Poznan i okolice wilkopolska zlot dla poczatkujacych
Moderator: Misiek Bielsko
Poznan i okolice wilkopolska zlot dla poczatkujacych
witam , jako ze nie mam super ekstra wypasionej terenówki pod prawdziwy off road proponuje zoraganizowane zlotu dla takich własnie aut i ludzi którzy sa poczatkujacy tej materii czyli upalania i taplania ,oczywsicie jest potrzebna pomoc tych którzy sa bardziej doswiadczeni i obyci ,termin zlotu proponuje na długi łikend majowy , mozna by zrobic jakas objazdówke po szutrach i fajncyh miejscówkach wilelkopolski lub tez rzucicu sie troche dalej co o tym myslicie
włascielciel nieokrzesanego Mussorożca
włascielciel nieokrzesanego Mussorożca
jest takie miejsce, mozna by było zrobić tam zlocik, jest to naturalny tor na 8 hektarach - gdzie są górki, rowek podmokły i wyjeby. Mogę niebawem zadzwonić bo się i tak tam wybieram.Kolas84 pisze:chodzi mi o jaks lajtową jazde nie zadne wjezdanie po maske w błoto ani w wode ,chodzi o fajna zabawe ,i zobaczenie ciekwacyh miejsc
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
Witam wszystkich,czytam że szukacie miejsca na zlot,w taki razie zapraszam do nas serdecznie 22.04 na pierwszy piknik 4x4.Bartas,to o tym miejscu piszesz,okolice Śremu,tak?Jeśi sie wam spodoba możemy w zorganizować w weekend majowy dłuższą imprezke.Mamy do ujeżdżenia 8 ha,naturane górki,żwirownia,las,błotko.I możliwość dostosowania tego terenu do bardziej wymagających.Chcielibyśmy zorganizować wyścig po wyznaczonym torze,oczywiście z nagrodami,następnie ognisko,wiejskie kiełbaski,grochóweczka ,i co tam każdy jeszczce będzie chciał
.Jeśli ta propozycja znajdzie zinteresowanie to podam szczegóły w najbliższych dniach.Pozatym na tym spotkaniu liczymy na cenne uwagi techniczne doświadczonych off roadowców co do toru i terenu po którym chcieliby katować swoje 4x4.Tak wiec czekam na odzew ,22.04-niedziela,okolice Śremu,jednodniowy piknik 4x4,a jeśli Wam sie spodoba to w majowy weekend ruszamy na całego!W przypadku pytań możecie pisać romi74@onet.eu.Pozdrawiam

musso nie robi w terenie
moze robi na szutrach
no "chiba" ze zweryfikujesz nawisy z przodu i z tylu
http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg ... 29_IMG.JPG
co do terenu/miejsca
8h to moze byc malo
ale zawsze cos
moze robi na szutrach
no "chiba" ze zweryfikujesz nawisy z przodu i z tylu
http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg ... 29_IMG.JPG
co do terenu/miejsca
8h to moze byc malo

ale zawsze cos

MUTSY
ja wiem ze musso to nie patrol czy wiertara czy toyota ale co mam zrobic jedze tym co mam i jestem zniego zadowolony choc to nie jest upalacz o jakim marze to narzie musi wustarczy
ja jestem zainteresowany koloego tym zlotem w sremie , z tego co wynika to tez jetescie grupa poczatkujaca czy tez dysponujecie autamu nie porobionymi w teren??
ja jestem zainteresowany koloego tym zlotem w sremie , z tego co wynika to tez jetescie grupa poczatkujaca czy tez dysponujecie autamu nie porobionymi w teren??
Romi tak o Was mowa
I to , że czasami chcę poświęcić wątrąbe po raz kolejny dla nowych kolegów to już inna para kaloszy

misiu poczotkująca to może jest ale już u niektórych od 10 latKolas84 pisze:ja jestem zainteresowany koloego tym zlotem w sremie , z tego co wynika to tez jetescie grupa poczatkujaca czy tez dysponujecie autamu nie porobionymi w teren??

