Problem z hamulcami Pomocy
Moderator: Mroczny
Problem z hamulcami Pomocy
Witam,
Od jakiegoś tygodnia zapala mi się czerwona kontrolka przy hamowaniu
(-o-) <-- coś takiego . Jak hamuje za pierwszym razem to jest OK ale jak nacisne drugi raz pedł hamulca to jest już twardy ? Jaka jest tego przyczyna ? Styki były przeczyszczone,Plyn też jest,bo sprawdzałem, nie wiem za co się zabrać ? z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
Hyundai Galloper 2,5 Dti 99r
(-o-) <-- coś takiego . Jak hamuje za pierwszym razem to jest OK ale jak nacisne drugi raz pedł hamulca to jest już twardy ? Jaka jest tego przyczyna ? Styki były przeczyszczone,Plyn też jest,bo sprawdzałem, nie wiem za co się zabrać ? z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony wt lut 08, 2011 12:52 pm przez Beer, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Problem z hamulcami Pomocy
Beer pisze:Witam,
(-o-) <-- coś takiego .
to pokeball

(-o-) nie wiem jak to inaczej napisać ? (O) <-- może teraz bardziej przypomina
twoj galloper bedzie ewoluowal
Zapowietrzony układ? Mi się zapala jak gdzieś płyn wylata [ lub ręczy zaciągnięty
]

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Beer pisze:Witam,
od kiedy hamulce maja styki?
Zle się wyraziłem Styki od Tej kontrolki.
aha,no to musisz udac sie do warsztatu
Olek, Ty wszedobylski doradzaczuLR_Olek pisze:aha,no to musisz udac sie do warsztatu
D2 TD5 Było
- Misiek Cypr
-
A w tym Hyundaiu nie ma kontrolki od slabego podcisnienia?
Hamulc masz mocny, czy wlasnie za drugim razem Ci sie twardy pedal robi i slabiej hamuje?
Hamulc masz mocny, czy wlasnie za drugim razem Ci sie twardy pedal robi i slabiej hamuje?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Misiek Cypr pisze: czy wlasnie za drugim razem Ci sie twardy pedal robi
to zalezy czy pedal stary czy mlody,bo jak stary to wiagra musi sie wspomoc aby byc twardym

a moze to sie do kierownika odnosi, co Olek? ten stary/młody ?
D2 TD5 Było
Też bym obstawiał. W Karaknie przy analogicznych objawach umierało sprzęgło alternatora czyli brakowało podciśnienia.Kajen pisze:Wakupompa ? Podciągnac pasek ?
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
- Misiek Cypr
-
Jak sie pedal opiera, to go mocniej z butaLR_Olek pisze:Misiek Cypr pisze: czy wlasnie za drugim razem Ci sie twardy pedal robi
to zalezy czy pedal stary czy mlody,bo jak stary to wiagra musi sie wspomoc aby byc twardym

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Misiek Cypr pisze:Jak sie pedal opiera, to go mocniej z butaLR_Olek pisze:Misiek Cypr pisze: czy wlasnie za drugim razem Ci sie twardy pedal robi
to juz będzie gwałt