Łódź i Kutno czyli choinka w centrum Polski
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Łódź i Kutno czyli choinka w centrum Polski
4.XII
Zaczynamy w Łodzi na Rudzkiej Górze. W „Bacówce” u podnóża góry będzie baza rajdu. Wśród atrakcji znajdziecie tu pyszną kuchnię góralską, tor saneczkowy, off-road taxi no i pierwszy odcinek specjalny dla kierowców. Na rajdzie będzie też kilka czasówek i kilka triali. Wszystko w obrębie Łodzi z możliwością dojechania na odcinki specjalne nawet samochodem osobowym (myślimy o kibicach). Generalnie trasy bezpieczne nawet dla seryjnych aut, lecz wymagające precyzji przejazdu. Wyciągarki mają wolne. Po objechaniu tras w Kutnie stwierdziliśmy że nie sensu przeciągać aut 70km po asfalcie na dwa odcinki specjalne... Inne trasy okazały się być na tyle zdradzieckie że walczyliśmy na wyciągarkach kilka godzin. Ale nie ma tego złego... W Łodzi czekają na Was OS-y w trzech lokalizacjach, łącznie 6 prób przejazdu. Dla zmarzniętych, harcerze z 58 ŁWDH przygotowali kuchnię polową na jednej z górek. Po powrocie do bazy spokojnie możemy zabawić aż do zamknięcia lokalu.
Koszt udziału to 150 pln
Więcej szczegółów na naszych stronach:
http://www.a2cross.pl
http://www.wehikul4x4lask.pl
Zaczynamy w Łodzi na Rudzkiej Górze. W „Bacówce” u podnóża góry będzie baza rajdu. Wśród atrakcji znajdziecie tu pyszną kuchnię góralską, tor saneczkowy, off-road taxi no i pierwszy odcinek specjalny dla kierowców. Na rajdzie będzie też kilka czasówek i kilka triali. Wszystko w obrębie Łodzi z możliwością dojechania na odcinki specjalne nawet samochodem osobowym (myślimy o kibicach). Generalnie trasy bezpieczne nawet dla seryjnych aut, lecz wymagające precyzji przejazdu. Wyciągarki mają wolne. Po objechaniu tras w Kutnie stwierdziliśmy że nie sensu przeciągać aut 70km po asfalcie na dwa odcinki specjalne... Inne trasy okazały się być na tyle zdradzieckie że walczyliśmy na wyciągarkach kilka godzin. Ale nie ma tego złego... W Łodzi czekają na Was OS-y w trzech lokalizacjach, łącznie 6 prób przejazdu. Dla zmarzniętych, harcerze z 58 ŁWDH przygotowali kuchnię polową na jednej z górek. Po powrocie do bazy spokojnie możemy zabawić aż do zamknięcia lokalu.
Koszt udziału to 150 pln
Więcej szczegółów na naszych stronach:
http://www.a2cross.pl
http://www.wehikul4x4lask.pl
Ostatnio zmieniony wt lis 30, 2010 3:47 pm przez gitara4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- jestem tu nowy...
Re: Łódź i Kutno czyli choinka w centrum Polski
a dlaczego tu się nikt nie wpisuje? nie jedzie nikt? ja tam się wybieram 
pzdr
kolodziej

pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
-
- jestem tu nowy...
ja też sie wybieram no i moze jeszcze ze 2 autka jak chłopaki znajda wolny czas
pzdr WITEK
pzdr WITEK
-
-
- Kontaktowanie:
Wiele osób się wybierze pewnie.. u nas nikt nie pisze na forum że będzie a nie wiemy już jak listę rozpychać 

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

GAZFAN pisze:Wiele osób się wybierze pewnie.. u nas nikt nie pisze na forum że będzie a nie wiemy już jak listę rozpychać
nie dramatyzuj

no chyba ze juz masz wpisane 200 załóg chętnych

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
chętnie bym się przejechał, ale na pewno to będę wiedział w przyszły czwartek
da radę

