Z ciekawości pytam - ktoś się wybiera w tym roku?
Można by rozbić się bliżej siebie i uskutecznić turystykę poligonową w jakiś dzień

Moderator: Misiek Bielsko
Pomimo tego że nie mają pojazdów "militarnych"QBS pisze:Poprawione, choć niewątpliwie wielu militarystów tam ściąga
nie taki diabeł straszny ...QBS pisze:Gdyby ktoś jechał z południa przez Piłę - poniżej track prowadzący w większości poza asfaltem, trudność taka, że bez problemu przejedzie każde fabryczne 4x4 - można powiedzieć, że lepsze i gorsze szutrówki.
Trasa jest też szybsza niż ta przez Jastrowie lub Szwecję.
Ostatnia część drogi prowadzi przez poligon.
Drogę przejechać można legalnie, gdyby ktoś chciał urozmaicić (i skrócić) sobie ostatni fragment trasy.
Wytyczona trasa jest w 100% legalna i udostępniona dla ruchu kołowego.marcyb3 pisze:wjazd na poligon wiąże się z mandatem w wysokości 500 zł wiec chyba lepiej będzie ominąć ten teren niż płacić , a wiem ze nie popuszczają typu upomnienie tylko od razu mandat
leśnik może nie ale ochrona jednostki może ci kolego coś zrobić, uwierz mi oni się nie pytają o nic tylko piszą kwitaQBS pisze:Wytyczona trasa jest w 100% legalna i udostępniona dla ruchu kołowego.marcyb3 pisze:wjazd na poligon wiąże się z mandatem w wysokości 500 zł wiec chyba lepiej będzie ominąć ten teren niż płacić , a wiem ze nie popuszczają typu upomnienie tylko od razu mandat
Poligon jest jednak duży i są na nim miejsca, na którym faktycznie jest zakaz.
Nie obowiązuje on jednak na całości poligonu.
Jeżdżę po nim kilka razy w miesiącu i jeszcze nigdy nie miałem nieprzyjemności, leśników spotkałem tam 3 razy w życiu, przy czym nigdy się mnie o nic nie czepiali.
Poligon polecam szczególnie zimą, kiedy spada dużo śniegu, choć wtedy bardzo mocno wzrasta poziom trudności
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość