Filtr kabinowy.
Moderator: Mroczny
Filtr kabinowy.
Szukałem ale nie znalazłem, może ktoś wie gdzie znajduje się filtr kabinowy. Może nie ma go wcale?.
Re: Filtr kabinowy.
do jakiego modelu?

Galloper WAGON z klimatyzacją, 2,5 td. 98r.
podepnę sie pod pytanie, mam Gallopera 2001 2.5TD Intercooler i coś słabo dmucha wentylator na IV, zwłaszcza po lewej stronie.
Może tak ma być w Galloperach? Jak u Was jest z nadmuchem w porównaniu do innych samochodów.
pozdrawiam
Marek
Może tak ma być w Galloperach? Jak u Was jest z nadmuchem w porównaniu do innych samochodów.
pozdrawiam
Marek
73kw
Oponki 31/10.50/15
Oponki 31/10.50/15
-
-
W końcu coś się rusza w dziale HyundaiaGallopem pisze:podepnę sie pod pytanie, mam Gallopera 2001 2.5TD Intercooler i coś słabo dmucha wentylator na IV, zwłaszcza po lewej stronie.
pozdrawiam
Marek

Wentylator, a raczej nadmuch nie jest huraganowy w Galloperze ale co nieco dmucha. Zajrzyj pod deskę bo samo poskładanie plastików/rur nadmuchowych może przepuszczać. Ja u siebie od strony kierowcy musiałem złącze nadmuchu na kolana owinąć izolacją aby uszczelnić, nie leciało na kolana tylko całe powietrze wylatywało bokiem - po uszczelnieniu czuć wyraźną poprawę a powietrze jak i woda zawsze poleci tam gdzie ma najmniejszy opór i nie zawsze będzie to kratka nawiewowa.
Wracając jeszcze do siły nadmuchu to u siebie po tym uszczelnieniu rzadko kiedy włączam na IV bieg, najczęściej wystarcza II więc tak kiepsko nie jest. Najszybszego biegu używam tylko na początku aby szybciej wychłodzić wnętrze.
-
-
Nie, nie ma ich fabrycznie w żadnym Galloperze i nie ma gdzie wmontować dodatkowo.Gallopem pisze:okMasz w swoim filtr kabinowy?