu z obecnych do głowy nie wpadło co by upalać jak debil, dzieciaki mogły sobie pomiędzy brykami latać

samochód otwarty cały dzień w środku gps, kamera + aparat i wszystko wróciło z powrotem do domu

czynnik ludzki przede wszystkim!!!!!

aczkolwiek w zeszłym roku był sobie taki zlot co ochroniarzy miał kupę a debili na polu było co nie miara :)3 w tym roku już go nie ma
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
adam992

Post autor: adam992 » wt lip 01, 2008 11:04 am

jpi pisze:
Jeszkin pisze: Ochrona stała sobie przy bramie, a na pole namiotowe nie raczyli ani jednego spacerku zrobić, mimo iż nie wiem jakim cudem kręcili się tam cywile. Do tego banda debili na quadach i motorach na pełnym podwójnym gazie między ludźmi robiła sobie popisówę.
hmm, widzisz wszystko zależy od ludzi, byłem na imprezie na której było koło 70 pojazdów, ludzi co najmniej razy 2, trochę dziatwy i ochroniarskiej firmy nie było potrzeba, a trawa na polu namiotowym tylko lekko przygnieciona bo żadnemu z obecnych do głowy nie wpadło co by upalać jak debil, dzieciaki mogły sobie pomiędzy brykami latać

samochód otwarty cały dzień w środku gps, kamera + aparat i wszystko wróciło z powrotem do domu

czynnik ludzki przede wszystkim!!!!!

aczkolwiek w zeszłym roku był sobie taki zlot co ochroniarzy miał kupę a debili na polu było co nie miara :)3 w tym roku już go nie ma
Chyba wiem o czym mówisz.A pamiętasz jak koleś około 2 w nocy jeżdził z włączonym kogutem po placu gdzie spali ludzie ?? :evil:
Musiałem Cię trzymać żebyś mu krzywdy nie zrobił.
Babell Extreme Off Road TEAM
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR :)21
Discovery TD5

Awatar użytkownika
MartensGd

Post autor: MartensGd » wt lip 01, 2008 8:14 pm

Jeszkin pisze:...
No i wykrakałem......
Łukasz, nie przesadzaj, tragicznie nie było, zwłaszcza w odniesieniu do ub roku....
Kibli więcej i częściej opróżniene, niczego mi nie ukradli tym razem :), pogoda tragiczna nie była....
A dekle na quadach - bez komentarza - kilkakrotnie taranowali nam "bramę"- w przyszłym roku rozciagam stalowa linkę na wysokości szyi, ew. wrzucę trochę zasieków między samochody :) :evil:

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » wt lip 01, 2008 10:13 pm

W odniesieniu do ubiegłego roku to było o niebo lepiej 8) No i te prysznice z ciepłą wodą... normalnie luksus.

Quady - upierdliwe mendy... pozwolę sobie zacytować pana Mariana " tych na kładach to trzeba powystrzelać! " . Widziałem że ich ganiali i opierdzielali niejednokrotnie, tylko co to dało? w większości na quadach jeździły niepoważne smarkacze do których nic nie docierało!

Rozwiązanie problemu jest proste: ponieważ to zlot militarny i dla większości quadów ni grama miejsca nie ma... więc za rok powinni wprowadzić CAŁKOWITY ZAKAZ wwożenia quadów na teren obozu i czołgowiska
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » pt lip 04, 2008 3:41 am

No przyglądałem się pacjentom od quadów i ich wyczynom - zastanawiałem się kto pierwszy wpadnie na pomysł aby pospinać to łańcuchami i któryms z upalających tanków wywlec to gdzieś poza zasięg wzroku :)23
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
lisiurski

Post autor: lisiurski » pt lip 04, 2008 6:14 am

O fakcie że jakiś debil rzucił gaz łzawiący pomiędzy stragany szkoda gadać :)24
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią

