Kontrolki Galloper 2.5TD
Moderator: Mroczny
Kontrolki Galloper 2.5TD
Powitać, czy może ktoś podrzucić opis kontrolek w Galloperze, lub podpowiedzieć gdzie szukać babola jak zapala się kontrolka ładowania razem z kontrolką w prawym dolnym rogu taka jakby miska olejowa z kroplą? Zapalają się raz na jakiś czas w trakcie jazdy, głównie po zaroślach, wczoraj wymieniłem przewód minusowy, jako najniżej położony przewód, zresztą zmęczony lekko czasem, dałem nowe mocowania do budy i alternatora ale dalej to samo. Oczywiście Galloper pali i jeździ normalnie, póki co 

Galloper LWB - turysta
Re: Kontrolki Galloper 2.5TD
Załóż woltomierz, będziesz wiedział czy masz ładowanie w danej chwili i tak w ogóle.
Ja mam i dziękuję sobie, że mam, bo mnie ostatnio uratował.
Ja mam i dziękuję sobie, że mam, bo mnie ostatnio uratował.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Ta kontrolka to woda w filtrze paliwa.
No właśnie się zabieram za woltomierz już 2 tygodnie. Wychodzi na to, że jest zwarcie ponieważ u mnie czujnik od filtra paliwa jest odłączony, zresztą od wymiany filtra zrobiłem 20km 

Galloper LWB - turysta
No to mam 2 głównych podejrzanych - alternator lub akumulator. Prąd ładowania na biegu jałowym aż całe niesamowite 12,9V do tego biały osad na klemie + wiec albo alternator ma dość albo akumulator złapał jakieś zwarcie wewnętrzne
Zastanawia mnie tylko czemu te dwie kontrolki zapalają się jednocześnie 

Galloper LWB - turysta