V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulinowo

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
SkinMar

Post autor: SkinMar » wt sie 19, 2008 2:28 pm

Jakub_AK77 pisze:Deszczu było co nie miara, ale na to nikt nie ma wpływu. Ogólnie fajnie było.

Na przyszły rok organizator musi tylko baczniej pilnowac terenu zlotowiska. Miała obowiązywać prędkość 5 km/h , ale paru młodych na motocrosach zrobiło sobie na terenie obozowiska teren do ujeżdźania pomiędzy namiotami. Nie wpuszczano ich na tankodrom to w najlepsze upalali na terenie obozowiska.

Do zobaczenia za rok na zlocie.

Pzdr

musisz przyznać że z roku na rok jest bezpieczniej :)2
znajdzie sie sposób na gości na motokrosach :)21
zapraszamy za rok :D

Awatar użytkownika
JeepYJ

Post autor: JeepYJ » wt sie 19, 2008 3:05 pm

Jakub_AK77 pisze:paru młodych na motocrosach zrobiło sobie na terenie obozowiska teren do ujeżdźania pomiędzy namiotami
myśmy niestety trafili na pijanego kolesia upalającego Africę ryjącego i sypiącego piachem na wszystko i wszystkich naookoło ...
po upomnieniu stwierdził niewyraźnie że jest na zlocie, zapłacił i może robic co chce..
szkoda żeby takie osoby psuły wizerunek zlotu...
po za tym incydentem wszystko jak najbardziej :)2
do zobaczenia za rok :D

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » wt sie 19, 2008 4:55 pm

Na zlot dotarłem w czwartek po 22.30 zaraz po zarejestrowaniu się zaczeliśmy szukać miejsca na DWA małe namioty i Uaza. Miejsca było sporo ale jak tylko pojawialiśmy się na takim wolnym terenie zaraz ktoś na nas naskakiwał że to "teren prywatny" albo że zajęte, że jutro przyjedzie reszta. Skoro zapłaciłem za zlot to mam takie samo prawo do terenu jak inni zlotowicze, prawda? i stwierdzenie że to jest teren prywatny jest śmieszne...

OK rozumiem że niektórzy chcieli mieć kawałek prywatności... ale bez przesady żeby 6 osób grodziło sobie teren na którym zmieściłoby się około 10 namiotów ! ! ! blokując w ten sposób dojście do głębiej położonych obozowisk - ponieważ jak tylko weszło się na czyjś teren od razu bardzo niekulturalnie wypraszano (to jak do misia wacława miałem dojść do swojego namiotu skoro dookoła mnie zagrodzono ? ? ?)
Uważam że tworzenie takich wielkich zamkniętych enklaw jest dużym nietaktem itp. Dlatego proszę organizatora aby na następnym zlocie zwrócił na to uwagę.

A tak poza tym wody z cysterny nie brakowało, tojtoje nie były przepełnione a co ciekawe nawet czysto w nich było hehe, jak dla mnie tankodrom przygotowany świetnie, parada też mi się podobała - zwłaszcza ten błotny odcinek przez pola :D Pokaźne zaplecze gastronomiczne funkcjonowało niemalże 24h/dobę, klimat zayebisty, ludzie suuuper...
Z przyjemnością piszę że to był najfajniejszy zlot na jakim byłem 8)
Gratulacje dla organizatorów :)2

Tylko ta pogoda... dała ciała troche
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

Awatar użytkownika
Kuba68

Post autor: Kuba68 » wt sie 19, 2008 11:49 pm

Witam,
poniżej cytat z którym się w pełni zgadzam

"OK rozumiem że niektórzy chcieli mieć kawałek prywatności... ale bez przesady żeby 6 osób grodziło sobie teren na którym zmieściłoby się około 10 namiotów ! ! ! blokując w ten sposób dojście do głębiej położonych obozowisk "

Synowie i ja dojechaliśmy na Zlot w piątek o 5 rano i na bramie pada hasło: "to poszukajcie sobie miejsca i..." I krwawa mery szukalismy...
W końcu zaanektowalismy kawałek miejsca już w wytyczonym przez kogoś obszarze mając w poważaniu ew reakcję, czy odmowę. Gospodarze wytyczyli sobie kawał ziemi na przynajmniej 5 Gazów i odpowiednią ilość namiotów, z czego sami zajęli miejsce jedną osobówką i dwoma mikrymi namiocikami... Była mała przepychanka, ale jakos się dogadaliśmy i już potem było ok. Organizator musi więc w przyszłym roku wprowadzić jakieś regulacje co do wytyczania terenu.

Można by jeszcze poprawic kilka rzeczy, ale to przy innej okazji.

