check hyundai silnik D4BH

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

mirekalet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

check hyundai silnik D4BH

Post autor: mirekalet » wt mar 27, 2012 5:24 pm

Witam wszystkich.
hyundai h200 tdi silnik D4BH
Poczytałem trochę tutaj o tym silniku nic nie znalazłem na frapujący mnie temat.

Mam problem przy dodawaniu gazu np wyprzedzanie 4-5 bieg albo obciążony bardziej i jazda pod górkę zapala się check wówczas motor słabnie tzn chyba przechodzi na tryb awaryjny.

na kompie lunch wbili go jako KIA bo w wykazie nie było h200 ani h1 czy tez starex
odczyt pokazał ze winny pedał gazu tzn potencjometr i czujnik ciśnienia doładowania.
po wymianie czujnika ciśnienia bez zmian na pedał gazu w celu podmianki nie natrafiłem nikogo kto by go miał na pokładzie.

Następny warsztat inny komp chyba tech 2 wyraźnie wskazał na zawór egr.
Po sprawdzeniu wyszło ze jest sprawny testowany zamknij/otwórz na vacu pompie.Po za tym był zaślepiony przez poprzedniego właściciela .Odetkanie nic nie zmieniło .

Warsztat od turbin sprawdził prace siłownika turbiny oceniając na prawidłową ,raczej wykluczają turbinę.

Szczelność połączeń węży intercoolera sprawdzona.

Wymieniłem filtr paliwa ,powietrza
sprawdziłem micro filtr na pompie paliwa który miał być zagłębiony w gnieździe złącza paliwa tyle że go nie namierzyłem pomimo grzebania haczykowatym elementem.

czy ktoś może coś podpowiedzieć albo wskazać dobrego fachowca w okolicach Wrocławia -Świdnicy -Wałbrzycha

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”