galloper - most
Moderator: Mroczny
Re: galloper - most
Pasuje od Pajero I tylko trzeba zwrócić uwagę na przełożenia w galloperku Long masz 4.875.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
- vwfrutek
- jestem tu nowy...
hmm mam krótkiego, więc przełozenie też będzie inne? co ?
Bo w ten mój most to chyba nie ma co inwestować kolejny raz ?
Chyba poszukam używki od gallopera bo nie chce mi się motać z pojarą
A zaczęło się od typowego huczenia – więc rozbiórka, co się okazało padlo lozysko na wałku – więc wymianka na KOYO całego kompletu 4 szt. zęby były podjechane ale i tak założyłem nowe łozyska . złożyłem – 2 wymianki oleju i z pół roku było ok. do dnia zwanego czwartkiem jadąc z przyczepką i przyhamowałem silnikiem wówczas zaczął się hałas i poleciał olej z simeringu. No i dalej wiadomo mała grzechotka w moście.
Bo w ten mój most to chyba nie ma co inwestować kolejny raz ?
Chyba poszukam używki od gallopera bo nie chce mi się motać z pojarą
A zaczęło się od typowego huczenia – więc rozbiórka, co się okazało padlo lozysko na wałku – więc wymianka na KOYO całego kompletu 4 szt. zęby były podjechane ale i tak założyłem nowe łozyska . złożyłem – 2 wymianki oleju i z pół roku było ok. do dnia zwanego czwartkiem jadąc z przyczepką i przyhamowałem silnikiem wówczas zaczął się hałas i poleciał olej z simeringu. No i dalej wiadomo mała grzechotka w moście.
LR DII
Na moście masz napisane jakie są przełożenia ,nie mam pojęcia jakie są w wersji krótkiej ale na pewno pasują od Pajero I bez motania.Od pajero dostaniesz w lepszej cenie jak do Gallopera.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Nawet wiem kto taki ma. Trzeba by zmierzyc tylko srednice połosi bo wystepowały w pojarce 2 rodzaje. Jak rowniez dwa rodzaje mostow z ratio 4.875. Bywały dwusatelitowe i tu połosie były ciensze i czterosatelitowe - tu grubsze. Oczywiscie czterosatelitowy ponoc jest mocniejszy choc @orzeh77 zmielił i taki - znaczy da sie
Robert, rury zostawiłem mojej siostrze, wysłała wczoraj. A jak nie to wkleje jej zdjecie tu i podam numer telefonu to bedzie miała przerąbane 

Edit: Komorkowy net mi sie buraczy. Mowa o moscie przednim ? 

mosty tylne sa takie same w swb jak i lwb w galloperze.
- vwfrutek
- jestem tu nowy...
na szczęście miło mnie zaskoczyło,ze nie muszę --- jeszcze ?! ----szukać mostu
poprostu zabezpieczenie puściło na śrubie
poprostu zabezpieczenie puściło na śrubie
LR DII