Wały Pajero galoper

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

miki_mi2

Kontaktowanie:

Wały Pajero galoper

Post autor: miki_mi2 » pt maja 10, 2013 8:53 pm

Pozdro z działu mitsu,
Orientujecie sie czy wały tylne w p1 i galoperze longach są wymienne?
k260

kal-gary

Kontaktowanie:

Re: Wały Pajero galoper

Post autor: kal-gary » sob maja 11, 2013 6:44 pm

Trza by zwymiarować albo teoretyzować. Most w gallo jest od p II, dlatego jeśli tu różnica nie występuje np. na krzyżakach, to powinien pasować. Ale to wyłącznie teoria.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.

miki_mi2

Kontaktowanie:

Post autor: miki_mi2 » ndz maja 12, 2013 9:58 pm

dzięki za info
k260

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » wt kwie 14, 2015 9:02 pm

Odkopuję.

Jadzie z łangli wydachowane Pajero pompowane 3d 2.8 z SS. Ktoś bierze z tego silnik i jakieś graty wnętrza. Jest opcja że dałbym radę wyrwać z tego tylny most z blokadą, tylko czy da radę to zmotać w moim Galloperze ?? . Pytam bo nie chcę przekładać wszystkiego włącznie ze skrzynią SS, przednim mostem i innymi duperelami.

Jak kupię ten most to jest szansa na zrobienie innego mechanizmu załączania jej ?? . Czegoś łatwiejszego typu mały kompresor, przycisk i blokada spięta bez żadnych czujników i innych udziwnień.

Najważniejsza sprawa - ile wart jest taki tylny most z blokadą ?? , tak pi razy drzwi. A i też ile opłaca się dać za skrzynię z reduktorem, wały i dwa mosty bo czuję w kościach że mosty będą o innych przełożeniach jak u mnie.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw kwie 16, 2015 11:47 pm

[quote="Marcingalloper"]Odkopuję.

Jadzie z łangli wydachowane Pajero pompowane 3d 2.8 z SS. Ktoś bierze z tego silnik i jakieś graty wnętrza. Jest opcja że dałbym radę wyrwać z tego tylny most z blokadą, tylko czy da radę to zmotać w moim Galloperze ?? . Pytam bo nie chcę przekładać wszystkiego włącznie ze skrzynią SS, przednim mostem i innymi duperelami.

Jak kupię ten most to jest szansa na zrobienie innego mechanizmu załączania jej ?? . Czegoś łatwiejszego typu mały kompresor, przycisk i blokada spięta bez żadnych czujników i innych udziwnień.

Najważniejsza sprawa - ile wart jest taki tylny most z blokadą ?? , tak pi razy drzwi. A i też ile opłaca się dać za skrzynię z reduktorem, wały i dwa mosty bo czuję w kościach że mosty będą o innych przełożeniach jak u mnie.[/quote]
Mosty se wyceń via allegro. Generalnie taniość
Przełożenia na 100% inne, bierz od razu oba mosty. Przedni to będzie grubsze kunfu bo jest ciśnieniowo sterowany. Plusem jest, że bez podciśnienia jest spięty, jeśli Ci to nie przeszkadza :wink:
Na pewno nie chcesz skrzyni z niego, bo i tak nie pasuje.
Sterowania nie robiłem na krótko, to się nie będę mądrzył, ale może jednak weź ori kompresor i spróbuj bestialsko wysterować?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw kwie 16, 2015 11:48 pm

Marcingalloper pisze:Odkopuję.

Najważniejsza sprawa - ile wart jest taki tylny most z blokadą ?? , tak pi razy drzwi. A i też ile opłaca się dać za skrzynię z reduktorem, wały i dwa mosty bo czuję w kościach że mosty będą o innych przełożeniach jak u mnie.
Mosty se wyceń via allegro. Generalnie taniość
Przełożenia na 100% inne, bierz od razu oba mosty. Przedni to będzie grubsze kunfu bo jest ciśnieniowo sterowany. Plusem jest, że bez podciśnienia jest spięty, jeśli Ci to nie przeszkadza :wink:
Na pewno nie chcesz skrzyni z niego, bo i tak nie pasuje.
Sterowania nie robiłem na krótko, to się nie będę mądrzył, ale może jednak weź ori kompresor i spróbuj bestialsko wysterować?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » sob kwie 18, 2015 6:41 pm

Miałem napisać wcześniej bo:

przywieźli to coś tirem, w naczepie. Ściągali widłakiem bez zbędnego cackania. I tak. Tylny most jest OK, suchutki ładny. Przedni ma wyrwaną półoś i chyba śruby mocujące, ciężko się dopatrzeć bo wszystko zalane olejem i upaprane błotem. Chcą mi to sprzedać jako całość za 3700zl a z tego co się przypadkiem dowiedziałem od kierowcy dali za to po przeliczeniu na Polskie 3500zł czyli silnik wyszedłby ich całe 200zł. W doopie ich mam i te szczątki pozostałe po tym Pajero.

Z drugiej strony tematu nie odpuszczam :)2 . Będę się rozglądał za mostami (tylny z blokadą) i jak coś trafię to kupię.

Wracając do sterowania. Sterowany tak że w razie braku sterowania spięty na stałe, czyli tak jak mam u siebie bo mam sprzęgi manualne których nigdy i tak nie rozłączam bo i po co - wystarcza przerzucenie dźwigni w kabinie.
Skrzynia nie pasuje od 2.8 czy ogólnie SS nie podejdzie nawet jak będzie z 2.5 ?? . Pytam bo na Rosyjskim forum z tego co tam patrzyłem latają chyba dwa Gallopery z SS a mi pasowałaby SS ze względu na mocniejszy łańcuch (chyba że to mit).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”