Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallopera?

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

politolog16

Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallopera?

Post autor: politolog16 » sob lut 08, 2014 11:19 am

Właściwie doraźnie problem udało mi się rozwiązać, ale nie wiem czy nie można zrobić tego lepiej?

Kanapa w moim Galloperze (nie wiem czy były inne wersje), mimo, że są trzy pasy z tyłu, jest tak wyprofilowana, że wygodnie mogą siedzieć 2 osoby. To wyprofilowanie przeszkadza ustawić fotelik po którejś ze stron. Trzeba stawiać jakieś 30cm od szyby (żeby się nie bujał na wszystkie strony), ale wtedy nie starcza pasa. Problem dotyczy fotelika 0-13 kg, ale wkrótce go zamienię na większy rozmiar i stabilność będzie jeszcze ważniejsza.

Żeby to dobrze zrobić to trzeba:
-albo kupić dłuższy pas;
-albo zamienić kanapę na płaską (wiem, że takie były w Pajero) więc powinno się coś udać dobrać.

Czy ktoś miał podobny problem i udało się go jakoś bezpiecznie rozwiązać?

Dzięki za wszystkie pomysły!
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Marc.

Re: Ustawienie fotelika dziecięcego na tylnej kanapie Gallop

Post autor: Marc. » ndz mar 09, 2014 10:05 pm

W PI long miałem płaską, w PII long jest dzielona i też jest uwypuklenie na środku
PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion

mobile 603 265 921

politolog16

Post autor: politolog16 » ndz mar 09, 2014 10:31 pm

Marc. pisze:W PI long miałem płaską, w PII long jest dzielona i też jest uwypuklenie na środku
I jaki fotelik ci się sprawdza? Bo będę szukał teraz czegoś w kategorii 9-18kg. Miałem problem z przypięciem fotelika 0-13kg, właśnie ze względu na wyprofilowaną kanapę i krótki pas.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt mar 11, 2014 11:17 pm

Ja rozwiązałem problem przypinając dodatkowo od tyłu fotelik zwykłym pasem transportowym przeciągniętym pomiędzy oparciem a siedziskiem i mocując go do fotela od strony bagażnika , jest sztywno i nic się nie buja , oczywiście dziecko mocowane pasem bezpieczeństwa lub pasami fotelika :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”