Moderator: Mroczny
Nie krzyczPSZCZOŁA pisze:DZIĘKI ZA RADYPOSTARAM SIĘ W TAKIM RAZIE JESZCZE TEN ROZRUSZNIK SPRAWDZIĆ MAM NADZIEJE ZE TO BĘDZIE JEGO BÓL
PZDRO I JESZCZE RAZ DZIĘKI
Mam właśnie taki sam problem jak kolega. Z tym, że jak poleję pompę to odpala, ale nie tak jak ciepły. Ma ciężej mimo wszystko. Zdaje się, że trzeba udać się do pompiarzaHinek pisze:Jeśli silnik na zimno odpala a na ciepło nie chce - można wyeliminować świece żarowe. Objaw który opisuje pytający jest typowy dla zużycia pompy wtryskowej.
Aby to sprawdzić trzeba przeprowadzić próbę z zimną wodą. Polega to na tym, że zaraz po zatrzymaniu silnika trzeba polać pompę wtryskową zimną wodą. Jeśli po tym zabiegu silnik zapali bez problemu - pompa wtryskowa do regeneracji lub wymiany.
siódmy!!!Kajen pisze:Czyli szosty przypadekCisnie mi sie na usta "a nie mowiłem". Dobrze ze to rozrusznik bo juz bys miał pewnie pompe nową
Zartuje oczywiscie ale te auta tak po prostu mają. Jak ciepły wujowo pali to najpierw rozrusznik sprawdzamy, jak nie pali to sie zapowietrza. Poza tym reszta działa. Oprocz moze łancucha w reduktorze i połosi z gownolitu. A i sprzegiełka
Łukasz muszę przyznać, że potrafisz być pomocnym za co dzięki wielkie kolegoKajen pisze:Zaczne chyba numer konta podawac
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość