Jak na razie jest już płytka i wszystko działa na stoliku

Moderator: Mroczny
(nie chce mi się do manuala na schemat luknąć ale zdaje sie, że czujnik jest w głowicy lub w pompie..nie pamiętam, na pewno zostanie tam ten wągier.)zippo68 pisze:A może w Twoim przypadku problem z grzaniem tkwi w czujniku temperatury płynu? Przecież to on daje sygnał, jak długo świeczki mają grzać.
- to będzie następny krok modyfikacjizippo68 pisze:W UAZ-ie mam na przycisk i grzeję ile ja chcę, a nie ile elektronika steruje.
Niestety u mnie to nie pomagało-wygląda mi na padnięte bebechy sterownika świec a tam samo SLD w środku, a ja boje się GrodzkiejCASUPER pisze:U mnie przy ostatnich mrozach jak gasła kontrolka grzania świec to czekałem jeszcze z trzy cztery sekundy i dopiero przekaźnik pykał- wtedy paliłem i od strzała cykał...
Tak jest, NE555 -na razie do testów zwykły ale zamówiłem wersję "industry" na mrozy syberyjskie. Znalazłem na ruskiej stronie podobny układ wzbudzany ze stacyjki i z dodatkowym czujnikiem temperatury, ale dużo kondensatorów. Mój to klasyczny układ generatora mono stabilnego+pomarańczowa diodka żeby widzieć że grzeje. Jeszcze nie podłączyłem do auta bo kominek w chałupie robię, a pizga, więc to sprawa priorytetowa. Jak podłączę to dam fotki i opis. A jakby ktoś chciał, to dam też druk i schemat, zresztą schemat to wiadomo...W sieci pełno.Bulimierz pisze:Kolego, jaki układ tym zawiaduje? Wygląda na 555, dobrze myślę?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość