Spod maski Galloper II - pytanie o rurki

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

pieklo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Spod maski Galloper II - pytanie o rurki

Post autor: pieklo » wt paź 19, 2010 7:27 pm

W sprowadzonym niedawno Galloperze nurtują mnie dwie sprawy - dwie rurki zaznaczone na załączonych zdjęciach. Nie są one połączone z niczym, z czego ta na pierwszym zdjęciu jest zaślepiona. Należy coś z nimi zrobić, czy powinno zostać tak jak jest?
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam,
Hyundai Galloper, LWB, 2.5 TCi, 1999

robertsw

Re: Spod maski Galloper II - pytanie o rurki

Post autor: robertsw » wt paź 19, 2010 8:02 pm

Pierwsze foto przedstawia zawór EGR który został odłączony od elektrozaworu który znajduje się z drugiej strony,przykręcony jest do chłodnicy interkulera.
Na fotce nr 2 jest to wężyk który tak ma być zakończony,jest to odpływ wody z pod interkulera i wiatraczka co go studzi:)
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » wt paź 19, 2010 8:06 pm

EGR to jest zawor recyrkulacji spalin? Obilo mi sie o uszy, ze jest cala religia wyznawcow teorii odlaczania/zaslepiania tego zaworu, tylko jakos nie doczytalem po co sie to robi...
...gonimy kroliczka...

pieklo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pieklo » pt paź 22, 2010 12:31 pm

Z jakiegoś powodu Niemcy zaślepili u mnie EGR, silnik na pierwszy rzut oka działa poprawnie, nie kopci. Jak na razie ruszać go nie mam zamiaru. Przy przypływie gotówki może coś się dłubnie. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Hyundai Galloper, LWB, 2.5 TCi, 1999

Awatar użytkownika
Tatuś

Post autor: Tatuś » pt paź 22, 2010 6:12 pm

pieklo pisze:Z jakiegoś powodu Niemcy zaślepili u mnie EGR, silnik na pierwszy rzut oka działa poprawnie, nie kopci. Jak na razie ruszać go nie mam zamiaru. Przy przypływie gotówki może coś się dłubnie. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Bdb zrobili,czyściej w kolektorze ssącym.
SKYTROL-RB25DET,37'',2xdiff lock,Warn+Superwinch

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”