Przymierzam się do Galloperka 3 drzwiowego 2.5 diesel. Z tego co wiem to mosty i przeniesienie napedu mają wytrzymałe ( mam tu na mysli 31" MT) za 12 idzie kupic bardzo ladnego. Jak w nich jest z awaryjnością? Maja jakieś wady oprócz rdzy i wariujacej elektroniki z tego co slyszalem? Części seryjne dostępne są normalnie jak do wiekszości aut czy jest szukanie kombinowanie, ewentualnie chore ceny albo niedostępność lub ratowanie sie ASO? Ile one palą w koło komina?
Przepraszam za tyle pytań ale mało info o galloperze jest.... Więc kieruje pytania do użytkownikow
Galloper awaryjnośc, eksploatacja
Moderator: Mroczny
-
-
-
-
Re: Galloper awaryjnośc, eksploatacja
Eeee ten tego...kup sobie pajero
A poważnie, jak już wymieniłem wszystko co się mogło posypać, to jeździ.Nie używany w ciężkim terenie, bardziej turystyk.Części porażka, i drogie (nie wszystkie ) i ciężko dostępne.Mnie osobiście ratuje e-pajero. Mają prawie wszystko, ale cenowo widać brak konkurencji.Na plus zajebisty kontakt, i szybka wysyłka.
Łatwo naprawialny podstawowymi narzędziami, fajny dostęp do prawie wszystkiego.Z elektryką nie miałem problemów.Może dlatego że nie topiony.
Ps
Mój czyzero lpg

A poważnie, jak już wymieniłem wszystko co się mogło posypać, to jeździ.Nie używany w ciężkim terenie, bardziej turystyk.Części porażka, i drogie (nie wszystkie ) i ciężko dostępne.Mnie osobiście ratuje e-pajero. Mają prawie wszystko, ale cenowo widać brak konkurencji.Na plus zajebisty kontakt, i szybka wysyłka.
Łatwo naprawialny podstawowymi narzędziami, fajny dostęp do prawie wszystkiego.Z elektryką nie miałem problemów.Może dlatego że nie topiony.
Ps
Mój czyzero lpg
Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td
Był-Y60 95 long 2.8td
-
-
Z ciekawości; Czemu zmieniłeś Patrola na Gallopera? 

-
-
Bo głupi byłem ?
A poważnie, różnie w życiu bywa, są priorytety i zabawki. Gallopa kupiłem przez przypadek, głównie dla żony. I tak został...

A poważnie, różnie w życiu bywa, są priorytety i zabawki. Gallopa kupiłem przez przypadek, głównie dla żony. I tak został...
Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td
Był-Y60 95 long 2.8td