I to , że czasami chcę poświęcić wątrąbe po raz kolejny dla nowych kolegów to już inna para kaloszy

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
N = 52°05'11'' = 52,0864° = 470765 mRaV.B pisze:gdzie jest ten Śremw jakiej częsci wlkp.
![]()
Brzmi baaaardzo ciwkeaiwe i jestem zainteresowany mocno i termin też bardzo fajny
E = 17°01'12,5'' = 17,02014° = 364391 m
http://mapa.szukacz.pl/
kurna Bartas... to Ty zaraz Swietym zostaniesz:):):)Bartas pisze: I to , że czasami chcę poświęcić wątrąbe po raz kolejny dla nowych kolegów to już inna para kaloszy
w sumie, to pierwszy poswiadcze jakis to cudow ostatnio dokonal siuczka bez rozrusznika:)
pomnik na torfowisku Ci postawimy

..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Szukałem już takN = 52°05'11'' = 52,0864° = 470765 m
http://mapa.szukacz.pl/

UAZ 3.0 Powered by 300D
UAZ 2.4 Powered by UAZ
YA3 POWER !
UAZ 2.4 Powered by UAZ
YA3 POWER !
a może zawieść też?RaV.B pisze:Szukałem już takN = 52°05'11'' = 52,0864° = 470765 m
http://mapa.szukacz.pl/ALe myślałem że ktoś mi to wytłumaczy trochę bardziej dosłownie niż tylko współrzędne geograficzne przyśle

http://map24.interia.pl/RaV.B pisze:Szukałem już takN = 52°05'11'' = 52,0864° = 470765 m
http://mapa.szukacz.pl/ALe myślałem że ktoś mi to wytłumaczy trochę bardziej dosłownie niż tylko współrzędne geograficzne przyśle
Wpisz nazwę swojej miejscowości, jako drugą Śrem i będziesz wiedział. Niestety nie opcji wyszukiwania offroad, ale do tego wystarczy linijka i mapa przeciągnij prostą od miejscowości X do Śremu i śmigaj... Tylko uważaj na niebieskie nieregularne linie.... ewentualnie azymut, kompas....
sposobów jest wiele reszta zależy od pomysłowości i zapału...

tylko niech się nikt nie obraża...

Jeżeli istnieje taka forma"samopomocy" to się piszę...
Do pchania, ewentualnie ciągnięcia 1400kg + kierowca i napoje..
W zgłoszeniu proszę o podanie wzrostu i wagi... cobym mógł przygotować indywidualne uchwyty do paki byście się chłopaki nie musieli tak schylać jak u kolegi ...
możliwość uzupełniania płynów w trakcie - dystrybutor na pace...
zastrzegam sobie prawo do odpowiedzi na wybrane zgłoszenia...
dojazd 45km po czarnym...
Do pchania, ewentualnie ciągnięcia 1400kg + kierowca i napoje..

W zgłoszeniu proszę o podanie wzrostu i wagi... cobym mógł przygotować indywidualne uchwyty do paki byście się chłopaki nie musieli tak schylać jak u kolegi ...

możliwość uzupełniania płynów w trakcie - dystrybutor na pace...
zastrzegam sobie prawo do odpowiedzi na wybrane zgłoszenia...

dojazd 45km po czarnym...

Witam,cieszę się że pomysł ze zlotem 22.04 wam sie spodobał.Zaraz po świętach podamy szczegóły.Dla błądzących
plan dojazdu,dla wszystkich plan imprezki
.Oczywiście tak jak pisałem wcześniej nic nie stoi na przeszkodzie w długi weekend znów sie spotkać jeśli będą ochotnicy.Mam nadzieje że miejsce Wam sie spodoba,przyjedźcie i ocencie czy nadaje sie na spotkanka off roadowe,oczywiście liczymy na cenne uwagi i sugestie uczestnikow pierwszego pikniku,żeby na kolejnych bylo jeszczce lepiej.Pozdro.

Romi, Kolas!
Super pomysł
Ja na pewno się pojawię cywilnym Pajero
Tylko się zastanawiam czy to taka męska impreza, czy może zabrać kobiety i dzieci.
Niech rodziny też trochę klimatu off-roadu załapią.
Myśle, że kilku kolegów z Poznania w seryjnych terenówkach też bardzo chętnie dołączy.
Super pomysł

Ja na pewno się pojawię cywilnym Pajero

Tylko się zastanawiam czy to taka męska impreza, czy może zabrać kobiety i dzieci.

Niech rodziny też trochę klimatu off-roadu załapią.
Myśle, że kilku kolegów z Poznania w seryjnych terenówkach też bardzo chętnie dołączy.
PATROL - off-roadowy
LR LIGHTWEIGHT - militarny
JEEP V8 MOCODAWCA cross country- jako pilot
LR LIGHTWEIGHT - militarny
JEEP V8 MOCODAWCA cross country- jako pilot