OPONY Galloper POMOCYYYYYYY
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
OPONY Galloper POMOCYYYYYYY
Koledzy w przyszły weekend jade kupić gallopera 3 drzwiowy 2,5 TD
Proszę doświadczonych driverów o podpowiedz jakie mogę wstawić największe oponki do krótkiego gallopera bez przeróbek (ewentualnie z małymi przeróbkami które moglbym zrobić sam)
Chodzi o oponki całoroczne o szerokości najlepiej 235 aby zimą nie było dużego oporu pod oponą i lepsza trakcja ?
Z opon które oglądałem najbardziej przypadły mi do gustu Goodrich MT KM2
Nie wiem czy dobrze kombinuje ale moge zmienić felge z 15 na 16 ponieważ jest fajna oponka Goodrich KM2 235/85 r16 i to jest najważniejsze pytanie CZY WEJDZIE
Szukałem dużo w internecie ale dokładnie na moje pytanie nie znalazlem odpowiedzi
Wielkie Dzięki za pomoc
Proszę doświadczonych driverów o podpowiedz jakie mogę wstawić największe oponki do krótkiego gallopera bez przeróbek (ewentualnie z małymi przeróbkami które moglbym zrobić sam)
Chodzi o oponki całoroczne o szerokości najlepiej 235 aby zimą nie było dużego oporu pod oponą i lepsza trakcja ?
Z opon które oglądałem najbardziej przypadły mi do gustu Goodrich MT KM2
Nie wiem czy dobrze kombinuje ale moge zmienić felge z 15 na 16 ponieważ jest fajna oponka Goodrich KM2 235/85 r16 i to jest najważniejsze pytanie CZY WEJDZIE
Szukałem dużo w internecie ale dokładnie na moje pytanie nie znalazlem odpowiedzi
Wielkie Dzięki za pomoc
Re: OPONY Galloper POMOCYYYYYYY
fedima extrem evolution 31/10,5/ 15, ale i tak na mocy troszke straci
. przy 33 calach to juz z jazda jest slabo. ale wolna wola .

i nie nadużywałbym słowa -pomocy
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Widziałem kiedyś seryjnego krótkiego Gallopera na 33" AT. Zakładając nawet że wielkość tych opon była mniejsz od nominalnej to 235/85R16 powinno wejść. Ale jak nie wejdzie to ja nic nie pisałem
.

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
znam przypadek bfg mt 33x12.5 w krótkim galloperze
ociera, ma za mało miejsca, nie skręca ale jedzie (ledwo)
2,5 TD to ledwo jedzie na seryjnej gumieMroczny pisze:...nie skręca ale jedzie (ledwo)

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Koledzy bez przesady Long na BF AT 32 śmiga aż miło tylko motor musi byc zdrowy a nie taki po 180 tysiącach z Allegro.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
mam long 33"12,5 R15Mroczny pisze:znam przypadek bfg mt 33x12.5 w krótkim galloperze
a stało się tak, podnośnik, sekator, szlifierka kontowa przydało by się zamontować poszerzenia nadkoli, co jedynie przy skoku trochę ociera ale będzie lift, ile jeszcze nie wiem
jak na razie jedyny problem to koleiny na drogach ale z tym to nie mogę za wiele zrobić ale sybki kopny śnieg frajda już nie mogę doczekać się zimy pozdro:)
jeszcze nigdzie mnie zostawił
http://picasaweb.google.com/harbuz567/K ... 9690272450
31" będzie najodpowiedniejsze chyba może Wrangler MT/R? Trochę bardziej agresywny niż BFG AT ale za to mniej niż BFG MT
Galloper LWB - turysta
ale za to na bfg at pojedziesz zimą a na mt/r nieszczególnie
A kl-71 ? W 31x10.5 ma ponoc 30 cali realnie. Testowo jezdziłem na 33x12.5, @animaldziobak był łaskaw pozyczyc do testow i tak : na czarnym w miare lecz przyzwyczajony do atekow srednio mi to pasowało. W terenie o niebo lepiej bo tam gdzie bym juz dołączał przod na at to przeskakiwałem na 2h. Ładnie wygląda. Jedzie. Nie znika szybko ponoc na czarnym... Ciekawe jak w zimie ? Ale w sumie to nie ten dział. Lifta zrob za 200 zeta i wejdzie wszystko co chcesz w granicach rozsadku 

- janusz k160
-
Nie patrz jak znika, tylko jak się jeździKajen pisze:A kl-71 ? W 31x10.5 ma ponoc 30 cali realnie. Testowo jezdziłem na 33x12.5, @animaldziobak był łaskaw pozyczyc do testow i tak : na czarnym w miare lecz przyzwyczajony do atekow srednio mi to pasowało. W terenie o niebo lepiej bo tam gdzie bym juz dołączał przod na at to przeskakiwałem na 2h. Ładnie wygląda. Jedzie. Nie znika szybko ponoc na czarnym... Ciekawe jak w zimie ? Ale w sumie to nie ten dział. Lifta zrob za 200 zeta i wejdzie wszystko co chcesz w granicach rozsadku

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Aj tam. Ja 95% spedzam autem na czarnym to co moge doradzic ? Kopie simexa ? 

- janusz k160
-
A ja na tym jeżdżę-nie chce mi się zmieniać-i moim kolegom też się nie chce...
I dobrze nam z tym... 

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
-
- jestem tu nowy...
Dzieki Koledzy
Kupiłem jakiś czas temu BF goodrich MT 31/10,5/15 Na razie koniec lata teraz jesień SUPER czekam na białą stopę (pierwszy raz będę jeździć na MT zimą
P.S. Jednak czuć na silniku spadek mocy ale jest dobrze. Większe opony przy tym silniku to już chyba przesada
W przyszłym roku lift Sprężyny plus drążki skrętne HD
Pozdrawiam Jack
Kupiłem jakiś czas temu BF goodrich MT 31/10,5/15 Na razie koniec lata teraz jesień SUPER czekam na białą stopę (pierwszy raz będę jeździć na MT zimą

P.S. Jednak czuć na silniku spadek mocy ale jest dobrze. Większe opony przy tym silniku to już chyba przesada
W przyszłym roku lift Sprężyny plus drążki skrętne HD
Pozdrawiam Jack