Właściwie doraźnie problem udało mi się rozwiązać, ale nie wiem czy nie można zrobić tego lepiej?
Kanapa w moim Galloperze (nie wiem czy były inne wersje), mimo, że są trzy pasy z tyłu, jest tak wyprofilowana, że wygodnie mogą siedzieć 2 osoby. To wyprofilowanie przeszkadza ustawić fotelik po którejś ze stron. Trzeba stawiać jakieś 30cm od szyby (żeby się nie bujał na wszystkie strony), ale wtedy nie starcza pasa. Problem dotyczy fotelika 0-13 kg, ale wkrótce go zamienię na większy rozmiar i stabilność będzie jeszcze ważniejsza.
Żeby to dobrze zrobić to trzeba:
-albo kupić dłuższy pas;
-albo zamienić kanapę na płaską (wiem, że takie były w Pajero) więc powinno się coś udać dobrać.
Czy ktoś miał podobny problem i udało się go jakoś bezpiecznie rozwiązać?
Dzięki za wszystkie pomysły!
Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallopera?
Moderator: Mroczny
-
-
Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallopera?
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
Re: Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallop
W PI long miałem płaską, w PII long jest dzielona i też jest uwypuklenie na środku
PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
-
-
I jaki fotelik ci się sprawdza? Bo będę szukał teraz czegoś w kategorii 9-18kg. Miałem problem z przypięciem fotelika 0-13kg, właśnie ze względu na wyprofilowaną kanapę i krótki pas.Marc. pisze:W PI long miałem płaską, w PII long jest dzielona i też jest uwypuklenie na środku
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
Ja rozwiązałem problem przypinając dodatkowo od tyłu fotelik zwykłym pasem transportowym przeciągniętym pomiędzy oparciem a siedziskiem i mocując go do fotela od strony bagażnika , jest sztywno i nic się nie buja , oczywiście dziecko mocowane pasem bezpieczeństwa lub pasami fotelika