Wymiana żarówki światła pozycyjnego przód - Galloper

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Hinek

Wymiana żarówki światła pozycyjnego przód - Galloper

Post autor: Hinek » śr mar 18, 2015 11:06 pm

Koreańczycy przewidzieli wymianę tych żarówek? :)17 :)17 Nie widzę takiej możliwości. Jest jakiś sposób poza wymianą reflektora?
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper :)

Marcingalloper

Re: Wymiana żarówki światła pozycyjnego przód - Galloper

Post autor: Marcingalloper » śr mar 18, 2015 11:11 pm

Nie wiem czy nie do wymiany postojówki wyciągałem kierunek - dawno to już było. Jak pamiętam to żarówka W5W NA TRZONKU 2,6.

Spróbuj, odkręć górną śrubkę mocującą kierunkowskaz i później szarpnij lekko do siebie, z oporem ale powinien wyjść i wtedy powinieneś uzyskać dostęp do gniazda żarówki.

Zmieniać, zmieniałem w obu lampach, teraz tylko pamiętam że wyciągałem kierunkowskazy i chyba właśnie po to.

anzelm-74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: anzelm-74 » czw mar 26, 2015 3:19 pm

Hinek, pochwal się jak już wymienisz i jaka to żarówka . Trzy dni temu mi padła , będę wiedział co i jak :)21 .
Galloper

gronow20
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: gronow20 » ndz kwie 19, 2015 5:38 pm

Najlepiej wyciągnij kierunek(śrubka u góry i wyjedzona do przodu. przy wyciąganiu przyjrzyj się bo zamocowany jest jeszcze na bolcu od spodu) następnie całą lampę odkręć będzie łatwiej(trzy śruby chyba 10). Przy okazji sprawdź kabelki przy pozycji bo u mnie były nadpalone. Trochę zabawy jest z tym. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hinek

Post autor: Hinek » ndz maja 10, 2015 10:56 pm

anzelm-74 pisze:Hinek, pochwal się jak już wymienisz i jaka to żarówka .
Problem rozwiązał się samoczynnie. Po ostatniej imprezie wyrwał się tylny zderzak i kierunkowskaz przedni, ale za to światło pozycyjne zaczęło działać samo z siebie :)21 Przy okazji mocowania power taśmą wyrwanego kierunkowskazu zauważyłem że odsłonił się dostęp do rzeczonej żarówki co w przyszłości wykorzystam. Nawiasem mówiąc kierunkowskaz przedni kosztuje około 250 zł co wyraźnie przeczy legendzie o tanich częściach do Gallopera.
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper :)

anzelm-74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: anzelm-74 » pn maja 11, 2015 9:00 am

No to niezła impreza była :)21
Galloper

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn maja 11, 2015 9:29 pm

Hinek pisze:Nawiasem mówiąc kierunkowskaz przedni kosztuje około 250 zł co wyraźnie przeczy legendzie o tanich częściach do Gallopera.
W dziele Jeep właśnie o tym pisałem :)21 . Oświetlenie i karoseria może lekko boleć.

Ale pokazały się nówki w cenach niewiele większych jak zajechane używki :)2 . Mam zbity prawy przedni migacz i na przegląd w sierpniu muszę mieć cały - rozglądam się non stop.
Tylną górną lampę też mam pękniętą :roll: .

PS: znam człowieka co za dwie tylne lampy od Gallopera zapłacił 50zł. Ktoś oddał budę na złom z lampami i elementami wnętrza :)11 . Kupiłbym ją całą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”