Zlot GAZów, UAZów i innych radzieckich pojazdów wojskowych

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Zlot GAZów, UAZów i innych radzieckich pojazdów wojskowych

Post autor: Marcin_75 » pn cze 22, 2009 6:13 pm

Witam!

Temat był poruszany na forach poszczególnych marek, teraz dla porządku otwieram temat tutaj.

Jak wskazuje nazwa jest to zlot GAZów, UAZów i innych radzieckich pojazdów wojskowych. Kto może wziąć w nim udział? Właściciele samochodów GAZ i UAZ - Czapajewy, 69, 469B, 452 - zarówno oryginalne, jak i poprzerabiane, powycinane, w dowolnych kolorach, etc. W przypadku zmot decyduje zdrowy rozsądek - coś, co jest na ramie UAZa i ma fragmenty jego karoserii jest nadal dla nas UAZem. Coś, co jest UAZem tylko w papierach i nie ma żadnej jego części - nie jest.
Ponadto zapraszamy właścicieli "większych" sprzętów produkcji radzieckiej - począwszy od GAZa 66, poprzez ZIŁy, KRAZy, etc. Pojazdy gąsienicowe zapraszamy również (zapowiedział się już PTSM), natomiast właściciele tego typu pojazdów muszą liczyć się z ograniczeniami w poruszaniu się po terenie Zlotu.
Warunkowo do udziału w Zocie mogą zostać dopuszczeni właściciele innych pojazdów o rodowodzie wojskowym - np. ARO Muscel - w tych wypadkach jednak prosimy o wcześniejszy kontakt - w każdym takim przypadku decyzję podejmuje organizator Zlotu.

Zlot odbędzie się w dniach 1-2 sierpnia 2009, na lotnisku Wilamowo koło Kętrzyna. Dokładny plan dojazdu na teren Zlotu opublikujemy wkrótce.
Zlot rozpoczyna się oficjalnie w sobotę, natomiast na uczestników czekamy już od piątku - sztab Zlotu działać będzie od godziny 16 - będzie można się zapisać, zakwaterować, na wieczór planujemy ognisko.

Na terenie Zlotu zapewniamy pole namiotowe - z możliwością parkowania samochodów przy namiotach. Przy polu namiotowym podstawowe zaplecze sanitarne - WC, umywalki.
Ze względów bezpieczeństwa na teren obozowiska będą wpuszczane jedynie osoby z identyfikatorem uczestnika zlotu oraz samochody oznaczone naklejką zlotu. Teren obozowiska będzie pilnowany.

W programie Zlotu mamy wycieczkę szlakiem okolicznych umocnień (Wilczy Szaniec, Mamerki, Kanał Mazurski), paradę do Kętrzyna, wybory najciekawszego pojazdu Zlotu, liczne konkursy i inne atrakcje. Równolegle ze zlotem na lotnisku odbywać się będzie Festyn Lotniczy (http://www.festynlotniczy.pl), w ramach którego odbywać się będą akrobacje lotnicze, loty widokowe, etc.

Koszt uczestnictwa w Zlocie wynosi:
- Samochód - 10 zł
- Osoba dorosła - 40 zł
- Dziecko do lat 7 - gratis
- Dziecko 8-16 lat - 20 zł

W ramach wpisowego uczestnik otrzymuje:
- identyfikator / naklejkę na samochód umożliwiające poruszanie się po terenie Zlotu oraz udział w związanych z nim przedsięwzięciach
- gadgety pamiątkowe - smycz, etc
- materiały informacyjne związane z przebiegiem Zlotu
- możliwość rozbicia namiotu na terenie obozowiska
- bilety wstępu i opłatę za miejsca parkingowe podczas wycieczki
- zniżkę na posiłki w Kuchni Zlotowej

Zapraszamy do wcześniejszego zapisywania się na Zlot - w przypadku bardzo dużego zainteresowania rezerwujemy sobie prawo do ograniczenia liczby uczestników, osoby wcześniej zapisane dostają gwarancję uczestnictwa.

Bliższe informacje i zapisy: zlot@bezkres.com
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
ROCKETQUEEN
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Zlot GAZów, UAZów i innych radzieckich pojazdów wojskowych

Post autor: ROCKETQUEEN » pn lip 06, 2009 11:51 am

jeżeli ktoś z Wrocławia przyjmie balast to się zgłaszam...
Born to Lose, Live to Win

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » pn lip 06, 2009 7:10 pm

Marcin_75 jak tam zapisy dużo osób się zgłosiło i czy są jakieś informacje dodatkowe?
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » wt lip 07, 2009 8:20 pm

Jeep ,powstał jako pojazds wojskowy :)2 Cherokieem mogę przyjechać...popatrzeć przez płot?
Jeep xj Cherokiee 4,0 awtomat
Zapraszam na Mazury http://www.offroad.mazury.pl

zyjo

Post autor: zyjo » śr lip 08, 2009 8:40 am

"Innych pojazdów wojskowych" czyli za uazem przyciągnę jeszcze motor K-750(Kaśka), typowy radziecki sprzęt do wszystkiego.
Toyota 4 Runner 3.0 ben 1990r.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 1994r
Uaz 31512 1995r

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » śr lip 08, 2009 10:18 am

Witam!

