2,0 crdi coś nie tak
Moderator: Mroczny
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
2,0 crdi coś nie tak
witam
pacjent to trajet w automacie , mam go od jakiegoś pół roku i ma czasem jakieś dziwne objawy - 20 pali od kopa 0 i nie chce odpalać , muszę czasami kręcić przez długi czas i też nie zawsze odpala , dopiero po zapodaniu plaka odpala ,
generalnie wszystko powymieniane od filtrów po paski ,
tankuje tylko i wyłączie V-disla z schela , więc rodzaj paliwa odpada
gdzie ewentualnie szukać przyczyn takich zachowań
za wszelkie rady dzięki wielkie
pacjent to trajet w automacie , mam go od jakiegoś pół roku i ma czasem jakieś dziwne objawy - 20 pali od kopa 0 i nie chce odpalać , muszę czasami kręcić przez długi czas i też nie zawsze odpala , dopiero po zapodaniu plaka odpala ,
generalnie wszystko powymieniane od filtrów po paski ,
tankuje tylko i wyłączie V-disla z schela , więc rodzaj paliwa odpada
gdzie ewentualnie szukać przyczyn takich zachowań
za wszelkie rady dzięki wielkie
Super parchatek Super y60 

-
-
- Kontaktowanie:
Re: 2,0 crdi coś nie tak
Jeden z czujników temperatury może tak dawać.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.
a masz tam przepływomierz? ja miałem takie objawy przy uszkodzonym a zwłaszcza jak wilgotność wzrastała
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
hmm przepływka
wydaje mnie się że problem jakiś elektryczny , teraz temperatury na plusie więc problemu nie powinno być a jednak dzisiaj rano za drugim razem odpalił ,

wydaje mnie się że problem jakiś elektryczny , teraz temperatury na plusie więc problemu nie powinno być a jednak dzisiaj rano za drugim razem odpalił ,

-
-
- Kontaktowanie:
Przepływka raczej nie.
Jeden z czujników jest odpowiedzialny za załączanie świec żarowych. Jeśli jest walnięty, to komp dostaje info, że jest np. gorąco i grzania nie załącza. Może też być tak, że on załącza się dopiero przy dość niskich temperaturach. Ja zrobiłem tak, że zblokowałem ten czujnik "na krótko" i grzały świece jak się patrzy. Ale z drugiej strony - jestem przekonany - że jak wepniesz auto w diagnostykę, to nie ma siły, żeby nie wykazał problemu.
Jeden z czujników jest odpowiedzialny za załączanie świec żarowych. Jeśli jest walnięty, to komp dostaje info, że jest np. gorąco i grzania nie załącza. Może też być tak, że on załącza się dopiero przy dość niskich temperaturach. Ja zrobiłem tak, że zblokowałem ten czujnik "na krótko" i grzały świece jak się patrzy. Ale z drugiej strony - jestem przekonany - że jak wepniesz auto w diagnostykę, to nie ma siły, żeby nie wykazał problemu.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no to trzeba podjechać do mechaniora co ma kopmpa do tego wozu , dzięki

to grzanie można sprawdzić kleptoleptycznie metodą słuchową
po zakończeniu grzania powinno być takie charakterystyczne cichutkie "pyk"

Pajero
Niva