Zlot leśników - terenowców w Biskupicach
Moderator: Misiek Bielsko
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Zlot leśników - terenowców w Biskupicach
Mam ochotę zadać pytanie. Czy będą chętni na zlot leśników jeżdżących terenówkami na spotkanie w Biskupicach. Jeśli tak, to proszę o wypowiedzi dotyczące formuły i zadeklarowanie załóg. W wypadku odpowiedniej ilości chętnych pomyślę o zrobieniu tego. Pozdrawiam i czekam na propozycje i odpowiedzi. Seba
moje zdanie znasz.
forma podobna do ostatniego zlotu będzie dobra. Do kupy ludzi trzeba jednak dotrzeć inaczej niż to forum, bo go nie czytają. Może zamiast OS-ów na czas, wspólny przejazd kolumną przez trudne odcinki i oblukanie jak kto sobie radzi. Spanie w namiotach, żarło wspólne, jakiegoś dzika załatwie.

koniu
-
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Po pierwsze- ze względu na charakter pracy i świadomość wszystkie przejazdy na ostatnim organizowanym przeze mnie rajdzie były usytuowane na terenach prywatnych, gminnych, należących do RSP itp.jezus pisze:No ładnie....teraz już wiem czemu my zwykłe śmiertelniki nie możemy wchodzić! a co dopiero wjezdzać do lasu......Bo tam leśnicy pycą swoimi furami
!
Po drugie - chcialbym trafić do leśników jeżdżących autami 4x4, lecz przez takie grypsy wolą się ukrywać
Po trzecie - mogłeś przyjechać na Biskupice, ubawić się i nie mówić o pyceniu, z Twoich stron były auta i fajnie się bawiły
Po czwarte - czy mam czuć się obcy i nie mam prawa do założenia takiego tematu?
Pozdrawiam. Seba
Spoko spoko .....na kaszubii jezdzi kilku leśników....i wiem że chłopy się nie przyznaja do zawodu by nie słyszeć obelg na swój temat w kwestii niemożności pycenia na lewo po lesie......chorujta chłopy na offroad , to mniej sprzeciwów będzie na prywatne pojeżdzanko
jeszcze tylko waszych władnych przekonać i bedzie OK 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
-
Tu właśnie jest problemjezus pisze:tylko waszych władnych przekonać i bedzie OK

Nie ma precedensów, a te nieliczne wyjątki potwierdzają smutną prawdę...
Teraz nawet trasy koniom można trwale oznaczyć w terenie, aby legalnie dzień w dzień ujeżdżali także po drogach leśnych...
Mając kilka fajnych miejsc do upalania (legalnie oczywiście) trudno obecnie uzyskać zgodę Nadleśniczego na sam grzeczny przejazd z jednej piaskowni na drugą kawałkiem dróżki w lesie...
Link nie chodzi, nie powinno być czasem http://www.lasypolskie.pl/forum/viewtopic.php?t=3266

Temat spotkania 4x4 był też ruszony na Wirtualnych Lasach, odzew jeszcze lepszy http://forum.lasy.pl/viewtopic.php?t=76

Myślę że leśnicy którzy interesują się 4x4 już dawno to forum znaleźli i na nim siedzą a reszta jest tylko użytkownikami (albo nie ma internetu).
Frekwencję można podnieśc hasłem "Skrzynka dla każdej załogi .................... do przywiezienia"

Przy rozsądnej odległości (no powiedzmy 200 km ale nie będę sie przy tym upierał

Samurai `94 1,3 , Vitara Long `93 1,6 16V