Zapisów "potwierdzonych" mamy kilkanaście - oprócz tego sporo osób dowiadywało się o rózne sprawy i zapowiadało "wstępnie" :)

W związku z tym mamy prośbę - jeśli macie zamiar jechać - zapisujcie się - chociaż wstępnie - mailem na zlot@bezkres.com . Pozwoli nam to lepiej ogarnąć temat logistycznie ;)

W przyszłym tygodniu pojawią się kolejne informacje - w tym mapka dojazdu na miejsce zlotu.

Co do innych pojazdów - wszelkie radzieckie/rosyjskie, o rodowodzie wojskowym - motocykle również - zapraszamy. Przyjechać i pokibicować oczywiście można - szczególnie że atrakcji w miejscu zlotu nie zabraknie.
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » wt lip 28, 2009 10:38 pm

Jesteśmy po wizji lokalnej na zlotowisku. Teren się szykuje, mamy zrobiony niezależny dojazd - dostępny tylko dla samochodów 4x4. Na terenie Zlotu będzie dostępna trasa off-roadowa, a dla nienasyconych spore możliwości penetrowania dziewiczego terenu :)
Sobotnia trasa przygotowana - myślę, że miłośnicy umocnień z II WŚ będą usatysfakcjonowani :)

W piątek czekamy na uczestników od 16. Mapka dojazdu dostępna tu:http://img512.imageshack.us/img512/3884/dojazd.jpg Dla ułatwienia na szosie Kętrzyn-Giżycko ustawimy nasze drogowskazy.

Pozdrawiam i do zobaczenia!
Marcin

Awatar użytkownika
Grzegorz G.

Post autor: Grzegorz G. » ndz sie 02, 2009 12:00 pm

Ja już w domku (niestety zaistniala taka potrzeba), ale mam nadzieję, że reszta uczstników ciągle sie jeszcze dobrze bawi. Barzdzo dziękuje wszystkim za miło spędzony czas (organizatorom i uczestnikom) i do zobaczenia następnym razem - oby jak najszybciej - Marcin cos wymysli!
Grzechu_z_UAZ

Awatar użytkownika
morte36

Kontaktowanie:

Post autor: morte36 » pn sie 03, 2009 11:10 am

Witam ja też już w domu szczęśliwie dotarłem :)

A że nie mogliśmy zostać do końca imprezy to napiszcie koledzy i koleżanki kto wygrał w konkursie najfajniejsze autko zlotu i w wyścigu na 1/4 wiorsty?

Obrazek
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » pn sie 03, 2009 8:06 pm

Witam!

Ja w imieniu organizatorów również dziękuję wszystkim za miło spędzony czas.

Równocześnie chciałem podziękować Panu Stanisławowi Tołwińskiemu, który udostępnił nam teren oraz udzielił ogromnego wsparcia logistycznego, Piotrkowi Luczkowi i chłopakom z organizacji Strzelec za ochronę obozowiska, Agnieszce za biuro, Brunonowi za wszystko, Piotrowi za konkurs z ciężarkami :)

Wyścigi na 1/4 wiorsty wygrał Jacek Bachulski Gazotoyotą :)

Najatrakcyjniejszym pojazdem Zlotu został wybrany GAZ67 Czapajew Wojciecha Wierzbickiego.

Jeszcze taki drobiazg - na terenie obozowiska ktoś pozostawił coś dużego i zielonego :) Leży zabezpieczone i czeka na właściciela.
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
Rzeźnik z Jakubowa

Kontaktowanie:

Post autor: Rzeźnik z Jakubowa » pn sie 03, 2009 8:56 pm

Słyszałem że był grubo :)21 :)21
szkoda że nie mogłem być z przyczyn rodzinnych :roll: ....się poprawię następnym razem 8)
Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 :)
KLR 600 1985 (nowy) :)

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » wt sie 04, 2009 12:11 pm

Mamy pierwsze fotki :)

http://www.ujeb.pl/zlot/
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » śr sie 05, 2009 8:13 am

Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
tarhim

Post autor: tarhim » wt sie 11, 2009 12:44 pm

Fajnie mieliście...

Krokodyla niestety unieruchomiła pod Białystokiem pęknięta obudowa sprzęgła i nie dotarliśmy :-?
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"

sten40
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sten40 » pn lip 12, 2010 9:31 pm

Zapraszamy na II ZLOT pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”