Awatar użytkownika
radek4x4

Post autor: radek4x4 » pt lip 04, 2008 1:36 pm

Widze że nie tylko mojej ekipie przeszkadzalo latanie crossowców i quadów. Czy ktos nie moze zrozumieć że to jest Zlot Pojazdów Militarnych i Historycznych? Przecież na imprezy quadowców nikt nie pakuje się czołgiem.
Pozdrawiam
Aro 243 3.2 D

Awatar użytkownika
Thomson

Kontaktowanie:

Post autor: Thomson » pt lip 04, 2008 10:23 pm

A jakieś fotk imacie może ? bo ja niestety za dużo nie porobiłem bo ta pogoda lekko nie dopisała :-?
Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505

Awatar użytkownika
mały Kloss
Kontaktowanie:

Post autor: mały Kloss » czw lip 10, 2008 3:07 pm

radek4x4 pisze:Widze że nie tylko mojej ekipie przeszkadzalo latanie crossowców i quadów. Czy ktos nie moze zrozumieć że to jest Zlot Pojazdów Militarnych i Historycznych? Przecież na imprezy quadowców nikt nie pakuje się czołgiem.
Pozdrawiam
Brawo.

Darłowo ma swój urok bo nie wszędzie, a wręcz prawie nigdzie nie zobaczy się z górki posuwających czołgów i militarnych pojazdów w błocie na tle morza ale fioletowe quady, czerwone mercedesy i siwe suzuki psują wszystko.
Może organizatorzy przemyślą sprawę wezmą się do roboty bo zanim się zorientują może się z tego zrobić zwykły zlot samochodów terenowych. :cry:
Suzuki Vitara (odrobinkę off-roadowa), Volvo BV202
http://www.gdansk4x4.pl

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » czw lip 10, 2008 10:46 pm

Thomson pisze:A jakieś fotk imacie może ? bo ja niestety za dużo nie porobiłem bo ta pogoda lekko nie dopisała :-?
:o Gerard proszę zajrzyj na ZLOTY "Darłówko 2008-lato" :)2
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
Thomson

Kontaktowanie:

Post autor: Thomson » pt lip 11, 2008 11:10 am

Post juz troche dawno napisalem i wtedy jeszcze nic nie moglem znalezsc ale teraz to juz troche tych galeri poogladalem ;) PS. wiking powiedz mi najstarszy rocznik twojego gazika :wink:
gg. 7185505

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » pt lip 11, 2008 8:32 pm

Thomson pisze:Post juz troche dawno napisalem i wtedy jeszcze nic nie moglem znalezsc ale teraz to juz troche tych galeri poogladalem ;) PS. wiking powiedz mi najstarszy rocznik twojego gazika :wink:
Cześć ! Mój najstarszy to GAZ 51 Lublin jest z 1954 roku.Następnie to komandorka z 1957 roku.Pozostałe trzy to już się nie liczą.Ten co od Was kupiłem to 1967,ten z przestrzelinami to 1969 i następny to 1971.pozdro,wiking.

Awatar użytkownika
Thomson

Kontaktowanie:

Post autor: Thomson » pt lip 11, 2008 8:42 pm

ajjj kurde myślałem żę bede lepszy kupiliśmy komandorke z 1954 roku a twój lublin ten sam rok hehe tylko najgorsze jest to ze na masce akurat ma zaspawana literke G jak gaz lub U jak uaz ale to nie szkodzi maske mamy z napisem gaz to sie założy :wink: Jak bede w garazu to porobie fotki i pokaze nabytek ;)
gg. 7185505

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » pt lip 11, 2008 9:07 pm

Thomson pisze:ajjj kurde myślałem żę bede lepszy kupiliśmy komandorke z 1954 roku a twój lublin ten sam rok hehe tylko najgorsze jest to ze na masce akurat ma zaspawana literke G jak gaz lub U jak uaz ale to nie szkodzi maske mamy z napisem gaz to sie założy :wink: Jak bede w garazu to porobie fotki i pokaze nabytek ;)
:D Z 1954 roku musi mieć na masce napis GAZ !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”