Witam wszystkich forumowiczów. Niedawno zakupiłem Gallopera 2.5 i ukazały mi się 3 problemy. Chciałbym się z Wami nimi podzielić, może co doradzicie.
1. Po zapaleniu samochodu, podczas ruszania nie działa wspomaganie. Dopiero jak chwile pojeżdze i samochód się rozgrzeje, to już lepiej. Wspomaganie dochodzi do siebie i działa.
2. Przy gorącym silniku, podczas dodawania gazu zaczyna świecić kontrolka oleju. Jak puszczam gaz to gaśnie. Olej i filtr wymienione. Czujnik nie wymieniłem ale raczej to nie to.
3. Po załączeniu reduktora i buksowaniu spod podwozia dochodzą odgłosy stukania. Lewarek zmiany biegów się rusza.
Poza małymi wyciekami nic się nie dzieje. Gdyby ktoś mi poradził co zrobić z tymi problemami byłbym wdzięczny.
Kilka problemów z Galloperkiem
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Kilka problemów z Galloperkiem
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2020 9:07 pm przez Mateusz8904, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- jestem tu nowy...
Re: Kilka problemów z Galloperkiem
Tzn?? Narazie całą obsługę. Tzn oleje i filtry.
Re: Kilka problemów z Galloperkiem
1 Sprawdź czy jest olej i odpowietrz.
2 Nie wiem, ale zaczął bym od podłączenia manometru i pomiaru ciśnienia.
3 Strzały czy puknięcia? Jak strzały to być może/prawdopodobnie zużyty łańcuch reduktora, jak puknięcia to może krzyżaki na wale i może jeszcze wyrwana poduszka skrzyni biegów.
2 Nie wiem, ale zaczął bym od podłączenia manometru i pomiaru ciśnienia.
3 Strzały czy puknięcia? Jak strzały to być może/prawdopodobnie zużyty łańcuch reduktora, jak puknięcia to może krzyżaki na wale i może jeszcze wyrwana poduszka skrzyni biegów.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.