Spryskiwacze reflektorów.

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

Marcingalloper

Spryskiwacze reflektorów.

Post autor: Marcingalloper » wt paź 14, 2014 11:28 pm

Posiada ktoś u siebie ?? .
Po moich zostały dziury w zderzaku, poza tym wsio działa a brakuje tylko tych nieszczęsnych sprysków. Powiem że ja gafę strzeliłem bo jeden spryskiwacz znalazłem w kieszeni przednich siedzeń, urwana jedna śruba i go wywaliłem. Później poznając samochód odnalazłem schowek w bagażniku (ten z lewarkiem) i tam drugi spryskiwacz, cały ale zostawiłem go nad wodą :oops: ,wyjąłem i zapomniałem.
Mam prośbę, zmierzy je ktoś kto je posiada u siebie i poda mi ich wymiary ?? .

PS: pewnie w Pajero też są takie.

Marcingalloper

Re: Spryskiwacze reflektorów.

Post autor: Marcingalloper » śr paź 15, 2014 7:43 pm

Podbijam, może ktoś, coś.

Awatar użytkownika
pojara90

Post autor: pojara90 » czw paź 16, 2014 6:38 am

Jest duża szansa , że jak dopadniesz te spryskiwacze to je zgubisz zanim zdążysz zamontować :)21

Jedź na jakiś szrot i dopasuj coś podobnego ale pilnuj się j.w :wink:
W160
PajeroLong SS

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw paź 16, 2014 9:21 am

Trafiłem oryginały Hyundaia tylko ten co je ma nie jest przekonany czy są od Gallopera czy innego Hyundaia. Nie chcę ryzykować bo cena trochę wysoka, olał bym ten temat gdyby oryginalnie ich nie było.
Mam też kpl spryskiwacze od jakiegoś VW, takie co w zderzaku widać tylko zaślepki a po uruchomieniu wysuwa się dysza na pewną wysokość i pryska płyn. Łatwo było by to zamontować ale będzie to już nie oryginalne i dlatego się wstrzymuje.

Awatar użytkownika
pojara90

Post autor: pojara90 » czw paź 16, 2014 12:31 pm

Marcingalloper pisze:Trafiłem oryginały Hyundaia tylko ten co je ma nie jest przekonany czy są od Gallopera czy innego Hyundaia.
Niech porobi foty, weźmie suwmiarkę w dłoń i będziesz wiedział.

VW ma taki siuurrrr , że nie nadążysz płynu dolewać o ile ciśnienie hyundaiowej pompki wogóle będzie wstanie je podnieść.

:)21
W160
PajeroLong SS

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw paź 16, 2014 1:59 pm

pojara90 pisze:
Marcingalloper pisze:Trafiłem oryginały Hyundaia tylko ten co je ma nie jest przekonany czy są od Gallopera czy innego Hyundaia.
Niech porobi foty, weźmie suwmiarkę w dłoń i będziesz wiedział.

VW ma taki siuurrrr , że nie nadążysz płynu dolewać o ile ciśnienie hyundaiowej pompki wogóle będzie wstanie je podnieść.

Zrezygnowałem już od niego, chciał po 100zł/szt a widzę że można kupić podróbki pasowne po 89zł/szt jak i uniwersalne po 50zł ale już za kpl 2szt więc rozmyślam.

Te VW ja podłączałem już dawno w Galloperze aby zobaczyć jak psika :)21 . Pompka oryginalna jest super wydajna, do spryskiwaczy idzie wężyk chyba fi8. Jak podłączyłem jeden ten spryskiwacz to pizgło niemiłosiernie - robiłoby bankowo nie gorzej od oryginałów. W użytkowaniu też byłoby lepsze bo chowanych nie urwę o krzaki. Zaślepki tylko musiałbym pod kolor zderzaków maznąć :roll: , sam nie wiem, ciągle się zastanawiam co zrobić.

Awatar użytkownika
pojara90

Post autor: pojara90 » czw paź 16, 2014 4:24 pm

Te zaślepki też do najtańszych nie należą. Kiedyś jak składałem szarika to za na nowe (do malowania) buliłem 70 zeta sztuka. Za kawałek karwa plastiku.

W160
PajeroLong SS

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw paź 16, 2014 4:37 pm

pojara90 pisze:Te zaślepki też do najtańszych nie należą. Kiedyś jak składałem szarika to za na nowe (do malowania) buliłem 70 zeta sztuka. Za kawałek karwa plastiku.

Ja mam kpl. włącznie ze zderzakiem :)21 , ale jego montował nie będę bo trochę popękany jest :roll: . Te spryskiwacze, dokładniej cały zderzak znalazłem nad wodą włącznie z dolnymi obudowami silnika - ktoś to urwał i zostawił. Leżały też tam i dywaniki (chyba podkładali pod koła) ale porwane, i kawałki potłuczonych lamp - samych lamp nie było :)21 . Albo się tam zakopali i próbując wyjechać pourywali, albo wyciągali drugim samochodem i zrobili małą stłuczkę.
Tak czy inaczej mam dwie sztuki VW spryskiwaczy (chyba od Tiguana), tylko nie wiem czy montować to czy kupić zamiennik (do którego też byłyby potrzebna mi wymiary).

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » czw paź 16, 2014 7:10 pm

O jaki wymiar co chodzi. Zewnętrzne mogę podać ale gniazda nie, bo nie bedę sprysków wydłubywał.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw paź 16, 2014 7:25 pm

kal-gary pisze:O jaki wymiar co chodzi. Zewnętrzne mogę podać ale gniazda nie, bo nie bedę sprysków wydłubywał.
Zewnętrzne oczywiście. Po moich mam dziurę w zderzaku.
Długość, szerokość i wysokość tego co stoi na zderzaku i będę bardzo wdzięczny.
:)2

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » sob paź 18, 2014 1:53 pm

Szerokość - 60 mm, głębokość - 40 mm, wysokość od zewnątrz - 50 mm, wysokość od wewnątrz - 40 mm. Są dwie dysze spryskowe. Chyba bardziej od ciężarówki by pasowały.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » sob paź 18, 2014 2:33 pm

Zajebiście wielkie dzięki :)2 :)2 :)2 .

Już napisałem o wymiary do najtańszych z Allegro:

http://allegro.pl/spryskiwacze-reflekto ... 97947.html

Jak wymiary będą zbliżone to zamawiam, nie będę musiał już odśnieżać i odszraniać lamp :)21 .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”