Reszta spraw dot. Zlotu ok i w przyszłym roku jesteśmy na bank.
Organizatorom podziekowania.
Pozdrawiam,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » czw sie 21, 2008 10:11 am

I dla mnie większość spraw organizacyjnych była OK, poza przyznawaniem kryteriów czy pojazd jest militarny czy nie, mianowicie organizator uznał Mojego Gaza i kolegi(gaza) za nie militarny z powodu nie orginalnych felg (uaz),a sam poruszał sie Czapajem na felgach uaza(ciekawe jak czapaja zakwalifikował).
pozdr.
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
Kuba68

Post autor: Kuba68 » czw sie 21, 2008 10:17 am

p69k pisze:I dla mnie większość spraw organizacyjnych była OK, poza przyznawaniem kryteriów czy pojazd jest militarny czy nie, mianowicie organizator uznał Mojego Gaza i kolegi(gaza) za nie militarny z powodu nie orginalnych felg (uaz),a sam poruszał sie Czapajem na felgach uaza(ciekawe jak czapaja zakwalifikował).
pozdr.
Własnie! Ja dostałem ładną żółtą nalepkę na przednią szybę w moim Gazie i czy to ona była oznacznikiem wozu militarnego, czy było coś jeszcze?
tzw klasyfikacja odbywała sie w obecności moich synów, bo ja w tym czasie rejestrowałem się i płaciłem

K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » czw sie 21, 2008 10:42 am

p69k pisze:I dla mnie większość spraw organizacyjnych była OK, poza przyznawaniem kryteriów czy pojazd jest militarny czy nie, mianowicie organizator uznał Mojego Gaza i kolegi(gaza) za nie militarny z powodu nie orginalnych felg (uaz),a sam poruszał sie Czapajem na felgach uaza(ciekawe jak czapaja zakwalifikował).
pozdr.
:o Nie wiem kto kwalifikował Twoje pojazdy,ale w/g mnie to nie jest w porządku.Koła UAZowe są kołami wojskowymi i jako takia pasują GAZikowi,choć UAZ na kołach GAZikowych wygląda śmiesznie.Gdyby to były jakieś tam koła aluminiowe lub od innej cywilnej terenówki to bym się z taką weryfikacją zgodził.Sam jeżdżę na UAZowych i uważam że to wcale GAZika nie szpeci !! :)2
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » czw sie 21, 2008 11:11 am

Ja też mam fele od uaza i opony MT 31" i dostałem przydział na militarny. Ale ta klasyfikacja czy militarny czy nie to była porażka organizatora i więcej na ten temat szkoda gadać.
Wiking testowałeś na tankodromie nowy most ??
Gazy 69

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » czw sie 21, 2008 11:24 am

Darek pisze:Ja też mam fele od uaza i opony MT 31" i dostałem przydział na militarny. Ale ta klasyfikacja czy militarny czy nie to była porażka organizatora i więcej na ten temat szkoda gadać.
Wiking testowałeś na tankodromie nowy most ??
:D Niestety już nie miałem czasu,ale do domu dojechałem bez żadnych problemów.Trochę mi się dziwnie jechało bo żadnych luzów a człowiek przyzwyczajony do tego że coś tam puka, zanosi i chybocze.We wrześniu wybieramy się GAZem i UAZem do Bornego prywatnie pojeździć sobie to przetestuję,oby nie tak jak poprzednio. :)2 Poza tym ja mam możliwość testowania u siebie,bo mieszkam na wsi koło Drezdenka a tam jest tor "łoffrołdowy"

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » czw sie 21, 2008 12:20 pm

Wydaje mi sie ze ta klasyfikacja zalezała od tego ile kasy wpłynie dla organizatora.
P.S przejechałem Gazem około 600 km w jedną strone.
to ja

Awatar użytkownika
wiking

parę zdjęć z Bornwgo

Post autor: wiking » czw sie 21, 2008 1:02 pm

Awatar użytkownika
SkinMar

Post autor: SkinMar » czw sie 21, 2008 2:43 pm

Moim zdaniem powinna być zrobiona lista pojazdów militarnych, bez większych przeróbek (felgi :)21 ) glupotą jest zaliczenie samochodu do cywilnego przez to że ma inne felgi (też od samochodu wojskowego).

Bosman

Post autor: Bosman » czw sie 21, 2008 10:19 pm

Nie było takiego przypadku aby gaz 69 posiadający koła 8,40x15 był zakwalifikowany do pojazdów cywilnych.
Nie ma znaczenia czy koła są od pojazdu wojskowego.Gdyby ktoś zamontował 12x18 do Uaza- dyskwalifikacja.
Punkt regulaminu mówił, koła znacznie odbiegające od orginału.
Chyba że felgi 15" odwrotnie założone i np. na dystansach nie mówiąc o oponach.
Proponuję obejrzeć zdjęcia i przeczytać relacje z podobnych zlotów za granicą.
To jest zlot pojazdów wojskowych.