da radę

Info od organizatora:
Za nami pracowity weekend poświęcony rozpoznaniu terenu przed rajdem. W trosce o Wasze auta i ze względu na ciężkie warunki terenowe,zmuszeni byliśmy zrezygnować z przeprowadzenia etapu w Kutnie. Zgodnie z ustaleniami spotykamy się 4. grudnia w Łodzi na Rudzkiej Górze w restauracji "Bacówka u Józka" przy ul. Starorudzkiej 46-50. Start pierwszych załóg planujemy na godzinę 10.00, dlatego zapraszamy Was do biura rajdu od godziny 9.00. Przygotowaliśmy sześć odcinków specjalnych w trzech lokalizacjach w obrębie Łodzi. Między odcinkami poruszać się będziecie wg road-booka. Na jednym z odcinków swoje specjały z kuchni polowej przygotują harcerze z 58 łódzkiej wodnej drużyny harcerskiej. O godzinie 16.00 planujemy rozpoczęcie losowania w naszej loterii fantowej na rzecz domów dziecka i ogłoszenie wyników rajdu. Tym razem nagrodami dla zwycięzców są ręcznie wykonane puchary. Wszystkie nagrody rzeczowe zostały przekazane na fanty w naszej loterii. Do zobaczenia.
Maciek
Filmik z ustalania trasy: http://www.youtube.com/watch?v=wW5u2i-dffgHARMONOGRAM IMPREZY:
04.12.2010 SOBOTA
09.00 - Otwarcie biura rajdu
* przyjmowanie zgłoszeń opłat na rajd
* sprzedaż żetonów na off-road taxi
* sprzedaż losów na loterię fantową
10.00 - Start załóg
11.00 - Otwarcie toru dla jazd testowych dealerów i dla off-road taxi
15.30 - Zamknięcie OS-ów dla zawodników i powrót wszystkich załóg do bazy na Rydzkiej Górze
16.00 - Rozpoczęcie loterii fantowej
17.00 - Ogłoszenie wyników rajdu, wręczenie pucharów i oficjalne zakończenie imprezy
- Opel4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja jadęKolodziej pisze:a dlaczego tu się nikt nie wpisuje? nie jedzie nikt? ja tam się wybieram
pzdr
kolodziej

Opel Frontera 2.2DTI
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Cześć wszystkim, zapisało się 50 załóg a z tego co wiem nie wszyscy chętni wypełnili formularz zgłoszeniowy na WWW.A2CROSS.PL. Jutro czyli w piątek od 15.00 do 18.00 będziemy jeździć po Piotrkowskiej i się lansować. Ze względu na wyjątkowość tego przedsięwzięcia, sztab kryzysowy miasta Łodzi zezwolił nam na udział w przejeździe 7 aut po deptaku. Dzięki dobrym ludziom szykują się całkiem fajne fanty na naszej loterii. Przygotowaliśmy 300 losów... mam nadzieję że tyle wystarczy. Do zobaczenia na Rudzkiej Górze.
Extra w takim razie do jutra! 

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No całkiem fajny Mikołaj się szykuje na naszej loterii. Taki np. Port Lotniczy, wspólnie z liniami WIZZAIR ufundował bilet lotniczy
Wystarczy kupić los za 20 zł i lecieć do ciepłych krajów! Można też wygrać weekend w kotlinie kłodzkiej z biurem podróży w wypasionym hoteliku. Będą też fanty motoryzacyjne i drobne gadżety, łącznie ponad 200 fantów
! Pamiętajcie że każdy los zbliża Was do cennych nagród i każdy los to 20 zł dla domu dziecka w Zduńskiej Woli i Pogotowia Opiekuńczego w Łodzi. Do zobaczenia rano na OS-ach.

- luceklucky
-
- Kontaktowanie:
Hej!
Byłem na takiej imprezce po raz pierwszy. Do tej pory były to imprezy quadowe. Jak dla mnie było SUPER!!!
użytkownik odkrytego Samuraia
Byłem na takiej imprezce po raz pierwszy. Do tej pory były to imprezy quadowe. Jak dla mnie było SUPER!!!
użytkownik odkrytego Samuraia

-
- jestem tu nowy...
... moim skromnym zdaniem super 
ale żeby nie było tak słodko
pomyślcie w przyszłym roku o prawdziwym bufecie na trasie - taka drobna rada !
pozdrawiam wszystkich uczestników !

ale żeby nie było tak słodko

pozdrawiam wszystkich uczestników !
- Opel4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Szkoda, że drugi dzień nie wypalił 

Opel Frontera 2.2DTI
Dzięki za miłe słowa.
Wyniki (pełne) już są na stronie.
Wyniki (pełne) już są na stronie.
Wrzućcie jakieś fotki z soboty na pocieszenie dla tych którzy nie mogli uczestniczyć... 

Zielony Autobus 2,7TDi
- Opel4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:

A najlepiej jak zmontujecie filmik z tych kamerek co tam widziałem, jak będzie trzeba to ja mam parę filmików.
Opel Frontera 2.2DTI
22 lokata / 38 załóg we Frotce w wersji Total Niezmota Frota osobiście uważam za bardzo dobry wynik, zwłaszcza, że nie było ciśnień na żadnym OSie.
Pozdrawiam wszystkich uczestników imprezy i do zobaczenia za rok!
Pozdrawiam wszystkich uczestników imprezy i do zobaczenia za rok!
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A najlepiej jak zmontujecie filmik z tych kamerek co tam widziałem, jak będzie trzeba to ja mam parę filmików.[/quote]
Filmiki chętnie przytulimy, zreszta zdjęcia też.
Dzisiaj ruszy nasza galeria z imprezy na http://www.a2cross.pl
Filmiki chętnie przytulimy, zreszta zdjęcia też.
Dzisiaj ruszy nasza galeria z imprezy na http://www.a2cross.pl
- KRISTOFFER
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kutno-Łódź w tym roku odpala Choinkę 

w tym roku choinka u chłopaków w Łasku....zdaje się, że za tydzień 3.12.2011