Galloper 2,5 TD Awaria czy ten typ tak ma ??

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

jack_lowiecki
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Galloper 2,5 TD Awaria czy ten typ tak ma ??

Post autor: jack_lowiecki » śr paź 20, 2010 8:33 pm

Koledzy proszę odpowiedzcie mi na parę pytań !!!

Od pewnego czasu jestem ogólnie szczęśliwym posiadaczem Galloperka ale ??

1. Czy jest to normalne ze auto nagrzewa się tak szybko po 2 km temperatura na wskaźniku ma juz optimum (różnym dieslami jezdzilem i żaden tak szybko się nie nagrzewał ???

2. Ubywa mi ok 100 ml płyny chłodniczego na 300 km nie widzę żadnego wycieku (To jest moje najważniejsze pytanie) ?? Poczytałem na forach o różnych przyczynach (peknieta głowieca, dostawanie się płynu chłodniczego, uszczelki na zaworach, itp. jeżeli mieliście podobne problemy prosze napiszcie jak najdokładniej zdiagnozować problem żebym nie wymienił niepotrzebnie połowy części ??!!

3. Czasami przy uruchamianiu silnika jasny niebieski dym który pózniej znika i jest normalnie podobnie się dzieje jak po nagrzaniu silnika wyłączam na chwilę samochód i go odpalam co to może być ??

Z góry wielkie dzieki za podzielenie sie doświadczeniem i widzą
Pozdrawiam Jack

4. Najmniej niepokojące pytanie Boczne nawiewy dmuchają tylko zimnym powietrzem czy to normalne ??

robertsw

Re: Galloper 2,5 TD Awaria czy ten typ tak ma ??

Post autor: robertsw » śr paź 20, 2010 8:49 pm

Wiec napiszę kilka zdań jako użytkownik tego auta ,zasadnicze pytanie czy to jest Long?
Takie szybkie nagrzewanie raczej jest dziwne,ja potrzebuję przejechać zdecydowanie więcej aby osiągnąć temperaturę optymalną na wskażniku.Mogę zasugerować ,że autko a dokładnie silnik pracuje na małym obiegu płynu chłodzącego wiec termostat jest do wymiany.
Płynu może nie ubywać tylko zle odpowietrzony układ chłodzenia stąd moje pytanie czy to ver. Long ,jeśli tak to jest nagrzewnica pod fotelami z tyłu a ten układ aby odpowietrzyć to trzeba czasu i systematycznego dolewania płynu.
Co do bocznych nawiewów mam niestety tak samo zimno :)
Pozdrawiam Robert
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''

jack_lowiecki
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jack_lowiecki » czw paź 21, 2010 2:08 pm

Dzięki Robercie za odpowiedź

Jeżeli chodzi o wersję Galloperka jest to 3 drzwiowy czyli krotki

Jakbys mogl jeszcze dodac jakies doswiadczenia z eksploatacji auta to cennych rad nigdy za malo

Pozdrawiam Jack

Awatar użytkownika
vwfrutek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: vwfrutek » sob paź 23, 2010 9:48 pm

ad 1 mój też szybko się nagrzewa moze nie po 2 km ale dość szybko jak w 2-gim moim dieslu
ad 2 plyn mi wyciekal, aż nie wymienilem pompy wody - koszt ok 100 zł
ad 3 to samo ale jeżdzę na ekodieslu
ad 4 nawiewy boczne są do bani- jak się je otworzy to w środku robi się glośniej
LR DII

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”