Bosman

Post autor: Bosman » czw sie 21, 2008 10:26 pm

p69k pisze:Wydaje mi sie ze ta klasyfikacja zalezała od tego ile kasy wpłynie dla organizatora.
Regulamin mówił o "słusznym" kolorze.
Czy Twój gaz nosi nr rej. EBE 3....
Jeśli tak to,to po co ta dyskusja?
Kawa z mlekiem i czarne wloty powietrza chłodzącego silnik.

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » pt sie 22, 2008 6:19 am

Bosman pisze:
p69k pisze:Wydaje mi sie ze ta klasyfikacja zalezała od tego ile kasy wpłynie dla organizatora.
Bosman pomyliłeś osoby, to mój gazik ma taką rejestracje i ja byłem zaklasyfikowany do militarnych. Jak przyklejałes mi naklejke to miło mnie powitałeś, "Witam kolege z forum". Za co bardzo dziękuje. Także ja nie mam pretensji. p69k musi mieć inną rejestrecje. Jest z okolic Krakowa, więc pewnie jego rejestracja zaczyna się na K... No i ja zrobiłem na zlot w jedną stronę "tylko" 410 km.

Pzdr

Ps. Te kolory na moim gaziku to wymysł poprzedniego właściciela. Na następny zlot gazik powinien już mieć kolory takie jakie mu przystają.
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

Awatar użytkownika
GikroV

Re: parę zdjęć z Bornwgo

Post autor: GikroV » pt sie 22, 2008 12:12 pm

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

Awatar użytkownika
Jeszkin
Kontaktowanie:

Post autor: Jeszkin » pt sie 22, 2008 3:25 pm

Ja również dodam coś od siebie :)
Organizacja :)2 ToyToye :) :)2 Pogoda :)3 Quady i crossy :)3
Co znowu robiły samochody offroadowe na czołgowisku? Widziałem jak jeden z nich (suzuki samuraj) uszkodził niemcom kibelwagena, który stał w tym dole na końcu czołgowiska, po czym odjechali na bok, i niemcy chcieli wzywać policję, bo sprawca z tego co widziałem, najwyraźniej nie poczuwał się do winy !! !! !! WSTYD !! !! !! Czy ktoś wie jak się ta sprawa zakończyła ?
Jeep ZJ 5.2 V8 :D
www.gdansk4x4.pl
www.scania.jeszke.org - służbowo :)

Bosman

Post autor: Bosman » pt sie 22, 2008 6:00 pm

Nic mi o tej kolizji nie wiadomo.
Może ktoś ma zdjęcie lub nr.rej sprawcy.Może jakiś opis.
Tankodrom nie jest 100% szczelny, ale aby wjechać kierowcy ci niszczyli uprawy leśne/szkółki/.
Debilizm wykazazali motocykliści podczas parady.W czasie postoju wjechali w pole owsa i kręcili ósemki.Kolega ma nry rej.
Nie wiem jak bym się zachował gdybym to widział,ale zawsze jakąś rurkę mam pod ręką.

koolor

Kontaktowanie:

Post autor: koolor » sob sie 23, 2008 12:23 pm

Kurcze tak żałuję , jak czytam te wszystkie opowieści , jeszcze ziomala z czapajem bym namowił i bym miał przyjemną podróż z Lublina

pozdrawaim wszystkich ŚWIRÓW !!!!!!!
http://www.gaz69.pl
MIĄŻSZ - słuchajcie tego zespołu , wygraliśmy tegoroczną FAME 2010

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » ndz sie 24, 2008 3:29 pm

Bosman pisze:
Nie , mój gaz był zielony z brezentową plandeką ,a nr rej.KMY.......
podobnie jak kolegi z Chodzierzy(klasyfikacja na cywilny)
to ja

Awatar użytkownika
Jeszkin
Kontaktowanie:

Post autor: Jeszkin » wt sie 26, 2008 10:21 am

Bosman pisze:Nic mi o tej kolizji nie wiadomo.
Może się dogadali sami ?
Może ktoś ma zdjęcie lub nr.rej sprawcy.Może jakiś opis.
Niech gość ma trochę odwagi, i sam się zgłosi !! ??
Tankodrom nie jest 100% szczelny, ale aby wjechać kierowcy ci niszczyli uprawy leśne/szkółki/.
Prawda, prawda. Jednego gościa ze srebrnego patrola zje...śmy za to, i powiedzieliśmy żeby jechał w cholerę, bo to zlot militarny, a nie off-roadowy, a on na to : A wy czym przyjechaliście? Ja na to pokazuje na mojego uaza, a kolega na honkera. A gość na to patrząc na honkera : to jest za nowe :)20 Buhahah :)21
Jeep ZJ 5.2 V8 :D
www.gdansk4x4.pl
www.scania.jeszke.org - służbowo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”