Pokrowce do Gallopera 3d

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

politolog16

Pokrowce do Gallopera 3d

Post autor: politolog16 » śr lut 25, 2015 1:10 pm

Może dziwny temat jak na to forum, ale wożę autem regularnie psa i dziecko i mam powoli dość czyszczenia tapicerki :-) Myślę nad pokrowcami, żeby w przypadku zabrudzenia wrzucić do pralki.
Pokrowce szyte na miarę to do Gallopera ok. 400 zł więc moim zdaniem za dużo. Jest sporo tzw. uniwersalnych pasujących do Gallopera, ale w spisie aut do których pokrowce pasują jest też np. 126p:-)

Czy ktoś kupował pokrowce do Gallopera 3d, które może polecić. Na moje wyczucie za pokrowce warto dać 100-150 PLN. Dzięki z góry!
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Marcingalloper

Re: Pokrowce do Gallopera 3d

Post autor: Marcingalloper » śr lut 25, 2015 5:50 pm

Z przodu mam "koszulki" na siedzenia kupowane za drobne (niecałe 30zł za 2szt jak dobrze pamiętam) - robię to cyklicznie, trochę się pobrudzą wywalam i kupuję nowe. Zmienia się je jakieś 5min. Ale ostatnio planuję zakup takiego pokrowca jak mają mechanicy - bo coś fotel kierowcy zbyt szybko się brudzi :)21 .

Z tyłu na kanapie nie wożę ani dzieci, ani psa, ale dość często przewożę drzewo na ognisko czy nocne posiedzenia wędkarskie. Nie mam na nim pokrowca ale kupiłem kiedyś na rolniczym targu kpl. pięciu grubych wojskowych kocy. W kocu wyciąłem cztery dziury (rozciąłem nożem :)21 ), dwie w miejscu gdzie są tylne zagłówki i dwie gdzie są przednie zagłówki tak że jak to założę to na tylnej kanapie mam coś w rodzaju "hamaku". Jak się wybrudzi to w pralkę i przez ponad półtora roku zużyłem dopiero jeden taki koc.

Z pokrowcami jest pewnie ten sam "problem" co z koszulkami na siedzenia - urywające się troczki. Więc albo trzeba wszyć nowe jakieś mocniejsze, albo robić podobnie jak ja.

Awatar użytkownika
apede

Kontaktowanie:

Post autor: apede » śr lut 25, 2015 6:01 pm

Wprawdzie do plaskacza doblo, ale bedę zakładał skajowe pokrowce kegel - błażusiak Wydają się być trwałe, czas pokaże (pies 40 kg )
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...

politolog16

Post autor: politolog16 » czw lut 26, 2015 1:41 pm

Marcingalloper pisze:Z przodu mam "koszulki" na siedzenia kupowane za drobne (niecałe 30zł za 2szt jak dobrze pamiętam) - robię to cyklicznie, trochę się pobrudzą wywalam i kupuję nowe. Zmienia się je jakieś 5min. Ale ostatnio planuję zakup takiego pokrowca jak mają mechanicy - bo coś fotel kierowcy zbyt szybko się brudzi :)21 .

Z tyłu na kanapie nie wożę ani dzieci, ani psa, ale dość często przewożę drzewo na ognisko czy nocne posiedzenia wędkarskie. Nie mam na nim pokrowca ale kupiłem kiedyś na rolniczym targu kpl. pięciu grubych wojskowych kocy. W kocu wyciąłem cztery dziury (rozciąłem nożem :)21 ), dwie w miejscu gdzie są tylne zagłówki i dwie gdzie są przednie zagłówki tak że jak to założę to na tylnej kanapie mam coś w rodzaju "hamaku". Jak się wybrudzi to w pralkę i przez ponad półtora roku zużyłem dopiero jeden taki koc.

Z pokrowcami jest pewnie ten sam "problem" co z koszulkami na siedzenia - urywające się troczki. Więc albo trzeba wszyć nowe jakieś mocniejsze, albo robić podobnie jak ja.
Jak tak jak Ty z kocami robiłem z plandeką, ale jak wożę dziecko i obok psa, to już ta opcja odpada - dlatego szukam pokrowców :D

Pokrowce kegel - błażusiak wyglądają spoko, ale nie ma do Gallopera. Jak kupię jakieś uniwersalne, to mogą bardzo odstawać i się ześlizgiwać. Mają tylko do Pajero i to tylko na przód, a mi właśnie zależy na tylniej kanapie głównie.

Koszulki też są jakąś opcją, ale na tył nie ma do dzielonej kanapy i to główny minus tej opcji.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”