powell pisze:Nie działa parę rzeczy: tylna wycieraczka, przednie wycieraczki na 1 biegu, brak podświetlenia jednego wskaźnika, nie działają czujniki otwarcia drzwi. W sumie same pierdoły.
Aha, zardzewiały mechanizmy podnoszenia szyb, więc nie da się ich otworzyć. Za to działa klima, więc się tym nie stresuję. No i kontrolka Air Bag się świeci.
Tylna wycieraczka - u mnie działa, tylko zawadza o zapas i w połowie szyby się zatrzymuje i trzeba ręcznie pomagać więc nie używam. Może u Ciebie niedziałająca tylna wycieraczka jest powiązana z przednimi tymi czasowymi

. Wskaźnik to żaróweczka o onaczeniu W1,2W, dobrze że ta bo już w przyciskach są jeszcze mniejsze (mikrożarówka), za które w sklepie motoryzacyjnym płaciłem po 4zł, na allegro widziałem sporo taniej ale dochodzi przesyłka.
Czujniki/krańcówki otwarcia drzwi nie działały i u mnie, pomogło rozebranie, przeczyszczenie i siłowe wyciągnięcie sprężynki bo czasami nie miała siły wypchnąć trzpienia. Dodatkowo ja miałem wersję Holenderską i z tyłu w tylnych drzwiach krańcówki nie było w ogóle i ją dołożyłem i działa - do pełni szczęścia muszę ją tylko jeszcze podpiąć pod licznik żeby sygnalizowało otwarcie tylnych drzwi (bo jest taka ikonka, nie znam jeszcze pinu w który się wpiąć), a nie ogólnego otwarcia drzwi. Nie wiem czy tak jest w innych Galloperach ale da się to opanować.
Mechanizmy podnoszenia szyb też robiłem

, dokładnie mówiąc to wymieniałem prowadnice trzymające szybę bo zardzewiały i puściły szybę tak że pewnego razu pizgła na dół

z takim hukiem że byłem przekonany że rozmieniła się na drobne - przetrwała. Kupiłem i wymieniłem od razu kpl. czyli dwie mniejsze i dwie większe na stronę i parę lat wytrzyma (wpisz w google: prowadnica szyby Galloper). A i jedna rama/prowadnica szyby w drzwiach się urwała i też trzeba było migomatem przyłapać i jest

.
Klimatyzacja u mnie też był priorytet, nie wyobrażam sobie w letnie upalne dni śmigać gdzieś po zadupiach i się gotować, plusem też to że teraz jak wracam nocą z ryb i samochód stoi nad samą wodą to odparowanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Dobrze że konstrukcja Hyundaia prosta jak włos mongoła i większość można opanować samemu

.