Trzaski przy napędzie na przód-pomocy
Moderator: Mroczny
Trzaski przy napędzie na przód-pomocy
Koledzy,
dzisiaj wyjezdzalem z posesji i bylo trochę śniegu, więc włączyłem napęd na 4H i jadąc powoli, nie dodając zbyt gwałtownie gazu, zaczął wydobywać się stukający dźwięk, jakby coś przeskakiwało pod samochodem. Im więcej gazu, tym coraz częściej i mocniej stukało.
Ze znajomym odkręciłem dekiel od przedniego mostu, bo myślałem, że może zmieliło jakieś zęby, ale wszystko jest ok.
Pomyślałem, że może sprzęgiełka - też jest wszystko ok, tym bardziej, że jakieś pół roku temu zmieniałem na avm.
Trzymając rękę na gałce od skrzyni biegów, czuć że gdzieś z tej okolicy dochodzą te odgłosy. Czy może to być reduktor ?
dzisiaj wyjezdzalem z posesji i bylo trochę śniegu, więc włączyłem napęd na 4H i jadąc powoli, nie dodając zbyt gwałtownie gazu, zaczął wydobywać się stukający dźwięk, jakby coś przeskakiwało pod samochodem. Im więcej gazu, tym coraz częściej i mocniej stukało.
Ze znajomym odkręciłem dekiel od przedniego mostu, bo myślałem, że może zmieliło jakieś zęby, ale wszystko jest ok.
Pomyślałem, że może sprzęgiełka - też jest wszystko ok, tym bardziej, że jakieś pół roku temu zmieniałem na avm.
Trzymając rękę na gałce od skrzyni biegów, czuć że gdzieś z tej okolicy dochodzą te odgłosy. Czy może to być reduktor ?
Re: Trzaski przy napędzie na przód-pomocy
Przeskakuje łańcuch w reduktorze ,ile to ma przejechane bo ja mam 300000 i dalej robi a kilka razy był ostro katowany w terenie.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Dzięki za odpowiedź.
Auto ma 243000 i też sporo było katowane w terenie.
Tak właśnie myślałem, że łańcuch w reduktorze.
Czy warto się brać za jego skracanie samemu?
Auto ma 243000 i też sporo było katowane w terenie.
Tak właśnie myślałem, że łańcuch w reduktorze.
Czy warto się brać za jego skracanie samemu?
Chyba naprawa to kiepski pomysł ,lepiej szukać coś z odzysku.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
A nie ma nikt z Kolegów takiego reduktora na zbyciu za rozsądne pieniądze?
Reduktor jest od Pajero1 ,na znanym portalu aukcyjnym jest tego full można przebierać jak w ulęgałkach 

Witam, niech kolega przyjrzy się przegubom, wyj..any przegub i bez smaru tak właśnie się zachowuje.Pozdrawiam.
Nie tylko na skręconych kołach. Przeguby mogą również terkotać na prostych.
Tutaj: albo łańcuch albo przegub.
Tutaj: albo łańcuch albo przegub.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT