witam mam problem z galloperem 2.5 td intercooler. silnik nie odpala z rozrusznika, w momencie odpalanie na holu silnik zaskakuje ale cos strasznie wali a z rury leci bialy olejowy dym no i czarny z niespalonej ropy.Podtrzymujac obroty gazem silnik chodzi a na wolnych gasnie.Silnik przed awaria byl przegrzany.Powiedzcie co to moze byc i jakie koszty mnie czekaja.
Pozdr-R
szykuje sie remont silnika -koszty
Moderator: Mroczny
Re: szykuje sie remont silnika -koszty
Na ślepo ciężko zdiagnozować,ale chyba silnik jest zajeb...y na dole.Jak dla mnie to motor do wymiany.Kiedyś raz jeden zachciało mi się otwierać i reperować solidnie zajechany silnik-po oględzinach postanowiłem się w to nie bawić...Silnik stary poszedł na złom a pod maskę inny sprawny.
Pozdrawiam ,Radek
-
- jestem tu nowy...
No właśnie...sprawny, a skąd mamy pewność, że kupujemy sprawny silnik. Naciągaczy nie brakuje. No chyba, że z wiarygodnego źródła, wtedy owszemRadson pisze:Silnik stary poszedł na złom a pod maskę inny sprawny.

Pozdrawiam Arek
GR Y60 4" i 35"
GR Y60 4" i 35"
Racja, ale kupować silnik trzeba jak jeszcze znajduje się w aucie, można go wtedy choć posłuchać. Inaczej jest loteria.
Pozdrawiam ,Radek
-
- jestem tu nowy...
Słuszna racja kolegoRadson pisze:Inaczej jest loteria.

Pozdrawiam Arek
GR Y60 4" i 35"
GR Y60 4" i 35"
Dzieki za rady.Silnik zostal zakupiony z Pajero z malymi przrobkami Gallopek odzyje.
Post mozemy uznac za zamkniety.
Pozdr-R

Pozdr-R