Górne przednie wahacze Terracan
Moderator: Mroczny
- madtrabi
- jestem tu nowy...
Górne przednie wahacze Terracan
Poszukuję górnych przednich wahaczy do Terracana. Zamienniki w PL obecnie niedostępne.
Ktoś próbował wrzucać wahacz od Gallopera, lub Pajero 2.
Rozstaw śrub mocujących do ramy powinien pasować bo podkładki regulacyjne kąta pochylenia są dla tej trójcy takie same...
Ewentualnie może ma ktoś stary wahacz od Gallopa lub Pajero 2 w okolicy Warszawy do użyczenia do przymiarki.
Ktoś próbował wrzucać wahacz od Gallopera, lub Pajero 2.
Rozstaw śrub mocujących do ramy powinien pasować bo podkładki regulacyjne kąta pochylenia są dla tej trójcy takie same...
Ewentualnie może ma ktoś stary wahacz od Gallopa lub Pajero 2 w okolicy Warszawy do użyczenia do przymiarki.
pozdrawiam
Jacek
Hultaj 'Terracan 2.9 crdi, lift 2"
Jacek
Re: Górne przednie wahacze Terracan
To że podkładki są takie same nie oznacza że rozstaw śrub jest ten sam, a tym bardziej że wahacz jest podobny.madtrabi pisze:Rozstaw śrub mocujących do ramy powinien pasować bo podkładki regulacyjne kąta pochylenia są dla tej trójcy takie same...
Tu masz przykładowy numer oryginalnej części dla wahacza górnego przedniego 54401-H1150
http://www.iparts.pl/czesc/wahacz-zawie ... 71141.html
A może z Ssangyong?
http://www.4cars.pl/szcz/N4930506/nippa ... /0/all.php
Dzika Koza
Sa dostepne lifty do Terracana?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
jradek pisze:Sa dostepne lifty do Terracana?

Do Terracana

Do Terracana to jest więcej szpeju jak do Gallopera.
Masz i Lovellsa.
Masz i Profendera.
Masz i OME.
Masz i Ironmana.
W Wyszkowie, albo okolicach lata czarny Terracan po body-lifcie i na Ironmanie. Nie wiem jakie ma koła (chyba coś koło 32 cali MT ), ale wygląda jak rasowa terenówka

hiliftów chybaMarcingalloper pisze:Do Terracana to jest więcej szpeju jak do Gallopera.
-
-
Poważnie pisałem.Mroczny pisze:hiliftów chybaMarcingalloper pisze:Do Terracana to jest więcej szpeju jak do Gallopera.
Zajrzyj nawet do Zibiego. Do Gallopera dostaniesz tylko Lovellsa kpl. i Ironmena. z Profendera nic, z Ome tylko drążki.
Na jebaju do Terracana były zderzaki stalowe. Na innych stronach widziałem różne osłony i alu i stal. Do Galloperów nic takiego nie ma.
brak sensownych aluminiowych osłon w samochodzie z delikatnym spodem to złe kungfu
- madtrabi
- jestem tu nowy...
liftuje się jak każdy IFS - 2 cale max na przodziejradek pisze:Sa dostepne lifty do Terracana?
Jak coś lift budy też bez scen przyjmuje.
Zibi ma kilka opcji na kompletny zawias Ironman, Lovels, są jeszcze dodatkowo amortyzatory Profendera.
Budżetowo na tył można dać sprężyny od y61 long, daję to jakieś 3cale liftu.
31 cali wchodzi w standardzie bez scen.
32 przy 2 calowym lifcie powinno wejść przy minimalnym podcięciu plastików w nadkolu
ASFIR ma w ofercie osłony - Silnik, skrzynia, reduktor, zbiornik.Mroczny pisze:brak sensownych aluminiowych osłon w samochodzie z delikatnym spodem to złe kungfu
Budżetowa opcja - koledzy z forum Terracan.pl mają gotowe szablony do wrzucenia na maszynę (silnik, skrzynia, reduktor).
Ja komplet w stali zrobiłem za ~400pln
swoją drogą ten spód nie jest aż taki delikatny, fabryczna osłona reduktora jest stalowa, pod silnikiem jest orginalnie dość grube i elastyczne tworzywo.
Na kamienie wypadałoby wzmocnić też osłonę baku, fabryczna potrafi być mocno zjedzona przez rudą
pozdrawiam
Jacek
Jacek
Orientujesz się, czy do benzyny będą pasowały?madtrabi pisze:ASFIR ma w ofercie osłony - Silnik, skrzynia, reduktor, zbiornik.
Dzika Koza
- madtrabi
- jestem tu nowy...
Wydaje mi się ze punkty mocowania są takie same niezależnie od silnika. Te co ja mam ktoś montował do benzyny bez problemu. Tylko ze ja nie mam asfira tylko custom.Michał4x4 pisze:
Orientujesz się, czy do benzyny będą pasowały?
pozdrawiam
Jacek
Jacek