Svenson pisze:zaleta ropola ( starego)
to brak nadmiaru miedzi i krzemu![]()
wiec jaki to ma sens wkładać elektronicznego gnojopijce
To taka mala prowokacja.Dobrze,ze sie nie przyjęło.
Moderator: Albert_N
Svenson pisze:zaleta ropola ( starego)
to brak nadmiaru miedzi i krzemu![]()
wiec jaki to ma sens wkładać elektronicznego gnojopijce
jesli paliwo dochodzi ,rozrusznik kreci i swieczki grzeja to nie ma ch.. musi palicpoborcapodatkowy pisze:Gdybym miał inne wyjście, to bym zrobił inaczej.Svenson pisze: ropniaka na pasku odpalać na lincenie boisz sie ,że ci rozrząd przeskoczy
![]()
Svenson pisze:czasami swiece grzeją , aku sprawny , rozruch kręci , paliwo dochodzi i nic nie będzie![]()
Tak się dzieje jak paliwo dochodzi ale w postaci galaretki![]()
ale to jest pikuś![]()
jakiś czas temu po pracy ide na parking , a tam kolega który zaparkował koło mojej Ładzianki nie może zapalić swojego plaskacza . Było -20*C i padł mu aku całkowicie , zapytał czy go na kable spróbujemy opalić - jasne jak tylko dziwka odpali. Pipa zagadała za 4 kręceniem ( dwa razy mi automat puścił
) , podnoszę maske , kabelki , fajeczka , gadamy sobie ...
Po około 5 minutach dziwka zamilkła![]()
![]()
![]()
I niech mi ktoś powie , że stwierdzenie " na mrozie przy wolnych obrotach diesel może zamarznąć " to bujda![]()
Pięć razy odpalałem ,a tego dziada dławiło i na obroty nie wchodziłW końcu udało sie i zaczęła mi łajza normalnie klekotać
, ale maski nie zamknę z podpiętymi kablami wiec zabrałem i położyłem na silniku kolegi osłonę na szybę ( tą ala folie coby skrobaczką nie napierdzielać
)
Dwa razy już mi zamarzła szmata na wolnych przy około -20 jak miałem maskę podniesioną
tylko przy -20 tak mi sie stało 2 razy i tylko przy otwartej mascebenek83 pisze: Moje padło różne ma humory i kaprysy, ale żeby aż takie numery robić to nigdy w życiu, może trzeba jakiś podgrzewacz wstępny gnojowicy zamontować?
wiec zalej go płynem a nie wodą hehepoborcapodatkowy pisze:Tej nocy było czuwanie - co 3 godziny dzida do stodoły i odpalanie
wiem to miał byc taki mały jokepoborcapodatkowy pisze:Mam płynczuwanie było, żeby rano dało się uruchomić. Ale problem (odpukać w rdzę) chyba rozwiązany - był mocno przyspieszony kąt wtrysku. Na razie pali od kopa
i tu sie kolego mylisz (2 krotnie spotkałem sie w oszroniałbym i zamarznietym gaznikiem w motocyklu kolegi (łakomił sie na tansza bene o kilka groszy)EGON81 pisze:benzyna to benzyna nigdy nie zmienia stanu skupienia
egon - jak tam bawarska dojarka się spisuje ? pomacać kiedyś ten mariaż by się zdałoEGON81 pisze:benzyna to benzyna nigdy nie zmienia stanu skupienia
i skrapla sieSvenson pisze:bena paruje
Dopiero po regulacji się zorientowałem, że wcześniej było coś nie tak z dżwiękiem silnika. Teraz to aksamitna praca dieslamaxers pisze: no to pewnie niezły grzechotnik z niego był (jak tak wczesnawy)
Co on tam ma pod... maską?Marek D. pisze:egon - jak tam bawarska dojarka się spisuje ? pomacać kiedyś ten mariaż by się zdałoEGON81 pisze:benzyna to benzyna nigdy nie zmienia stanu skupienia
słabepoborcapodatkowy pisze:Panowie, panie - tym razem uszczelka pod głowicąWspaniały silnik PSA wywala olej bokiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości